Şimdi Ara

Yurtdışından araba getirmek? (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
160
Cevap
2
Favori
328.681
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar Bende Avrupadan 95 Corolla (e10) qetirtmeyi Düşünü Yorum Ancak Araç Orjinal Değil Modifiyeli Acaba Gümrükte Bi Sorun Çıkar mı ¿¿¿¿
  • S.a arkadaslar..Bu konuyla benmde bilem istediklerim var.Biraz araştirdim fakat btam bir bilgiye ulasamadim...Ablam almanyadan kesin dönüş yapiyor ve hakkini ben kullanacağim..Getirme şartlari gümrük vergi si en kadardir arac yasi ve arac belli bir zaman kadar kesin dönüş yapan kişinin üstündemi olmasi lazim permi hakki şartlari nelerdir bilen varsa bana ulaşabilirmi..Almanya outo sitesinde bir arac buldum 93 clk 200 compresor getirmek istiyorum ama tam bir cevap bulamadım ...
  • benim kırmızı pasaportum var araba getirebilirmiyim?
  • Arkadaşlar yurtdışından araç getirmeyi unutun bence.Tabiki yurtdışında araçlar çok ucuz ama ülkemize girişte öyle bir vergi alıyorlarki,aynı aracı Türkiyeden alsanız aynı fiyata gelir.Bende çok ugraştım zamanında getirmeye.Aracı çok uyguna bulmuştum ama vergisi aracın fiyatını bile geçmişti.Aracı aldıgınız fiyat önemli degil,burdaki emsal fiyatları önemli.O fiyat üzerinden hesablanıyor vergiler.
    Ayrıca 6 ayda bir giriş çıkış olayıda tehlikeli.Sigorta yönünden mesela.Almanyadan getirecektim ve ordaki trafik şubesine sordum.Girişl çıkış yapabilirsiniz ama eger kaza olursa o zaman çok büyük sorun yaşarsınız diye bilgi aldı.Başınıza çok iş alırsınız dendi.
    Tanıdıgınız getirdigi aracı başka plaka takarak kullanmanızda yasaya aykırı.Araç yakalanırsa çok agır ceza alırsınız ve araç elinizden alınır.Aman arkadaşlar çok dikkat edin.Siz yinesiz olun ve Türkiyeden araç alın.Burdada uyguna araç bulabiliriz inşallah.




  • @GMY cok ıyı acıklamıssın olayı bende ek olarak soyle soylıyeyım eger butun sartlara uydunuz o aracın turkıyedekı emsallının fıyatına bakılarak vergı hesaplanıyor arac uc asagı bes yukarı turkıyedekı esı benzerıne denk gelıyor . ancak nasıl olur gurbetcı vatandaslarımızın turkıyede kaza yapıp gumruge teslım ettıklerı aracları oto ıhtısas gumruklerı bellı aralıklarda ıhale usulu ıle satıyor onlarda bıraz masraf yapıp super arabalar bulmak mumkun .

    gecen sene gurbetcının bırı dsg sanzımanlı golf v6 nın antalyada sanzımanın kırmıs daha araba 20 bındeydı adam arabasının borcunu daha bıtırememıs gumruge teslım etmedı bız almanyaya tırla goturmustuk adam onu goturmek ıcın 3 bın eurya yakın para harcamıstı 3 bın euroya da almanyada sanzmını yaptırcaktı.

    boyle antıkalarda cıkıyor arada
  • Ben çok uğraştım bulgaristandan getirmek için, sanırım Desiya'da Avusturya'dan getirmeye çalışmıştı. Boşverin arkadaşlar burdan alın
  • yasalara uygun olarak yaparsanız bir karınız olmaz, 2-3 milyar aşağısı olur tr dekinin, yasaya aykırı olursa zaten kaçakçılık oluyor, cezası ağırdır, araç da devlete geçer, bence arkadaşlar bunu bırakın icra dairelerinin açık artırmalarını takip edin, oradan fiyatı uygun araç düşürebilirsiniz
  • yurtdışından araba getirmek için;
    oranında vatandaşı olman lazım , zaten en dazla 1 tane çift vatandaşlğı olanlar getirebiliyor.

    ve de vergi yine çok fiyata hiç bişey değişmeyecek (ufak tefek hariç)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cbkeser

    peki şöyle bir şey olursa ne olur?

    alman vatandaşı tanıdık falan var. adam buraya arabayla geliyor ve arabayı burda bırakıp gidiyor. aracı sizin üstünüze falan da yapmıyor ama arabayı siz kullanıyorsunuz. o zaman nasıl olucak? bir çevirmede fala sorun çıkar mı? 6 ayda bir yurt dışına çıkmak kolay ab oturumumun var istediğim zaman çıkıp gireblirim. cevaplarsanız sevinirim teşekkürler.



    bu cevabi en iyi sekilde bir Alman Vatandasi olarak + 3 Hafta önce araba ile izin yapmis biri olarak Cevaplamaya calisayim.

    Gümrükte Triptik yaparken Memura sordum arac kac ay Türkiye´de kalabilirim diye ve cevap mecbur 6 ay burada kalacam ve 6 ay sonra cikis yapacam daha sonra araba 6 ay mecburen Yurt disinda kalacak tekrar daha sonra tekrar sokabilirim. Emekliler icin ise 1 Sene haklari var. 6 ayda bir cikmak kolay ama sunuda unutma aracin 6 ay Yurt disinda kalacak. Yani ciktiktan 1 gün sonra araci Türkiye´ye tekrar sokamiyorsun . Unutmadan´da araci sadece Sahibi (Ruhsat kimin üzerineyse) sokup cikara biliyor veya Vekalet yolu ile baskasi. Eger 6 ayi gecerse ve Türkiye´den cikis yapmazsaniz cok büyük Ceza ödüyorsunuz. Kapikule deki Memurun agzindan yaziyorum.

    Saygilar




  • Arkadaşlar benim bi sorum olucak bu konuda bilgi sahibi arkadaşlardan cevap bekliyorum yukardaki yorumladı okudum fakat sorularıma kesin bir yanıt bulamadım cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

    1-) Birincisi ben türk vatandaşıyım bulgaristan dan ikince el araba getirmek istiyorum arabanın satışını nasıl alabilirim?
    2-) Aracın satışını almadan türkiyede kullanabilirmiyim ayrıca satışını ve T.C plaka almam için gümrük ödemem gereklimi?
    3-) Farz edelim T.C plaka almadım aracı burda kaç ay kullanabilirim vede kaç ayda bir giriş çıkış yapmam gerekli?
    4-) Bizim kanunlarımıza göre satın alacağım aracın yaşı kaç olmalı?
    5-) Araca burda kasko yaptırabilir miyim?
    6-) Birde şunu sorucam benim babanın makedonya vatandaşlığı mevcut oradan bir araba getirtsem burada gümrük vergisi ödemeden kaç ay kullanabilirmiyim her sene giriş çıkış yapmak mecburiyeti varmı?
  • hazaar bende bg vatandasıyım ... gecenlerde bır arkadas bahsettı arac 6 aydan fazla bır kısının uzerınde kalamıyor tr de ... yanı 6 ay sonra bg ye cıkıp dıgelım esıne yada akrabana satısını yapıp ruhsatı baska ada gecırdıkten sonra arac tekrar tr de 6 ay kalabılır .. budurumda ben ve esım bg den arac alıp 6 ay sonra esımın uzerıne aracı yapıp tekrar tr ye sokabılırmısım ... yenı kanun boyleymıs .... bılgılerınız varsa paylasın
  • arkadaşlar bende TC ve bulgaristan çifte vatandaşıyım...TR de bir aracımız var zaten ancak bu araçla BG ye giderken bir sürü masraf olduğu için bulgaristandan 3000 avroya bi alfa 156 aldık haziran ayında ve arabayı TR ye getirdik sadece sigorta falan yaptırıyorsunuz dışarı çıkmak için başka masraf yok bide BG deki vergiler falan işte...araba 6 ay TR de kalabiliyor yılda ama sonraki 6 ay BGde kalması gerekiyor...biz şimdi götürdük arabayı 4-5 ay sonra tekrar getircez sık sık gidip gelenler için uygun olabiliyor...
  • arkadaşlar mesela benm bir yakınım alman vatandaşı orda mesela arabayı alsa parasını kendi ödese , bende vurda vergleirni falan ödesem ... üstüme almış olur muyum arabayı ?
  • böyle bir kural varsa süper olur.

    bunu araştırmak lazım.

    quote:

    Orijinalden alıntı: Akro

    hazaar bende bg vatandasıyım ... gecenlerde bır arkadas bahsettı arac 6 aydan fazla bır kısının uzerınde kalamıyor tr de ... yanı 6 ay sonra bg ye cıkıp dıgelım esıne yada akrabana satısını yapıp ruhsatı baska ada gecırdıkten sonra arac tekrar tr de 6 ay kalabılır .. budurumda ben ve esım bg den arac alıp 6 ay sonra esımın uzerıne aracı yapıp tekrar tr ye sokabılırmısım ... yenı kanun boyleymıs .... bılgılerınız varsa paylasın
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Cela Soylu

    3 yaşından büyük araç getiremiyorsun veya Antika standartında 25 yaşından büyük araba getirebiliyorsun..... Vergiler yüzünden hiç bir cazibesi yok.

    Çok net bir şekilde açıklanmış.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: HealthyEra


    quote:

    Orijinalden alıntı: Cela Soylu

    3 yaşından büyük araç getiremiyorsun veya Antika standartında 25 yaşından büyük araba getirebiliyorsun..... Vergiler yüzünden hiç bir cazibesi yok.

    Çok net bir şekilde açıklanmış.



    arkadaşlar ben yurtdışından dmc de lorean-12 getirtmek istiyorum. 1981 model. internetten araştırdım ve 13,000 dolar'a buldum. vergilerle + masraflarla ne kadara gelir?
  • Arkadaslar selam,
    Peki bu isleri yapan yerler yok mu TR de? Yani bmw leri borusan kosifler disinda garantisiz getiren corner marketler var. Ben VW scirocco almak istiyorum ama dogus sacma sapan bir anlayis icinde, araba yok, siparisle aliniyor, gelince fiyatinin ne olacagi belli degil. Boyle arac mi alinir yani?

    Kendim bu ise girip getirtsem diiyorum. Amacim buradakinden daha ucuza almak degil, araci alabilmek.

    Veya bu corner marketler benim icin araci getirir mi acaba?
  • alalaa :D .O ne demek oyle yaw :D? permi hakkinin amaci gumruk vergilerinden kurtulmak beyler..KDV+OTV odicekseniz zaten permi hakkina gerek yok git arabani al getir..Permi hakkiniz varsa vergi odemeden getiriyorsunuz.
  • 7 yıl kazakistanda yaşadım 1998 yılında gitmiştim o zamanlar 5 yıl orada oturma iznin varsa permi hakkın oluyordu vergisiz arabayı getirebiliyordun birkaç arkaaşım bu yolla getirdi araç bazı uyanıklar da kılıfına uydurup arkadaşların permi hakkını kullanarak araba getiriyordu bu yasal olmayan bir yol ama bir şekilde hallediyorlardı sonra bu yolla getirilen arabalarla başka kanunsuz işler yapıldığı ortaya çıktı iş mahkemelik oldu bazı arkadaşlarım yüzünü bile görmediği ancak resmiyette kendilerine kayıtlı bu araçlar yüzünden mahkemelerde yargılandılar
    normalde o zamanlar 6 ay araba üstünde olması gerekiyordu permi hakkı kiminse ancak onun adına araç getiriliyordu türkiyede belirli bir süre bu aracı satamıyordun şimdi nasıldır bilemem ben gelirken açılan davalar yüzünden permi hakkını kaldırmışlardı (2004)şu an durum nedir bilemiyorum
  • konuyu hortlatayım
    alman vatandaşı vb. gibi saçma şeylere gerek duymadan bi ithlat ihracat tanıdığı olan varsa otomotivle alakalı olarak, doğrudan getirtebilir, ötv kdv gibi vergiler eklendikten sonra bile dünyanın karını yaparsınız, kadıköyde galerici bir tanıdığımdan aldığım cevapla alakalı olarak, bir adet ferrari italia dan 30 bin € kimi zaman daha fazla kar var, yani üst sınıf araç almak isteyenler için arada 1 ev almalık fark var
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.