Merhabalar.1.54 boyum ve 54 kilom var. Bu nedenden ötürü kilolu bir görünüşe sahibim. Spor salonuna yazıldım ve bu üyeliğin yanında tüm hafta sınırsız havuzda var. Hafta içi 4-5 gün yüzmek veya spor salonuna gidip sadece 1-2 gün yüzmek arasında kaldım. İstediğim aşırı kaslı, şişmiş bir vücuttan çok fit bir görünüme sahip olmak. Her gün yüzecek kapasiteye sahibim fakat kilo verirsem sarkmalar oluşacağından endişeleniyorum. Sizce nasıl bir yol izlemeliyim? < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Yüzme mi Spor salonu mu?

-
-
Kendimce yüzme + ağırlık bana mantıklı geliyor hem kas kaybını önler hem de spor salonunda cardio cehennemi ile uğraşmam sizin fikirlerinizi merak ediyorum 😅
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Yüzme kas kütlesini arttırır, özellikle kanat denen bölgeyi genişletir, ancak bayan olduğunuzu tahmin ettiğimden kanatların genişlemesi pek hoş durmayacaktır. Zayıflayınca cılız durmamak için kas kütleniz yoksa bir miktar kaslanmak sizi daha sıkı göstereceğinden, hafif kas kütlesi arttırı, ağırlıklı olarak yaz yakıcı antremanlarla, yüzmeyi birlikte yapabilirsiniz. Yüzme bir çok kas grubunu birlikte çalıştırıyor.
-
selam, burada şu önemli, hangisini daha sürdürülebilir olarak görüyorsun. Çünkü herhangi bir sporu 3-5 kere yapıp devam etmemek ile hiç başlamamak arasında çok da bir fark olmayacaktır. Bu yüzden hangisinden daha çok eğleniyor ve zevk alıyorsan ona başlamalısın.
Spor amacının kilo vermek olduğunu anlıyorum yazıklarından. Her iki spor da kilo vermeye yardımcı olacaktır. Burada önemli olan kalori açığı oluşturabilmek ve bunu da dengeli bir diyet ile tamamlamak.
Yüzme tüm vücut kaslarını çalıştıracak iyi bir kardiyo egzersizdir. Kanat ve omuz kasları için ise az da olsa hipertrofi sağlayabilecek kadar direnç oluşturur. Bu nedenle çoğu profesyonel yüzücü yağsız bir vücut ve omuz-kanat kasları görece daha şişkin bir görünüme sahiptir. Fitness'ta ise hipertrofi dediğimiz kas büyümesini bölgesel olarak daha fazla hedefleyebilmek mümkün. Mesela bacak kaslarına yoğunlaşan bir program ile çoğunlukla bacak kasların sıkılaşıp kaslanacaktır. Fitness'taki kardiyo ise çoğu zaman koşu bandında yapılır ki bu sıkıcı bulunur çoğu kişi tarafından. Bu noktada ip atlama, kürek çekme gibi varyasyonlar ile kardiyo programını çeşitlendirebilirsin.
Özetle sonuç olarak sana herhangi bir spor, kalori açığı oluşturabilir. Önemli olan devamlılıktır. Bu yüzden eğlenebildiğin yapmaktan keyif aldığın bir spor seçmendir. Bu da tamamen kişisel bir seçim ve sana kalıyor :)
Farklı spor branşları hakkında güzel yazıları olan bir spor blogu takip ediyorum. Belki senin de hoşuna gidebilir. Egzersiz tiplerinin farkını bilmiyorsan mesela kas lifi tipleri: yavaş ve hızlı kasılan kas fibrilleri yazısını okumanı öneririm. Bu yazı egzersiz seçimine de katkı sağlayacaktır.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X