Şimdi Ara

Yurtdışından İkinci El Notebook?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
6.040
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar kendime yeni bir Notebook almak istiyorum ama malum Türkiye'de gerek dolar kuru olsun gerek enflasyon vs. Olsun fiyatlar oldukça pahalı. İnternete gezerken amazon.com un alman versiyonu olan amazon.de de ikinci el laptopların oldukça ucuz olduğunu gördüm. Benim sorum acaba gümrükten geçerken bir sıkıntısı olur mu? (75€ geçtiği için %20 fazladan vergi ödüyoruz onuda hesaba katıp kargo vs. Bu haldeyken bile türkiye'den çok çok ucuza geliyor.) yurtdışından alışveriş ile ilgili yazılar okurken yurtdışından ikinci el ürünler giremiyor ülkeye diye r şey okuduğumu hatırlıyorum. Varmı böyle birşey eğer varsa getirmek için bir yol var mı?
    Konuyu doğru yere açtığımda emin değilim ilgili arkadaşlar uyarıp konuyu taşıyabilirsiniz. Bilgili arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yokmu bilgisi olan?

• Turkiyeden bile ikinci el alırken titriyoruz, yurtdışından almak ne kadar mantıklıdır önce bunu sormak lazım. Sonuçta hiçbir testi yapamadan parasını ödeyip bekleyeceksiniz. Üzerine vergisini de vereceksiniz. Bir sorun olsa ve en iyi ihtimalle iade kabul edilse vergi parası gidecek üzerine geri yollama kargo ücreti binecek.
    Bunlara rağmen almak istiyorsanız amazonda 3. Parti kişiler ikinci el ürün koyarken sadece oldukları ülkeye satış açıyorlar. Yani turkiyeye gönderilen ikinci el laptop bulma ihtimaliniz çok çok az. Bulursanız da ücretini ödeyip adamın kargoya vermesini bekleyeceksiniz. Amazon tarafından fullfilled olmadığı için vergi ve gümrük ile de bizzat ilgilenecek olmanız lazım, emin değilim.
    Laptobun garantisi olmayacak, klavyesi alman olacak. Bir de avrupa özel serisi ise türkiyede anakartına uygun parça bulmak da zor. Bence Fullfilled by Amazon.com olan sıfır laptop bakın, hatta gittigidiyor veya direkt elinizle seçtiğiniz ikinci ellere yönelin

• quote:

Orijinalden alıntı: Kitmaker

Turkiyeden bile ikinci el alırken titriyoruz, yurtdışından almak ne kadar mantıklıdır önce bunu sormak lazım. Sonuçta hiçbir testi yapamadan parasını ödeyip bekleyeceksiniz. Üzerine vergisini de vereceksiniz. Bir sorun olsa ve en iyi ihtimalle iade kabul edilse vergi parası gidecek üzerine geri yollama kargo ücreti binecek.
    Bunlara rağmen almak istiyorsanız amazonda 3. Parti kişiler ikinci el ürün koyarken sadece oldukları ülkeye satış açıyorlar. Yani turkiyeye gönderilen ikinci el laptop bulma ihtimaliniz çok çok az. Bulursanız da ücretini ödeyip adamın kargoya vermesini bekleyeceksiniz. Amazon tarafından fullfilled olmadığı için vergi ve gümrük ile de bizzat ilgilenecek olmanız lazım, emin değilim.
    Laptobun garantisi olmayacak, klavyesi alman olacak. Bir de avrupa özel serisi ise türkiyede anakartına uygun parça bulmak da zor. Bence Fullfilled by Amazon.com olan sıfır laptop bakın, hatta gittigidiyor veya direkt elinizle seçtiğiniz ikinci ellere yönelin

peki borderlinx gibi mail forwarding yapan firmalar aracılığıyla alsak ? mesela borderlinx gümrük vergisi vs kendisi ödeme yaprken alıyor ve ilgileniyor diye biliyorum. dedikleriniz konusunda cidden haklısınız alırken adamdan ürünün çalıştığına dair ss tarzı şeyler istemeyi düşünüyorum örnek ürün göstereyim meselahttp://www.amazon.de/Asus-G750JZ-T4023H-Notebook-Blu-ray-schwarz/dp/B00IM32IPM/ref=sr_1_2?s=computers&ie=UTF8&qid=1460981633&sr=1-2&keywords=rog kendim almanca tercümanlık okuduğum için az çok bahsedilenlerden anlıyorum satışı yok zaten ama kullanılmış ürünlere bakarak (gebrauchte=used oluyor) 472 euro gibi bir ücret çıkıyor borderlinxten de ağırlık ölçü vs girerek artı 192 euro ödeyerek toplam 650 euro civarı bir fiyat yazıyor gümrük vergisi dahil acaba borderlinx ten getirirken gümrükte sıkıntı olur mu düşündüğünüz zaman 2000 tl gibi bir fiyata iyi bir bilgisayar alma imkanı oluyor çünkü ?

• borderlinx ile ürün alan 2 kişi gördüm forumda, ikisi de dolandırılma gibi bir durumdan şikayetçiydiler. Yanlış hatırlamıyorsam borderlinx ürünleri fazladan bekletip bekletme parası almıştı diğerinden de fazladan gümrük parası falan almıştı. Durumu araştırın güvenirseniz alın. Gümrükte uğraşacağınız iş zaten para yatırmadan başka bir şey değil. Gidip el konulmuş ürünü almaya çalışmayacaksınız. Ondan araya aracı koymaktansa kendinizin uğraşması daha mantıklı, ama bu mantık sadece herhangi bir ürün olarak geçerli, ben hala ikinci el bir ürünü yurtdışından almayı savunmuyorum.
  • borderlinxte standart yok. kendiniz hesaplama yapıp fazla para istenirse iade istemeniz lağzım.
    bunla uğraşırım derseniz sorun değil. iade ederler. gerekli cetveli arayın bulursunuz.
    Öte yandan tavsiyem refurbished ürün almanız şeklinde olucak. Amazondan alırsanızda satıcı için
    " fulfilled by amazon" seçin daha iyi olur. ben o şekilde güzel notebooklar yakaladım. Tembelliğimden
    öyle kaldı. düşük donanımlı ofis notebuğu alıcaksanızda hiç uğraşmayın bulduğunuz ilk yerden alın.
    donanımı iyi oyun için alacaksanız yada pahalı ultrabok felan uğraşabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kitmaker

borderlinx ile ürün alan 2 kişi gördüm forumda, ikisi de dolandırılma gibi bir durumdan şikayetçiydiler. Yanlış hatırlamıyorsam borderlinx ürünleri fazladan bekletip bekletme parası almıştı diğerinden de fazladan gümrük parası falan almıştı. Durumu araştırın güvenirseniz alın. Gümrükte uğraşacağınız iş zaten para yatırmadan başka bir şey değil. Gidip el konulmuş ürünü almaya çalışmayacaksınız. Ondan araya aracı koymaktansa kendinizin uğraşması daha mantıklı, ama bu mantık sadece herhangi bir ürün olarak geçerli, ben hala ikinci el bir ürünü yurtdışından almayı savunmuyorum.

borderlinx ile kindle getirtmistim. bir sikinti olmadi.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.