Şimdi Ara

Yurtdışından turist olarak gelip drone kullanmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
275
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • iyi günler, ben yurtdışında yaşıyorum ve Türkiye'ye bir iki haftalığına arada geliyorum. Şuanda yaşadığım ülkede lisanslı bir drone operatörüyüm. Sportif/Amatör İHA-0 shgm den pilotluk lisansım bulunuyor. Ancak anladığım kadarıyla bu sadece yeşil bölgelerde uçmaya yarıyor. Bu konularda intenette bilgi bulmak gerçekten çok sıkıntılı. Şimdi iki sorum var.


    1) Dronumu yeşil bölgeler dışında sadece sportif/amatör amaçlı kullanmam için ticari bir ehliyet mi bulundurmalıyım? Kafam bu konuda karışık. Yeşil bölge dışında nasıl uçuş yapılıyor? Kırmızı bölge içinde aynı sorum var. Duyduğum kadarıyla sportif/amatör ehliyete sahip kişilere yeşil bölge dışında izin verilmiyor. Bu doğru mudur?


    2)Eğer ticari ehliyet gerekiyorsa, Türkiye'de drone kursları yüz yüze yapma zorunluluğu var ve en az 2 gün sürdüğünü gördüm. Ve her şehirde her zaman kurslar bulunmuyor. Bu durumu çok daha zor bir hale getiriyor. Bunun başka bir şekilde halledilme yolu var mıdır? Eğer şahıs TC vatandaşı değilse Türkiye'de drone kullanımı için de aynı şartlar isteniyor mu?


    Drone 500gr-4KG'dir.








  • ağırlık vs fark etmeksizin meskun mahalde uçmak için izne ihtiyacınız var. hangi lisansı taşırsanız taşıyın veya hangi tiple uçarsanız uçun izinsiz uçuş yapmanız yasak.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.