Şimdi Ara

YÜZ FELCİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
2.296
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar yüz felciyle ilgili bir bilgisi olan vamı? Geçen hafta sağ yanağımdaki mimikleri hareket ettiremediğimi farkettim. Çok az oynatabiliyorum. Ağrı yok ama yinede rahatsızlık veriyor. Muhtemelen soğuktan oldu. Cuma gününe randevu aldım hastaneden.
    Bu rahatsızlık çok ciddi birşeymi acaba? Tedavisi nedir?

Yakınlarınızdan tanıdığınızda oldumu hiç??

• Kimse bilmiyormu şimdi.
  • geçmiş olsun
    yüz felci düzeltilebiliyor diye biliyorum ayrıca emin ol o felç değildir en yakın zamanda doktorunla konuş bu durumlarda erken teşhis önemlidir ...
  • Yüz felci tedavi edilebilen birşey bildiğim kadarıyla. Bir tandığım geçirdi. Bir virüs neden oluyormuş yüzün öyle olmasına ama doktora gidip ne olduğunu öğrenmen daha iyi tabi
  • quote:

Orjinalden alıntı: daffodil

Yüz felci tedavi edilebilen birşey bildiğim kadarıyla. Bir tandığım geçirdi. Bir virüs neden oluyormuş yüzün öyle olmasına ama doktora gidip ne olduğunu öğrenmen daha iyi tabi

EweT. En İyisi Tedavi.
  • 1,5 yıl önce geçirdim. İki çeşidi var periferik ve santral. Yüzün bir tarafında oluyor ve ağrı yapmıyorsa büyük ihtimalle periferik. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi KBB'ye gitmeni tavsiye ederim. Acil'deki hekim 1 hafta boyunca deltacortril kullanmamı sonra bırakmamı istemişti, bırakınca yüz felci yeniden artmaya başladı. Sonra yine orada KBB'ye gittim, bir iğne verdi bir tane de kortizonlu ilaç, ve kortizonlu ilacın yan etkisini önlemek için bir hap. İğneyi bir kere oldum, ilaçları ise 1 hafta boyunca kullandım ve 2-3 günde düzelme etkisini gösterdi zaten. Tavsiye ettiğim hekim ise Nazım Korkut (prof. dr. kendisi).

Ayrıca düzeldikten sonra kontrole gittiğimde hekim bana bir fotoğraf gösterdi doğudan gelmiş bir kızdı yanlış hatırlamıyorsam, 4 yıldır yüz felciymiş. Yeni akıl etmişler oraya gelmeyi. Demek istediğim o ki doğru hekime gitmek önemli.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • bende yaşadım bunu yamuluyo insan resmen konuşurken gülerken göz kapağı düşüyo ilaçlarla felan geçmişti bide doktor sürekli sakız çiğne demişt kas egzersizi için..korkulacak bişi yok...geçmiş olsun arkadaşımm...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Uyku felci
    6 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • bildiğim kadarıyla yüz mimiklerinde görülen bozulmalar ve tedavisi var
  • Aradan bayağı bir süre geçmiş, muhtemelen doktora gitmiş ve tedavine başlamışsındır. Geçmiş olsun. Benim önerim felç olan taraftaki gözünü iyi kollaman, çünkü o taraftaki göz kapağında etkileneceği için gözün özellikle geceleri uyurken açık kalabilir ve çok daha büyük problemlere yol açabilir. Mutlaka göz için var olan suni göz yaşı damlaları ve geceleri antibiyotikli bir göz pomadı kullan.

Tekrar geçmiş olsun.
  • evet arkadaşlar doktora gittim. Bir iki yüz hareketi yaptırdı. dedi yüz felci gibi durmuyor ama olabilirde dedi. Çünkü istediğimde mimiklerimi hareket ettiriyorum ama zorlanıyordum.

Beyin mr çektir dedi. Bir kaç gün önce tekrar gittim. Mr a baktı.Beyninde bişey yok dedi. Şimdi öncekine göre biraz daha iyi. Soğukta kalmış olabilirsin, soğuğa çıkma dedi, sakız çiğne falan.

Verdiği tavsiyeleri biliyorum zaten. Şu an simetrik olarakta farkediyor ve psikolojimi bozdu.

Arkadaşın önerdiği cerrahpaşadaki doktora gideyim o zaman. Bir de o baksın.

Katkılarınız için teşekkürler arkadaşlar.

Muayene oldukça yazarım yine.
  • Merhaba çok geçmiş olsun bilmiyorum daha önce duydun mu ama bu konuda uzman bir doktor biliyorum Doç.Dr. Serdar Nasır diye aratırsan insanlar baya görüşlerini paylaşmışlar. 22 başarılı yüz nakli ameliyatı gerçekleştirmiş http://yuzfelci.net/internet sitesi var göz atabilirsiniz. Umarım yardımcı olur tekrardan çok geçmiş olsun..
  • Umarım iyileşmişsindir çok geçmiş olsun,

Bu rahatsızlığı oğlum 14 aylık olduğunda yaşadık, çok zorlu bir süreçti.
    Prf.Dr. Üni. hastanesinde herkesin baaşına gelebilir normal birşey halk arasında kamyoncu hastalığı diye bilinir dedi ve bazı ilaçları asistanına yazmasını iletti. Haysiyetsiz insanın özel muayenesine gittik 3 yıl önce kadar 500tl muayene daha sonra her muayene 300tl. Kortizon bazlı ilaç ve antibiyotikler verdi bir işe yaramadı. Beceriksizliğine bok sürmemek için üniversiteden hocasına Prf. Profesörüne gittik oda bir bok yapamayacağını anladı ki para tuzağı için ELEKTROMİYOGRAFİ prof. göndermek istedi. Bende sizin yönlendirdiğiniz bir tedavi değil ki neden 1 yaşındaki çocuğun yüzüne iğneler batırtıp şoklar vereceğiz dedim. Kazası var çocuk durmaz midyata giderken eldeki bulgurdan olmakta var. Bana verdiği cevap 3 ay 6 ay sonra gelip sorarsanız ilerleme düzelme var mı diye cevap verecekmiş. Benim cevabım ise düzelmezse zaten sizede gelmeyizz başkasınada oldu.
    Aradan 1 hafta geçti eşim elektromiyogramı yaptırmak için çok sıkıştırdı benim karşı olduğumu bildiği halde. Allahtan benden grip bulaşmıştı ki oğlumuzu götürmedik doktora. 2.ci hafta Kortizon bazlı ilaçlar etki etmeye ve vucut orta kulaktaki kemiklerin içinden geçen sinirin dış zarında biriken ödemleri atmaya başlayınca yüz felçliği geçmeye başladı. 1.yılın sonunda %3 gibi az belirti kaldı 2.yılın sonunda %1 gibi inşallah tüm etkileri geçip %100 olmasada %99 düzelecektir.

Sizede geçmiş olsun. Bu rahatsızlık aslında bir virüsün orta kulaktaki örs çekiç özengi kemiklerin içinden geçen sinirin dış zarında oluşan ödemden kaynaklandığını öğrenmiş olduk.Evimizin etrafında çok fazla suriyeli olduğu için park veya havadan kapmış olabileceğini düşünüyoruz.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.