Şimdi Ara

Yurtdışından telefon getirtmek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.464
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Benim amcam Amerika'da yaşıyor . Arada Türkiye'ye geliyor . İphone 5 , galaxy note2 ya da galaxy s3 gibi telefonlardan birini getirtmek istiyorum. Gazete de okudum sabah , İphone 5 16 gb 199$ ve galaxy s3 en düşük modeli 99$ yazıyor , fakat 2 yıl kontratlı satışı. Bu kontrat işi nasıl oluyor ? Ayırca Türkiye'ye getirdi telefonu aldı diyelim kayıt işlemleri felan bana ne kadara mâl olur ? Ne kadar ek masraf çıkar ve 2 yıl kontratlı dediği şey ne oluyor ?

• quote:

Orijinalden alıntı: edu61

Benim amcam Amerika'da yaşıyor . Arada Türkiye'ye geliyor . İphone 5 , galaxy note2 ya da galaxy s3 gibi telefonlardan birini getirtmek istiyorum. Gazete de okudum sabah , İphone 5 16 gb 199$ ve galaxy s3 en düşük modeli 99$ yazıyor , fakat 2 yıl kontratlı satışı. Bu kontrat işi nasıl oluyor ? Ayırca Türkiye'ye getirdi telefonu aldı diyelim kayıt işlemleri felan bana ne kadara mâl olur ? Ne kadar ek masraf çıkar ve 2 yıl kontratlı dediği şey ne oluyor ?

kontratlı telefonu burda kullanamazsın, sim kilitli oluyor onlar..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bdurmus -- 14 Eylül 2012; 11:02:47 >

• kontrat dediğin oradaki gsm operatörüyle yapılan anlaşma. aynı bizdeki turkcell vodafone gibi. 2 yıl boyunca o operatörde kalma şartıyla o fiyata alıyosun. ayrıca bu durumda telefon sim kilitli olur. yani o gsm kartıyla çalışır sadece. senin burada kullanabilmen için sim kilitsiz bir telefon getirmen gerekir. pasaport kaydı için 100 tl vergi yatırıyosun vergi dairesine. pasaportuna kaydı yapacak kişinin ise 1 ay içinde yurtdışından gelmiş ve son 2 yıl içinde pasaportuna herhangi bir cihaz kaydı yaptırmamış olması gerekiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: edu61

Benim amcam Amerika'da yaşıyor . Arada Türkiye'ye geliyor . İphone 5 , galaxy note2 ya da galaxy s3 gibi telefonlardan birini getirtmek istiyorum. Gazete de okudum sabah , İphone 5 16 gb 199$ ve galaxy s3 en düşük modeli 99$ yazıyor , fakat 2 yıl kontratlı satışı. Bu kontrat işi nasıl oluyor ? Ayırca Türkiye'ye getirdi telefonu aldı diyelim kayıt işlemleri felan bana ne kadara mâl olur ? Ne kadar ek masraf çıkar ve 2 yıl kontratlı dediği şey ne oluyor ?

iPod touch 5 al. 300 dolar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• gecen gün arkadaşım geldi kuzey ıraktan 440 dolar samsung s3 ve 2 hafta önce mardn kızıltepeden 950 tl arkadaşa aldık bence iphone degmez

not: 4 aydır iphone almayı bekleyen biriyim
  • Peki amerika da kontratsız galaxy s3 yada galaxy note2 nin fiyatını bilen var mı ?
  • www.google.com
    bu sıtede bı arat. ORda yazar fıyatları
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    yurtdışından macbook almak
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Merhaba Arkadaşlar

Yardımınıza ihtiyacım var Iphone 5 almak istiyorum amerikada tanıdığım birisi var arada sıra türkiyeye geliyor geçen sene yıl başında gelmişti yılbaşını beraber geçirdik bu senede gelebilir.
    Benim size soracağım yardımını istiyeceğim konu gelirken yanında bana Iphone getirebilir mi yada gelmezse bana yollarsa ne gibi bir adım izlemem gerekiyor.
    Sim free olarak alacağım o kesin zaten ama benim sormak istediğim kargoya mı verir gümrükte takılır mı vergi alınır mı nasıl elime ulaşır bilginiz varsa yada daha önce bu şekilde yurt dışından alan biri varsa yaptığı işlemleri yazabilir mi şimdiden teşekkürler.

Son olarak ucuza alabilmenin yolları nelerdir bilginiz gibi türkiyede 1000 TL fazlasına satılmakta buda fiyatı çok yukarı çekmekte yardımlarınızı bekliyorum
  • Pasaport kayıtları; pasaport numarasına mı yoksa pasaport sahibinin TC Kimlik numarasına mı yapılıyor ? Geçtiğimiz yıl iPhone4 getirmiş ve kendi pasaportuma kaydettirmiştim. Geçen ay eski tip pasaportum yeni tip pasaport (e-pasaport) ile değişti. Şimdi yeni bir telefon (mesela iPhone5) alsam yeni pasaportuma kaydettirebilir miyim ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mases

Merhaba Arkadaşlar

Yardımınıza ihtiyacım var Iphone 5 almak istiyorum amerikada tanıdığım birisi var arada sıra türkiyeye geliyor geçen sene yıl başında gelmişti yılbaşını beraber geçirdik bu senede gelebilir.
    Benim size soracağım yardımını istiyeceğim konu gelirken yanında bana Iphone getirebilir mi yada gelmezse bana yollarsa ne gibi bir adım izlemem gerekiyor.
    Sim free olarak alacağım o kesin zaten ama benim sormak istediğim kargoya mı verir gümrükte takılır mı vergi alınır mı nasıl elime ulaşır bilginiz varsa yada daha önce bu şekilde yurt dışından alan biri varsa yaptığı işlemleri yazabilir mi şimdiden teşekkürler.

Son olarak ucuza alabilmenin yolları nelerdir bilginiz gibi türkiyede 1000 TL fazlasına satılmakta buda fiyatı çok yukarı çekmekte yardımlarınızı bekliyorum

Ancak kendi yanında getirebilir,kargoyla gelmesinin imkanı YOK gümrükten geçmez.

• Getirecek kişi yabancı türkçe çat pat biliyor sizce o getirse kaça gelmiş olur ( açayım biraz konuyu free sim olanlar 659 dolar bıldıgım kadarıyla dırek o fıyattan bana alıp getir mi yoksa ayrı bir vergi tarzı bir durum olur mu ) passporta işletme 100 TL onun haricinde başka bir para ödeme olmaz dimi
  • quote:

Orijinalden alıntı: mases

Getirecek kişi yabancı türkçe çat pat biliyor sizce o getirse kaça gelmiş olur ( açayım biraz konuyu free sim olanlar 659 dolar bıldıgım kadarıyla dırek o fıyattan bana alıp getir mi yoksa ayrı bir vergi tarzı bir durum olur mu ) passporta işletme 100 TL onun haricinde başka bir para ödeme olmaz dimi

16 gb 649$,vergi bölgeden bölgeye değişir ama havaalanında vergiyi geri alma imkanı olabilir onu araştırmanız lazım.Başka bir ödeme olmaz.
  • Yardımınız ve yorumlarınız için teşekkürler
  • Rica ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hakanoz2000

Pasaport kayıtları; pasaport numarasına mı yoksa pasaport sahibinin TC Kimlik numarasına mı yapılıyor ? Geçtiğimiz yıl iPhone4 getirmiş ve kendi pasaportuma kaydettirmiştim. Geçen ay eski tip pasaportum yeni tip pasaport (e-pasaport) ile değişti. Şimdi yeni bir telefon (mesela iPhone5) alsam yeni pasaportuma kaydettirebilir miyim ?

Kaydettiremezsin 2 yilda bir tane hakkiniz var.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tekrar Merhaba,

:) selam hepinize yardımlarınıza ihtiyacım var şincik :) şöyle Amerikalı bir dostum yıl sonu gelecek banada Iphone 5 getirmesi için rica ettim kendisi amerikan ama türkçe çat pat biliyor.Anlaşıyoruz işte size sorum şu konuda Iphone aldı paketi kapalı getirdi hava limanında sorun olur mu yoksa açıp cebıne mi koyması lazım ve 2 tane getırebılır mi çok oldum ama yardımlarınız lazım hiç bılgım yok arastırdım ama net bıse bulamadım bıde havalimanında telefonu kaydettirmeden çıkamaz mı ( yani havalimanından indiği anada mı yapılan bir işlem kayıt işi ) yoksa çıkabiliriz ama sonradan kaydetırmek için gitmemiz mi gerekiyor nerde kaydettırebılırız.

Bide ikinci getirdiğini satmak istesem kaça satılır sizce :)

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler lütfen bilgisi olan ve bu işlemleri yapmış bilgi sahipleri yazsın
  • quote:

Orijinalden alıntı: cemark

www.google.com
    bu sıtede bı arat. ORda yazar fıyatları

• Forumda 1000 tane konu var halen konratli telefonlari soruyorsunuz.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.