Şimdi Ara

Yuval Noah Harari – Sapiens (Hayvanlardan Tanrılara)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
222
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Kitabın Konusu


    Yuval Noah Harari Sapiens Geçmişten günümüze insan evriminin gelişimini anlatıyor. İnsanlığın gelişimi sürecinde ilk yerleşik toplumların çıktığı dönem’de ahlaki açıdan yaşanan olayların aslında günümüzde yaşanan sorunları hala yaşadığımızı gösteriyor, yazar bize insanlığın gelişimini anlatmayı çok güzel başarmış.


    Genel bir şekilde baktığımızda ise, ırk, din ,toplum içinde cinsiyetlere bakış açısı, sınırlar, iletişim, kanunlar, ülkeler, kültürler, sanayi devrimi, para, banka vb. ve kabul gördüğümüz ne varsa nasıl oluştu, oluşum süreçleri ne şekilde oldu, etkileri ve sebepleri hatta sonuçları nelerdi, hepsinin cevabını bulabilirsiniz. Aslında kendinize ara ara sorduğunuz tüm soruların cevabını da bir nevi kitap açıklıyor.


    Kitap insanlık tarihinde örnek olarak avcı toplayıcı dönemden , yerleşik hayata (Tarım Devrimi) ,Tarımdan da, Bilim devrimine olan süreçte değişen alışkanlıklarımızın, değişen sosyal yapımızın, hatta değişen fiziksel (refleks, güç, sağlık, alışkanlıklarımız) yapılarımızı da çok güzel şekilde anlatıyor.


    Kaynak: E-Kitap Store








  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.