Şimdi Ara

Yurtdışında Iphone 4'üm çalındı.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
4.886
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İyi sabahlar arkadaşlar. Barcelona'ya gezmeye gitmiştim ama maalesef çok şanssız bir şekilde telefonu çaldırdım. İnternet cafedeyken muhtemelen yan masamdaki eleman 3-4 saniyelik dalgınlığımdan faydalanarak telefonu masanın üzerinden alıp gitti... Imei numarasıyla beraber polise gittim, gerekli tutanakları tuttular, Ip4 hırsızlığının çok moda olduğunu söylediler bu günlerde... Merak ettiğim şey Imei kodunu değiştirip değiştiremeyeceklerini sordum, "Iphonelarda sanırım Imei no değişmiyor" şeklinde, kadın sadece Iphonelarda değil, hiç bir telefonda Imei kodunu değiştiremediklerini söyledi? Doğru mu acaba bu? Bir de telefonun bulunma şansı var mı diye sordum, kadın tabi ki var, Imei kodunu biliyor olmanız çok iyi falan dedi ama siz ne dersiniz İspanyol polisine güvenilir mi? Çıkar mı acaba bir şeyler?



  • Geçmiş olsun dostum. Benim amcam Madrid'e gitmişti. Tırtıklama mı tırnaklama mı öyle bir şeyle 500 eurosunu yürütmüşler. İspanya'da bu tür hırsızlık olayları çok oluyormuş.
  • İtalya ve İspanya yan kesicilikte sabıkalı ülkelerdir. Buralara gidecekseniz 2 kat dikkatli olmakta fayda var.
  • Abi başka ülkedesinki burda bile olsan internet cafe gibi bir ortamda masa üstüne iPhone dört koyulurmu ya geçmiş olsun üzüldüm..
  • mobile me açık olsa nerde olduğunu görürdün..

    www.me.com dan kullanıcı adı ve şifreni yaz bakalım belki aktiftir sende de
  • Sağolun arkadaşlar. İnanın çok dikkatli olmam gerektiğinin farkındaydım ve hakkaten de dikkat ediyordum ama insanlık hali işte bir kaç saniyelik dalgınlık yüzünden oldu. Mobile me aktif değilmiş maalesef. Zaten şu an kapalıdır muhtemelen. Tek umudum telefonu kısa sürede elinden çıkarması çalan kiişinin. Normal bir vatandaşa satarsa polis daha kolay ulaşabilir. @urthas, senin bu konuda duyduğun bir şey var mı dostum? Acaba polisler bizimkilerden daha iyi çalışıyorlar mıdır?


    Telefonu çaldırdığımı da babama söyleyemedim. Kendim almıştım telefonu gerçi ama... Söyleyeceği tek bir laf, "oğlum, aptal mısın sen?" bile dese, telefonu çaldırmış olmaktan daha fazla koyar. O yüzden acilen yeni bir tane almalıyım. Telefonu Amerikada work and travel yaptıktan sonra almıştım, gelirken aldığım 1-2 saatim vardı, onları satıcam artık yapacak bir şey yok:) Olur da telefon bulunursa biraz toparlarız maddi durumumuzu...




  • Polisleri bizimkinden pek farkli degil yunan polisi, italyan polisi fransanin guneyindeki polisler ve ispanya polisi ayni bizim polisler gibi tembeldirler. İtalyadayken isportacilar sokagin basina bir eleman dikmislerdi, eleman seslendiginde adamlar esyalari alip gidiyordu ayni bizimki gibi. Poliste bunun farkinda ama bir sey yapmadan gidiyordu. Belki turist oldugundan daha bir onem verirler, bir de imeisini aldilar alan kisi fark edebilir calindigini. Onun disinda bu adamlarin polislerinden fazla bir sey bekleme. Ulke olarak bize benziyorlar : tembeller.
  • Ben de bir ay sonra balayı için Barcelona'ya gidiyorum müstakbel eşimle, 2 tane iphone 4 olacak yanımızda

  • quote:

    Orijinalden alıntı: King_Arthur

    Ben de bir ay sonra balayı için Barcelona'ya gidiyorum müstakbel eşimle, 2 tane iphone 4 olacak yanımızda




    aman dikkat dostum hemde 2 tane
  • İmei numarasını verdiyseniz bulunması gerekir sonuçta polis extradan bir gayret sarf etmiyor sistemden cihazın yerini belirliyor polisede o adrese gitmek kalıyor ha tabi ispanyol polisinde bizim polisler gibi bulduklarını cebe indirme yada hırsızlarla anlaşma yapma gibi bir huyları yoksa bizim polislere biraz fazla yüklenmiş gibi oldum ama maalesef gerçek bu.
    İnşallah cihazın bulunur geçmiş olsun artık daha dikkatli olursun.
  • en iyi çözüm: güzel kaliteli bir bel çantası...
    cüzdan-telefon-pasaport-para-bilet.
    sürekli belde durur, umumi tuvalette bile çıkarılmaz...
    kesin çözümdür, 2001 yılında bir şehirerarası otobüste arka cepteki cüzdanı düşürdükten bu yana 10 yıldır uygularım, daha hiç bir sorunla karşılaşmadım....
  • quote:

    Orijinalden alıntı: King_Arthur

    Ben de bir ay sonra balayı için Barcelona'ya gidiyorum müstakbel eşimle, 2 tane iphone 4 olacak yanımızda



    Şimdiden hayırlı olsun ama son derece dikkatli olun. La Rambla'nın oralarda gezerken gözünüzü 4 değil, 8 açın. La Rambla'nın ara sokakları var, oralarda da çok dikkat edin. Benim telefon zaten ara sokakların birindeki internet cafede gitti.


    Neyse artık İspanyol polisinden haber beklemekten başka yapacak bir şey yok... Çok büyük ders oldu ama bundan sonra boynuma asarım artık telefonları:) Ben tekrardan para biriktirmeye başladım. parayı toparlayınca yenisi çıkarsa onu alırım, çıkmazsa da Ip4 alırım yine.




  • Geçmiş olsun, umarım en yakın zamanda bulunur. Mobile Me'nin kapalı olması talihsizlik olmuş, benim Mobile Me ve 3G 24 saat açık her ihtimale karşı.
  • Merhaba arkadaşlar ben de 2 gün önce iphone 5 telefonumu Malta'da çaldırdım. Malta polisi tutanak tuttu imei numarasını filan da verdim ama bugün Türkiye'ye döndüm. Bulabileceklerine inanmak istiyorum ama çok da ümitlenmiyorum açıkçası. Barcelona'da çaldıran arkadaş geri alabildi mi acaba telefonunu? :(
  • Geçmiş olsun, tek teselli turist olmanız.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.