Şimdi Ara

Yurtdışında Öğrencilere yönelik gayrimenkul yatırımı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
1
Favori
909
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba
    Başlıkta kendimi tam ifade edemedim, demek istediğim: Yurtdışında özellikle İngiltere'de öğrencilere yönelik toplu konut projeleri var. Bunlar üniversitelere bir konuma yapılıyor. Tek odalı küçük daierelerden oluşuyor. Evler ufak olduğu için (20 - 30 metrekare) fiyatları benim kriterlerime karşılanabilir oluyor. 50 - 80 bin sterlin arası fiyatlara daire alınabiliyor.

    Örnek proje: http://www.globalyatirimmerkezi.com/portfolio/kingfisher-house/

    Bugün bir tanesini arayıp bilgi aldım. Türkiyedekinden çok farklı bir mantık var. Kiracıyı siz bulmuyorsunuz. Bu işleri binayı yöneten şirket yapıyor. Belli bir süre için kira garantisi veriyor. Yukaradaki örnek için ilk 5 yıl için daireler tutulmasa bile şirket her yıl ev için ödenen tutar'ın %9'unu ödeyeceğini idda ediyor. Bu tutarın net olduğunu vergiler vb. masraflar kesildikten sonra ödenen paranın bu olduğunu söylediler. Bazı projelerde bu oran farklı, bazı projelerde ise 5 yıl için değilde 3 yıl için bu garanti veriliyor. Örneğin 3 yıl için %8 veren proje var.

    5 yıl sonra ne olacağını sorduğumda ise söyle bir açıklama yapıldı: Örneğin bu projede toplam 1.000 metrekare kiralık konut var. Eğer 500 metrekarelik konut kiraya verildi ise herkes belirlenen kiranın yarısı kadar kira alıyor. Yani sizin konutunuz boş veya kirada olması değil binada ne kadar konut kiralandığı önemli.

    Benzer projelere yatırım yapmış veya araştırma yapmış olan var mı? Sizce mantıklı mı?
    5 yıl sonra bir gelir getirmeme ihtimali var mı? Normal bir gayrimenkul gibi değerinin artması daha fazla kira getirmesi gibi durumlar bu dairelerde yok mu?



  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.