Şimdi Ara

Yüz Asimetrisi (Yiyecekleri Tek Taraflı Çiğneme)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
3.781
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar benim çenem biraz ileride öyle farkedilmiyor ama, fotoğraflarda net bir şekilde anlaşılıyor.
    6 ay öncesine kadar yiyecekleri hep sol tarafımla çiğnediğimi farkettim. O andan itibaren sürekli sağ tarafımla çiğniyorum ama zorlanıyorum bana hala daha sol tarafımla çiğnemek daha iyi hissettiriyor ve daha basit geliyor.
    Sırf bu yüzden hem ortodonti tedavi (diş teli) hem de ortognatik (çene ameliyatı) tedavisi görücekmişim doktor öyle söyledi. Çürüklerle vs. 10-15 bin tl'ya kadar sarkıyor fakat benim bütçemi aşıyor bu durum. Daha 17 yaşındayım devlette yaptırtmak için çok mu geç kaldım. Şuan sıra alsam 19 olduğumda sıra anca gelir ve o zaman diş telini ssk karşılar mı falan bilmiyorum, üstelik benim için çok geç olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Çenem çok fazla önde değildi, rahatsız olmuyordum.
    O yüzden ameliyat yerine, bu yolu seçtim. 3 aydır telle dolaşıyorum, gelecek ay vida takılacak hayırlısıyla.
  • Benim anladığım , çenenizin bi tarafı şiş gibi duruyor öyle değil mi? Benim de çenemde asimetri var tek taraflı çiğnemeden kaynaklandığını söylediler splint verdiler bugün , başka tedavi olmadığını söylediler bana? Acaba başka doktora mı gitseydim?

Edit: yanlış anlamışım pardon tekrar okudum mesajınızı . Sadece diş teliyle düzelecek mi acaba? Bir de üniversite hastanelerine gitseydiniz orda gerçekten bu kadar çok mu sıra var? Ben üniversite hastanesine gittim fakat dediğim gibi sadece splint (şeffaf aparat) verdikleri için işlem kısa sürdü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tiramisu35 -- 6 Temmuz 2017; 13:37:46 >

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.