Şimdi Ara

Yüz tanıma programı (Lenovo Veriface Recognition)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
11.003
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bazı laptoplarda hazır yüklü gelen bu "yüz tanıma programı" ile bilgisayarınızı açıp şifre ekranı geldiğinde, şifrenizi girmeden webcama dikkatlice bakarak açabilirsiniz. Ben denedim (desktop bilgisayar var XP yüklü) sorunsuz çalışıyor. İşin komik tarafı ise programı geceleyin tepemde lamba yanıkken çalıştırıp göz taraması yaptım. Kameraya baktığımda tak diye açıldı. Ama gündüzleyin yani gün ışığında web camın yanına ancak gölge yaparak bilgisayarımı açabildim. İlginç bulanlar için.
    http://www.myupload.dk/showfile/191923130fd.rar/
    Aşağıdaki alıntı başka bir forumdandır.
    quote:

Yüz tanıma programı (Lenovo Veriface Recognition)

Bu program sayesinde bilgisayarınızı açarken şifre girmek yerine sadece kamereya bakmanız yeterli,
    nasıl baktığınız üzerinizde ne olduğu önemli değil, ne açıdan durursanız durun program gözünüze odaklanıyor.
    şahsen denedim, bir dakika kadar kamera önünde durmadım kameraya baktığım anda windows kendiliğinden açıldı. Herkese tavsiye ederim.
    Çalıştır. İlk ekranda ingilizceyi seç ve sol taraftaki butona bas.
    i accept the agreement i seç, next, install
    Yeni açılan mavili ekran da next > next
    gelen ekranda windows giriş şifrenizi yazın.
    yüzüne tanıt entera bas.
    bilgisayarı yeniden başlat

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ettu -- 27 Mart 2009; 23:25:51 >

• Peki bu bütün kameralı bilgisayarlara oluyormu ben şimdi indirdim denesem acaba olurmu benimkine

Beqo joybook s32w serisi dir.
  • Evet bütün kamerası olan bilgisayarlarda oluyor diye biliyorum.
  • Arkadaşlar deneyen varmı peki bunu benim notebook hp parmak izi taraması var
  • Ben de benzer bir program vereyim bari. :)
    http://www.keylemon.com/

Bu arada program limitli mi yoksa full sürüm mü? Bir de adını yazarsan sevinirim.
  • Ibm'in yan ürünü Lenovonun sunduğu bir program olup tam sürümdür. Adı Lenovo Veriface Recognition
  • Kurdum çok iyi programmış başkalrı bilgisayarımı kurcalayamaz.Ama ben kardeşimle kullanıyom onu tanıttım beni kabul etmedi beni tanıttım onu kabul etmedi nasıl yapcaz bu işi?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • kamersı olan her bilgisayarda oluyor ama benimki fly marka ise pek denemeye gerek yok görüntü kalitesi önemli
  • quote:

Orjinalden alıntı: dante38

Kurdum çok iyi programmış başkalrı bilgisayarımı kurcalayamaz.Ama ben kardeşimle kullanıyom onu tanıttım beni kabul etmedi beni tanıttım onu kabul etmedi nasıl yapcaz bu işi?

Programı kendi bilgisayarımda 3 kişi kullanıyoruz. Herbirimizi ayrı ayrı tarattık. İsteyen kendi bölümüne webcam abakarak rahatça girebiliyor.
    Kardeşiniz için de (tabiki sizin de kendi kullanıcı adınızla girmeniz gerekir) bir kulllanıcı adı açıp onun adıyla girip taratma yaptığınızda rahatça giriş yapabilirsiniz.
  • teşekkürler
  • Sanırım yeni sistem Laptoplarda bu özellik oluyor

Güzel ve farklı program.
  • Vista İçin olanı yokmu ?
  • Saol indiriyorum.
  • Parmak okutmada parmağım biraz nemsiz olunca tanımıyodu. Bu anında tanıdı şuan. Oldukça iyi programa benziyor acaba başkasının gözünde açarmı bilmiyorum. Annemle benim çok benzer. Yarın denemesini yapıcam
  • Denedim çok güzel bir program tşk.ler
  • korsan sitelerde virus vardir diye korkanlar icin --- artik bu programi dogrudan ibm'in sitesinden indirebilirsiniz. hem xp hem de vista icin.

http://www-307.ibm.com/pc/support/site.wss/document.do?sitestyle=lenovo&lndocid=MIGR-71709
    http://www-307.ibm.com/pc/support/site.wss/document.do?sitestyle=lenovo&lndocid=MIGR-72561

• çok hoş bi paylaşım teşekkürler...
  • Arkadaş ben pek verim alamadım. Toshibanın orjinal programı ancak 10 denemeden 2 sinde tanıdı. Yada bende mi sorun va rne anlamadım.
  • dun benim lenovo notebookla orijinal yazilimi, beraber olarak geldi. oldukca verimli. hemen taniyor. ne cok uzak duracak ne de cok yakin duracaksin kameraya. arkadan gelen isik veya gunes de etkili. notebookun yonunu degistir arkadan cok gunes geliyorsa.

unutulmamasi gereken, ayarlar seceneginde guvenlik dereceleri var. Eger en guvenli olani secersen cok uzun bir tarama sureci geciyor. Lenovo'nun seceneklerinde 5-6 derece guvenlik var. Orijinal default ayarli olan en guclu guvenlikte degil. 2-3 saniyede taniyor. Neresinden baksan kimse zaten o guvenlik ayarini bile asamaz - cok abartili bir durum yoksa. cok testlerden gecmis program zaten. en ileri guvenlik derecelerini secme.

bir de sanirim taninmada asil faktor gozler. hizli olmuyorsa gozlerini faltasi gibi ac . daha hizli oluyor.

pek cok faydali ozelligi var. sadece giris ve login icin degil, soyle diyeyim, herhangi bir kullanici herhangi bir klasore girmek isterse, veya bir dosya ya da programi acmak isterse, eger onu da sifrelediysen, bilgisayar ekstradan onlari da senin yuzunu gormeden acmiyor.

aslinda o kadar guvenlige gerek yok sahsim adina ama yine de ilginc geldi ilk gun, denemelerimde oldukca emniyetli oldugunu gordum. bigisayarda cok onemli belgeleri vs olan varsa tavsiye ederim. parmak izi kadar guvenlidir sanirim. hem ayrica kamera disinda parmak izi donaniminda oldugu gibi ekstra bir donanimla maliyeti arttirmiyor.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.