Ne yazık ki her yıl 1.5 milyondan fazla öğrenci üniversiteye girmek için ömürlerinden bir yıl feda edip, kendisini hayattan soyutlayarak sınavlara çalışıyor. Üstüne üstelik bu da yetmiyormuş gibi sınav salonlarında öğrencileri stresten arındırmak yerine daha da strese sokup başarısız sonuçlar almalarına yol açılıyorlar. Yıl sonunda bu öğrencilerin maximum 900 bini üniversiteli olurken geriye kalanların bir kısımı ise şanslarını bir daha deniyor bir kısımı ise sistemi lanetleyerek mecburen hayata atılıyor. Peki ya yerleşenler ? Yerleşmekte çözüm olmaktan çıkmış bir durumda. Her yıl üniversiteden mezun olan öğrencilerin yarısından fazlası okuduğu sektöreden çok uzakta bir sektörde ise başlıyor ve işe başladığı bu sektörde okumamış bir kişi ile eşdeğer muameleyi görüyor. Yani bir öğrencinin ülkemizdeki eğitim sistemi ile okuyup, okuduğu sektörde çalışarak hayatını devam ettirmesi çok zor...
Öğrencilerin sınava hazırlandıkları yıl içerisindeki sıkıntı ve stresinin yanı sıra ailelere açılan onca masrafta işin cabası haline geliyor. Öğrenciye verilen harçlık, ek kaynaklar için harcanan ücretler, dershaneye ve özel öğretmenlere verilen ücret derken yıl sonunda geriye dönülüp bakıldığında devasa bir masrafın olduğu gözleniyor. Hele ki öğrenci istediği başarıya ulaşamazsa bu masraf gözlerde kat kat artarak büyüyor ve bir göz batması haline geliyor.
Eskiden yurtdışında okumak maddi anlamda bir hayalken şuan herkesin ulaşabileceği bir olanak haline gelmesi ve sınav derdinin olmaması öğrenciler için çok cazip bir seçenek olarak kullanılmak isteniyor ancak bu sektörün ülkemizde bir sömürge olarak kullanılması öğrecilerin yurtdışında okuma konusunda geri adım atmasına sebep oluyor. Öğrenciler her ne kadar farkına varmasa da atılan bu geri adımlar güzel bir geleceğin geri çevrilişi anlamı taşıyor. Bu yazıyı okuyan her öğrenci bu güzel geleceği kurmak için ilk adımı atmış bulunuyor bundan sonraki ilk adım ise okumak istediğiniz ülkeyi ve bölümü seçerek kendi kişisel bilgileriniz ile (kaç yaşında olduğunuz, şuan ne yaptınız, bildiğiniz yabancı diller vb bilgiler) bu konu altına yorum yazmanız olacaktır. İstenilen her bilgi en ince detayına kadar cevaplanıp siz değerli öğrencilerin yurtdışında eğitim almasına olanak sağlanacaktır.
Saygılarımla, Murtaza ATAY Endess Aborad Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı
Ben ingiltere'de ingiliz dili ve edebiyatı ve yahut ingilizce öğretmenliği okumak istesem 1 senelik masrafı bana ne kadar olur ? Hep merak ediyorum fakat araştırdımı somut bilgi veren bir yer yok
quote:
Orijinalden alıntı: Akward MoménT
Ben ingiltere'de ingiliz dili ve edebiyatı ve yahut ingilizce öğretmenliği okumak istesem 1 senelik masrafı bana ne kadar olur ? Hep merak ediyorum fakat araştırdımı somut bilgi veren bir yer yok
Merhaba Burak,
Öncelikle şunu belirtmek istiyorum. İngiltere'ye giden hemen hemen tüm öğrencilerimiz oradaki masraflarını çıkartabilmek için part time çalışıyor. Bu çalışma ile öğrencilerimiz rahatca tüm masraflarını karşılayabiliyor. Eğer olur da gitmek istersen ve sende böyle birşey düşünürseniz iş konusunda da sana yardımcı oluyoruz.
Okulun ücret konusuna gelince sende biliyorsun ki değişkenlik gösteren bir konu, yillik fiyat aralığı ne olur dersen 8-15bin gbp arası birşey olur. Ancak üniversite eğitimi Türkiye'deki gibi 4 yıl değil. 3 yıl okuyup mezun oluyorsun. Aldığın diplome ise Tükiye sistemine göre 4 yıllık bir diploma... Senin orada harcayacagın tutar ise part time iş ile rahatca karşılarsın...
Hatta ingilizcen yok ise once uygun fiyatlı bir dil kursuna yazarız seni. Dili öğrenirken işe biraz ağırlık verdiğin taktirde üniversite ücretinin bir bölümünü dahi çalışarak kazabilir ve ailenin üstündeki yükü bir nebze de olsa hafifletebilirsin..
Sormak istediğin başka bir soru varsa rahatca sorabilir eğitim konusunda kararın kesin ise bir adım daha atıp sana ulaşabilmem için bana bilgilerini (sana ulaşabileceğim bir telefon numarasını) mesaj olarak atabilirsin.
Saygılarımla, Murtaza ATAY Endless Abroad Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı
nasipse bu sene gitmeyi düşünüyorum üniversite eğitimi için baya araştırma yaptım büyük ihtimal macaristan yada rusyaya gideceğim tabi altarnatiflerimde var belki bir ihtimal ingiltere olabilir(tuzlu burası)
Şimdi buralarda okumak için sınav puanı gerekmiyor diyorlar , bu doğru.
1)Barajı geçmek gerekiyor diyorlar peki bu hangi baraj ? bahsettikleri ygs barajımı ? yoksa lys barajı denen birşey varda onun barajımı bu ? lys ise hangi puan türünden geçmek lazım barajı.
2)Macaristanı araştırdığımda ilk sene hazırlık başka bi şehirde 2.sene ise debrecende devam edeceğim söylendi, neden aynı şehirde değil başka şehirde hazırlık okuyorum ? ve hazırlık bitiminde hem ingilizce sınavına,hem de gideceğin üniversitenin sınavına gireceksin dediler? hobbala ? sınavsız diye gidiyoruz oraya bu sınav ne sınavı ? zormudur kolaymıdır temel bilgilermidir ?
3) her türlü bölüm mevcut oluyormu? atıyorum ben aslen yazılım mühendisliği istiyorum ama ilk sene ortamı süzüp okulun zorluğuna göre grafik tasarım yada sinema televizyon tarzı bişi istiyorum.
ve son olarak tavsiye edermisiniz?
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme