Şimdi Ara

Yüzde kaçlık oynama olur(2010cular gelmesin)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
1
Favori
2.511
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ben sıralamaların pek değişeceğini düşünmüyorum ayt kolaydı ama tyt zorlayıcıydı bunu msü sınavını fulleyen kişinin tytde 113net yapmasından anlayabiliriz aytye gelince bu yıl dikkat hatası yapan çok olacak ayrıca çoğu kişi +70 net yaptı diyorsunuz ama ben bunların yaklaşık yarısının adam akıllı kontrol etmediğini düşünüyorum geçen yılki yks birincisi bile benden iyi yapanlar varmış minvalinde şeyler söylemişti hatırlarsınız koronadan etkilen ufak kesimide unutmamak lazım
    hocam niye celallendiniz birden, mantıksal olarak yüzde 20 geriliyorsa sayısal ki öyle deniyor, eşit ağırlık max yüzde 10 geriler. öğrencilerin durumundan dolayı, siz de biliyorsunuz.

ben niye değişmez dedim, 2019'da 35+ yapmayanın dövüldüğü sos1de bu yıl 35 yapana ilah gözüyle bakılıyor, son yılların en zor tarih coğrafyası ve ezberciliği yıkan, ilk 6 paragraf sorusu bile terleten edebiyat var karşımızda, tytnin 2019a göre ağır olduğunu da biliyoruz. ondan dedim.
    ilk defa sizden duyuyorum, hele hele sayisal o kadar gerilemez tm geriler sözünü tarihte ilk defa duyuyorum. öğrencilerin seviyesi bakımından hiç bir zaman tm sayisaldan fazla yigilmaya sahit olmamistir.

2018'de yerleşen biri olarak söylüyorum, 2019'a da girdim. evde oturup çözüp, atıp tutmuyorum yani.

ne mutlu size hocam 25 yaptıysanız. tebrik ederim.
  • İlk 20 k %20-30 gerileme

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Venuuex

İlk 20 k %20-30 gerileme
    Ya sonrası

• Mamga kullanıcısına yanıt
    Allah büyüktür. 20kdan sonrasını tahmin etmek güç

• eşit ağırlıkta 2019'la aynı gelir. en kötü ihtimal yüzde 10 çeker.

• quote:

Orijinalden alıntı: Venuuex

Allah büyüktür. 20kdan sonrasını tahmin etmek güç
    Ben sıralamaların pek değişeceğini düşünmüyorum ayt kolaydı ama tyt zorlayıcıydı bunu msü sınavını fulleyen kişinin tytde 113net yapmasından anlayabiliriz aytye gelince bu yıl dikkat hatası yapan çok olacak ayrıca çoğu kişi +70 net yaptı diyorsunuz ama ben bunların yaklaşık yarısının adam akıllı kontrol etmediğini düşünüyorum geçen yılki yks birincisi bile benden iyi yapanlar varmış minvalinde şeyler söylemişti hatırlarsınız koronadan etkilen ufak kesimide unutmamak lazım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mamga -- 24 Temmuz 2020; 8:26:12 >
  • bingeathome B kullanıcısına yanıt
    Eşit ağırlıkta bizim bilmediğimiz noldu bu sene ? Korona eşit ağırlığa felan mı vurdu ? Bizim çözdüğümüz matematiği onlar çözmedi mi ?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    BU NETLERLE KAÇ K OLUR?
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Cicek1827 C kullanıcısına yanıt
    hocam niye celallendiniz birden, mantıksal olarak yüzde 20 geriliyorsa sayısal ki öyle deniyor, eşit ağırlık max yüzde 10 geriler. öğrencilerin durumundan dolayı, siz de biliyorsunuz.

ben niye değişmez dedim, 2019'da 35+ yapmayanın dövüldüğü sos1de bu yıl 35 yapana ilah gözüyle bakılıyor, son yılların en zor tarih coğrafyası ve ezberciliği yıkan, ilk 6 paragraf sorusu bile terleten edebiyat var karşımızda, tytnin 2019a göre ağır olduğunu da biliyoruz. ondan dedim.

• quote:

Orijinalden alıntı: bingeathome

Sayısal yüzde 20 30falan gerilemez gerileyecek bir şey varsada bu eşit ağırlıktır edebiyat tarih coğrafyası kötü olan bi sayısalcı olarak ben bile25net yaptım düşünün siz tmlerin halini

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mamga -- 24 Temmuz 2020; 8:38:17 >
  • Dilegim max %10 olmasi

ilk defa sizden duyuyorum, hele hele sayisal o kadar gerilemez tm geriler sözünü tarihte ilk defa duyuyorum. öğrencilerin seviyesi bakımından hiç bir zaman tm sayisaldan fazla yigilmaya sahit olmamistir.

2018'de yerleşen biri olarak söylüyorum, 2019'a da girdim. evde oturup çözüp, atıp tutmuyorum yani.

Tyt geçen seneye göre zor olabilir ama 30 dakika eklenmiş. Az bir süre değil. 2019da 80-90 net aralığı yapan insanlar yetiştirememişti sınavı. Bu sene ilk 20 bin bekleyen insanlardan kaç tanesinden duydunuz yetişmedi diye ? Farz edelim ki aman aman zor olsun. Ölüm gibi bir sınavdı diyelim. Tyt önce kendi totosunu kurtarsın. Geçen senede düstü 3-4 bin tyt sıralamaları. Kurtarabildi mi ? Hayır. Ayt baş faktör, bunu her sene için kafadan kabul etmek gerekir. Tyt bahsedilen kadar zor dahi olsa geçen seneki tytlerin kullanılması için avantaj sağlamış olur. Bu da en zor sınavda dahi tyt adına sıralamaları az çok sabit tutuyor. Hayalperest düşünüp geçen seneye göre 5 net tyt düşürelim ki imkansız. Aytde 2 soruya karsilik gelir. Sence 2020 ayt bu 2 soruyu hayli fazlasıyla karşılmayacak mı ?

Ayt için konuşacak olursam Limit, Türev, İntegral yoktu felan mevzularına hiç girmeye gerek yok çünkü ösym istese bu kalkan konuların yerini fazlasıyla doldurabilirdi. Ama ne yazık ki dolduramadı. 10 soruluk boşluk oldukça kalitesizdi. İlk 20 sorunun geçen seneyle aynı seviyede olduğunu varsayalım ki bence değildi ama yinede ayt mat kısmına baktığımızda geometride harbi kaliteli sormuşlar diyebileceğimiz soru yoktu. Geçen senenin geometrisini referans alırsan analatik geo kısmı sana çok şey anlatacaktır.

Ayt fen kısmında biyoloji kalkan konulardan sonra geçmiş senelere benzeyebilmek için zorlamak zorundaydı. Ne kadar benzedi bilemem. Kimya standart her sene olduğu gibi test kitabı sorularıydı. Fizik oldukça basitti ama düşürücülüğünü de göz ardı etmemek gerekir.

Her şeyden önce sınav kolaymış, zormuş bunu düşünmeden önce insanların başarısın her yıl arttığını göz önünde bulundur. Belki saçma örnek ama teogda bile her sene full çeken insan sayısı katlanarak arttı. Süre sıkıntısız aytde insanlar sistemi her sene daha da çözüyor. Dershanesinden test kitaplarına kadar her platform yeni sisteme adapte oluyor. Başarı bu sistemde her sene katlanarak artacak. Bu sene sınav seviyesi bir önceki seneyle aynı dahi olsa sıralamalar ufaktan ufaktan gerileyecekti.

Amacım 2010 gelicek tarzı trollemek değil ama kimsenin de kendini kandırmasına gerek yok. Şahsi fikirlerimi yazdım. Sınav sonuçları bir önceki seneye göre kötü gelicek bariz. Ufak tefek farklar değil bunlar bariz farklar olacaktır. Ama ne kadar kötü gelir onu da yarın bir gün göreceğiz.

Hocam celallenmedim. Sayısalda değişen doğrudan eşit ağırlığa etki ediyor. Eşit ağırlıktaki değişmin daha az olma imkanı yok mantıken . Sayısaldaki ilk 20k doğrudan eşit ağırlıkta ilk 50k oluyor. Ee bu adamların netleri ne kadar yüksekse eşit ağırlıkta o kadar yükselicek. Üstüne birde safi eşit agırlıkçıların netlerinin yükselmesi orayı daha çok karıştırır. Sayısal eşit agirliktan bağımsız ama esit ağırlık sayısala kısmen bağlı.

ilk 20k için demiştim hocam, yukarıda ilk 20k bu kadar çeker dendiği için ona yönelik yorum yaptım, yoksa 50k ve arkası sıkıntı olacak tmde.

20kdaki adamın sayisalcinin mat neti kadar sos1 neti oluyor ondan etkilemez demistim. dediğiniz gibi illa ki düşük sıralamalardaki sayisalci isgalinden dolayi geriler, her yıl böyle oldu zaten.

Anladım. Ben genel diye düşündüm. İlk 20k hakkında pek fikrim yok.

genelde haklısınız hocam 50klık sonucum 69k gelmişti geçen yıl

Tytnin zorluğu kişiden kişiye değişir ama bence yapılabilirlik arttı. Tytde 90+ yapan kişi sayısı artacak. Buna bir de aytnin yapılabilirliğinin fazla olması eklenince sıralamalar geriler diye düşünüyorum

• İlk 20k %90 çekicek bu senenin gerçekleri bu

• %2010

• quote:

Orijinalden alıntı: bingeathome

Teşekkür ederim,umarım hepimizin hakkında hayırlısı olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mamga -- 24 Temmuz 2020; 9:18:30 >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.