Şimdi Ara

Yurtdışından Miras Kalan Araç Hak.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.627
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamlar hepinize, 40 gün önce İsviçre`de yaşayan teyzemi kaybettik. Teyzemin iki adet aracı vardı, bunlardan birini miras yoluyla Türkiye`ye getirmek istiyoruz fakat hiç bir bilgimiz yok. Aracı kendimiz mi getirmeliyiz ? Nakliye mi edilmeli ? Gümrük işleri nasıldır ? CIF denilen bir vergilendirme sistemi üzerinden ÖTV alınıyormuş sanırım bu nedir? Bu konuda bilgisi olanlar paylaşırsa sevinirim. Netten bir tek bunları bulabildim.

j) Veraset yoluyla yapılacak serbest dolaşıma giriş işlemlerinde, birden fazla varis bulunması halinde, Türkiye’de bulunan diğer mirasçılar için noter tasdikli “feragat mukavelesi”.
    ı) Veraset yoluyla yapılacak serbest dolaşıma giriş işlemlerinde, miras bırakacak kişinin Türkiye Gümrük Bölgesi dışında yerleşik olduğunun ispatı için yurda giriş-çıkış kayıtları.

Tam bilgi nasıl edinebilirim ? Herkese teşekkürler.

• Araç nedir bilmiyorum ama manevi değeri sizin için çok değilse , uğraşılacak mevzu değil. Hem vergisi nakliyesi derken baya masraf tutabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Araç 2011 model Mercedes E300 L modeli sanırım, miras yoluyla geldiği için vergi muafiyeti var diye okudum. Öteki türlü Türkiye şartlarında imkansız almamız, ya orda satıp daha ucuz birşey alacağız burda ya da paşalar gibi E300 L`ye bineceğim. Teyzeme`de eşinden kalmıştı hemen ardından teyzemide kaybettik manevi değeri abartılcak kadar olmasa da budur :)
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.