Şimdi Ara

Yutkunamıyorum, boğazım çok feci şiş :( (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
66
Cevap
0
Favori
69.303
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: planktonik

Bunun doktora gitmeden ,antibiyotik almadan ve evde deneyebileceğimiz bir yöntemi yok mu ? :)
    Var hocam. Acile her gece 50-80 arası kişi geliyor boğaz ağrısı şikayeti ile. İnanın gelenlerden sadece 5inde antibiyotik kullanım endikasyonu oluyor. Geriye kalan o kadar kişiye yapabileceğimiz tek şey boğaz spreyi ağrı kesici gibi semptomatik tedavi. Halbuki yatsa evinee dinlense bol bol sıvı tüketse gececek yav 5 güne.
    Hadi tamam içiniz rahat etmiyor neden acile gidiyorsunuz? AİLE HEKİMLERİNİZE GİDİN NOLUR.
    oh burda içimdekileri döktüm rahatladım
    Bunu sulandırmadan direkt elma sirkesi ile yapsak zararı olur mu, bilginiz var mı?
    Bir de orta kulakta sanki zar gibi iltihap kaldı(antibiyotik kullanıldı-sefklav) ağrı filan yok ama çok hafif işitme kaybı var
    (dalışta barotravma geçirdim) yani antibiyotik tam geçirmedi .. Ne yapmak lazım kendiliğinden geçer mi?
    Kulak zararını deldirip varsa bir şey akıtsak, kulak zarı eskisi gibi olur mu (özellikle dalışta kulak eşitlerken sıkıntı çıkartır mı)?
    Doktora benzediğiniz için sorayım dedim:)

Orijinalden alıntı: isviçreli bilim adamı

Elma sirkesiyle gargara yapıyorum çok iyi balgam attırıyor hatta ilaçtan daha etkili oluyor.
    Bunu sulandırmadan direkt elma sirkesi ile yapsak zararı olur mu, bilginiz var mı?
    Bir de orta kulakta sanki zar gibi iltihap kaldı(antibiyotik kullanıldı-sefklav) ağrı filan yok ama çok hafif işitme kaybı var
    (dalışta barotravma geçirdim) yani antibiyotik tam geçirmedi .. Ne yapmak lazım kendiliğinden geçer mi?
    Kulak zararını deldirip varsa bir şey akıtsak, kulak zarı eskisi gibi olur mu (özellikle dalışta kulak eşitlerken sıkıntı çıkartır mı)?
    Doktora benzediğiniz için sorayım dedim:)
    sulandırmadan sakın ha kullanma yakar direk çok asitli.

kronik veya reküren orta kulak enfeksiyonlarında parasentez dediğimiz deldirip akıtma işlemi yapılabiliyor. kücük bi kesi oldugu için kendiliğinden iyileşir ama iyi bir doktora yaptırmak lazım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-2742EA076

sulandırmadan sakın ha kullanma yakar direk çok asitli.

kronik veya reküren orta kulak enfeksiyonlarında parasentez dediğimiz deldirip akıtma işlemi yapılabiliyor. kücük bi kesi oldugu için kendiliğinden iyileşir ama iyi bir doktora yaptırmak lazım.

Alıntıları Göster
    Hadi ya ben de etkili olsun diye hiç sulandirmiyordum ama içince bir şey olmuyor galiba(tavsiye ediyorlar) gargarada sıkıntı çıkıyor o zaman.

Teşekkürler cevabınız için , delme işini şimdilik askıya alalım o zaman çünkü doktor bakmam lazım.

..

Bir de son olarak siprogut ilacının düzenli kullanılması zarar verir mi? Sonuçta içinde antibiyotik var galiba, kullanan arkadaşlar var temizliyor diye tavsiye ediyorlar. Bazen kullanıyorum ama zarar verir mi bilmiyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ateşim var, öksürüyorum ama bunlar umrumda değil çünkü beni boğazım öldürüyor resmen bildiğin yutkunamıyorum her yutkunmaya çalıştığımda veya şu içmeye çalıştığımda büyük bir acı var , sabah olunca doktora gidecem ama o zamana kadar zaman nasıl geçer bilmiyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.