Şimdi Ara

Yurtdışından Araç Alıp Yabancı Plakayla Türkiye'de Kullanma Süresi Hakkında Zor Sorular.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
27.203
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yurtdışından Araç Alıp Yabancı Plakayla Türkiye'de Kullanma Süresi Hakkında Zor Sorular.
    Yurtdışında bir şirket acıp Bulgaristan Yunanistan gibi ya da gürcistan gibi...
    Yurtdışından alınan arac Türkiye'de 6 ay bulunan araç 6 ayda yurtdışında kalmak zorundaymış.

Buna göre;
    1-Ben sürekli yurtdışına gidip geliyorum.2 haftada bir gittim geldim.ama araba diyelim 2 hafta kaldı türkiye'de 1 gün bulgar'da yunanistan'da kaldı.
    6 aylık sürem sürekli yenileniyor mu?
    2-Diyelim ki aracı aldık. 5.5 ay tuttuk daha sonra bulgar'da sattık ve başka araç aldık.Başka araç kullanabilir miyim?

SORULARIM ÇOK KRİTİK CEVAP VERİN.
    edit: cevap verir misiniz?
    oldu mu düzeldi mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi syrialin -- 2 Aralık 2012; 0:33:10 >

• < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Böyle tehtit eder gibi soru sorarsan kimse sana bilgi vermez.
  • 1. Yurt dışında geçen süre hesaplanır. 365 gün içinde araç 180 gün Türkiye sınırları içerisinde kalabilir.
    2. Hayır olmaz. Aynı şahıs 6 ay süreyle yurt dışında kalmadan Türkiye sınırlarına 2. kez bir araç sokamaz. Sokarsada illegal yollardan.

Kesin ve detaylı bilgi için Gümrük Muhafaza'nın sitesine bakınız. Herşey açıkça belirtilmiş.
  • söyle yapsam.
    aracı yurtdışındaki şirket üzerine kayıt ettirsem
    daha sonra yabancı birine vakalet versem
    sonuçta yabancı bir türkiye'ye türist olarak girebildiği için
    kesintisiz 185 gün çalışma günü aranmaz.
    5 ay sonra da geri aynı kişiyle gönderdiğim zaman sorun ortadan kalkar mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi syrialin -- 2 Aralık 2012; 0:40:12 >
  • 38- Turistik kolaylıklar kapsamında otomobilimi Türkiye’ye getirdim, süremin tamamını kullanarak yurtdışına çıktım. 6 ay geçmeden eşim/oğlum/kızım vs. taşıtımı getirebilir mi?

Eşiniz/kızınız/oğlunuz vs. sizin ile beraber Türkiye’de bulunmuş ise yukarıda anlatıldığı şekilde sizin olduğu gibi onun da yerleşik olduğu yer Türkiye olmuş demektir. Doğal olarak sizin gibi o da 6 ay kesintisiz yurtdışında kalmadan taşıt getiremez.

Vekâlet verilecek kişi sizinle beraber Türkiye’de bulunmamış ise yukarıda anlatılan hususlar kapsamında süre verilerek taşıt getirebilir.
  • Çifte vatandaşlık gerekiyor diye biliyorum yurt dışından 180 günlük araç getirmek için. Şirket olayları falan bana uzak olduğu için o konuda bir bilgim yok.

6 ay araç getirip kullanmak tamamda, daha sonra onu yurt dışına götürüp satmak gerek, Balkanlarda da ekonomi malum. 6 ay için o kadar uğraşıya değmez bana göre.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: efk0

Çifte vatandaşlık gerekiyor diye biliyorum yurt dışından 180 günlük araç getirmek için. Şirket olayları falan bana uzak olduğu için o konuda bir bilgim yok.

6 ay araç getirip kullanmak tamamda, daha sonra onu yurt dışına götürüp satmak gerek, Balkanlarda da ekonomi malum. 6 ay için o kadar uğraşıya değmez bana göre.

Atıyorum bir clio reno için değmez ama?
    mesela bir bmw x6 porsche için uğraşmaya değer.

gene sattığın zaman türkiye'deki kadar para bağlamayacaksın.
    türkiye'deki kadar da zarar edeceğini zannetmiyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: turbolinea

quote:

Orijinalden alıntı: efk0

Çifte vatandaşlık gerekiyor diye biliyorum yurt dışından 180 günlük araç getirmek için. Şirket olayları falan bana uzak olduğu için o konuda bir bilgim yok.

Atıyorum bir clio reno için değmez ama?
    mesela bir bmw x6 porsche için uğraşmaya değer.

gene sattığın zaman türkiye'deki kadar para bağlamayacaksın.
    türkiye'deki kadar da zarar edeceğini zannetmiyorum

Tercih meselesi.

• Yabancı plaka araç 180 günden fazla TR'de kalamaz.

Diğer sorunun cevabıda aynı. Seninde 6 ay boyunca dışarda ikamet etmiş olman gerekir.

Ayrıca orada yaşayacağın değer kaybı çok fazla olakcaıtır.
    Kasko, kaza durumu vs. gibi durumlarda cabası.

Değmez.

Ayrıca alacağın araç , şirketin sermayesinden fazla fiyatta olamaz. Sermayiyede 3 yıl bankaya yatırman gerektiğine göre.

Hayır diyoruz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Doğan.

Yabancı plaka araç 180 günden fazla TR'de kalamaz.

Diğer sorunun cevabıda aynı. Seninde 6 ay boyunca dışarda ikamet etmiş olman gerekir.

Ayrıca orada yaşayacağın değer kaybı çok fazla olakcaıtır.
    Kasko, kaza durumu vs. gibi durumlarda cabası.

Değmez.

Ayrıca alacağın araç , şirketin sermayesinden fazla fiyatta olamaz. Sermayiyede 3 yıl bankaya yatırman gerektiğine göre.

Hayır diyoruz.

http://koniks.com/topic.asp?TOPIC_ID=70994

BG de sirket kurup aldiginiz araci sirket ustune kayit yaptirabilir ve Tr ye getirebilirsiniz.
    Sirketin faal olmasi yada oturumun olmasi gerekmeden.
    Bu arac getirme isi sizin birazda sansiniza bagli bir durum.
    Ben vize ile gittigim de ilk donusumde arac ile giris yaptim, baska arkadasim giris yapamadi gun sayimina takildi.
    Bir baska arkadasim 180 gunu dolmus araci daha sonra baskasi ustune vekalet ile tekrar Tr ye giris yapip yeni 180 gun aldi.
    Kisacasi bu isler arac kaydini yapan memurun o anki davranisina bagli.
    Ben surekli gidip geliyorum Bg de kaldigim gunler de 180 gun islemedigi icin bir yil icinde bu sureyi bitirmiyorum.
    Araci Tr de birakip otobus ile gidip geldigim de oldu.
    Tabi ki kanun acik ve net ama uygulama da zaaflar var.

bu işi yapanlar forumda yazmış.şirket kurum vekaletle aracı türkiye'ye sokabiliyorsun...

BİRİNCİ OLARAK SANA ÇOK SİNİRLENİYORUM.
    BEN VE BENİM GİBİ İNSANLARI NEDEN YANILTIYORSUN?
    HER KONUDA YANILTIYORSUNUZ?
    YAZIKLAR OLSUN SİZE.
    TAM BİLGİ SAHİBİ DEĞİLSEN YA TAM EMİNİM DEĞİLİM DE YA DA YAZMA.

SEN VE SENİN GİBİ İNSANLAR
    300.000EURO LUK BİR ARAÇTA 1000 EURO KAR İLE SATILDIĞINI YAZAN VE BUNA İNANAN YA DA İNANDIRMAYA ÇALIŞAN İNSANLARSINIZ.
    DOĞRUYU YAZIN.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi syrialin -- 6 Aralık 2012; 18:56:28 >

• Hadi la yazın yaaa!!!
  • şuna çok ama çok sinir oluyorum.İNSANLARI NEDEN YANILTIYORSUNUZ.BÖYLE BİR İMKAN VARKEN BUNU KULLANMAK EN DOĞAL HAKKIMIZ.
  • Hocam aynı senin anlattığın şekilde benim kuzen yapıyor BG de şirket kurduğunu söyledi ve banada istediğim aracı getirebileceğini söylüyor ama ben bi türlü risk varmı yokmu çözemedim herkes bişeyler söylüyor bilip bilmeden.
    Biraz daha bu konu hakkında bilgilerini ve tecrübelerini açıklanabilirmisin şuan tr de araç fiyatları çok pahalı ve acil bi araca ihtiyacım var sizden ricam biraz daha bilgi paylaşmanız

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yav arkadaş şöyle 2-3 senelik konuları nerden bulup çıkarıyosunuz, hangi kafayla yorum yazıyosunuz bi türlü çözemedim ben sizi.
  • Senin kafanla yazmadığımız belli arkadaşım konunun muhattabı da sen değilsin zoruna giden ne onu anlamadım
    Yazdığım cevap ta da neden yazdığım gayet açık okuduysan eğer
    Varsa bilgin paylaş bizde nasiplenelim yoksa yorum yapmana bile gerek yok

• Arkadaslar sahibi bg de bulunan ve su anda vekaletle burada kullanilan bir bg plaka araci satin alacagim ve bg deki sahibide benim adima noterden vekalet gonderecek islem bitmis olacak ve araci burda tr de kullanmaya devam edecegim saticinin dedigi bu boyle bir durum var midir arac halihazirda burda vesatici suresiz vekalet verecegini ve istedigim kadar kullanabilecegimi soyluyor

• Bak kardeşim sorduğun tüm sorular düşündüğün tüm yollar on binlerce muhacırın aklından geçti maalesef hepsi bankadan kredi çekmekle sonuçlandı.Türkiye son on iki yılda bildiğin cehenneme döndü ve bir çıkış yolu veya arka kapı kalmadı gürcü çakal kurtulamayalım diye bu cehennemin kapılarını sıkı sıkı kapadı yani bir arka kapısı ya da ucuza almanın yolu yok bugün maltepede gördüğün kazlar yüzünden 1.4 b sınıfı portakal kasasına 55 bin gayme vermek zorundasın zübük lüks yaşasın diye, işte bunlar hep milli irade.

• lan ben de rusyalarda hollandalarda hatun yerine otomobil kesfetti sandim

• ben çöyle bir soru sormak istiyorum.yurtdışından otomobil kiralayıp türkiyede 6 ay kullanabilirmiyim.herhangi bir çifte vatandaşlığım vs yok
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.