Şimdi Ara

Yurtdışında Çalışma Bilgi Platformu - Kriz dönemi işsiz kalanlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
580
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Evet arkadaşlar, Türkiye'nin ekonomik durumu malum. Her gün onlarca kişi işsiz kalıyor, herkes yurtdışına kapağı atma hedefinde.

    Aramızda kriz nedeniyle işsiz kalanlar kimler? Kapağı yurtdışına atan arkadaşlar var mı? Singapur'da expat olanlar? Dubai'de çalışanlar? Mühendisler, yeni mezunlar?

    Bilgilerimizi paylaşalım, birlikten kuvvet doğsun.



  • Krizden bir süre önce işsiz kaldım. Güneş enerjisi santrallerinin kurulumunda saha mühendisi olarak görev yapıyordum. Bir süre önce başvurduğum firma yurtdışı projelerinden bahsetti kabul ettim. Şimdi Ürdün'deyim. 1 hafta olmadı henüz. Tabi daha iyi bir ülke olmasını isterdim ama işsiz kalmaktan iyidir diye düşünüyorum. Türkiye de memleketim dışında olmaktansa başka ülkede olmayı tercih ettim. Çok para da vermiyorlar ama tecrübe olacak en azından.

    Ayrıca bu ülke bize göre çok pahalı, 1 Ürdün dinarı = 8,5 tl civarında.
  • mesleginiz nedir bilmiyorum fakat danimarkada makine muhendisi, elektirik muhendisi, ozelikle otomasyon makina yazilimi yapabilenlere acayip ihtiyac var..
    http://www.au2mate.com/ makina yazilimi yapabilen herkesi ise aliyor 3-4 aydirda aylik 30 bin lira civari maasa norvecte isci bulamiyor..

    bu sitedehttps://d-i-s.dk/job/ledige-stillinger/ (dansk ingeniør service) danimarka muhendis servisi.. firmalar projelerinde veya yogun oldugu donemlerde aylik ve yillik isci kiraliyorlar bu firmadan ve muhendis vs meslegi herneyse oraya isciyi kiraliyor..avrupa ve abd ye bile isci yolluyorlar..eger iyi bir mesleginiz ve ingilizceniz varsa yeterlidir..
    basvurmanizi tavsiye ederim burdaki firmalara buraya son zamanlarda gelen turkler var.siemens ve vestas basvurabilirsiniz bu sekilde gelen cok..

    vestas ruzgar tribunu yapiyorlar is basvuru linkihttp://www.vestas.dk/jobs

    zaten bu ismini verdigim firmalara girseniz.vergiden once 30-45 bin lira arasi maas alirsiniz %37 vergiden sonra minimum 20-25 bin tl arasi cebinize kalir




  • Çok iyi konu sürekli canlı kalmalı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • up
  • karaca761 K kullanıcısına yanıt
    Hocam şu türk lirası olarak yazmayın ya
    Orada asgari ücret kaç dolar(mesela) ve o işte kaç dolar alıyorsun gibi izah etsen daha iyidi
  • Kıbrıs'ta çalışmayı düşünenler.Düşünmekten vazgeçsinler.
    Çünkü Kıbrıs çalışmaya gidilecek yer değil yatırım yapılacak yerdir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Fallen Angel by A.C

    Hocam şu türk lirası olarak yazmayın ya
    Orada asgari ücret kaç dolar(mesela) ve o işte kaç dolar alıyorsun gibi izah etsen daha iyidi
    kardesim danimarkada dolar kullanilmiyor.6500 dansk krone : 1000 dolar ediyor. yani o sektorlerde calisanlar 33,000-45,000 danimarka kronu arasi maas alir vergiden once.%37 devlet vergisi kesilir..
    Kisaca ozetlemek gerekirse cebe girecek maas asa yukari 3800-5000 dolar arasidir.eger bu ulkede gelecege yonelik bir planin yoksa devlete kendi cebinden odedigin %4 emeklilik payini istersen odemeyebiliyorsun buda soyledigim ucrette calisan bir insan icin 400-700 dolar arasi degisebiliyor. zaten sirketlerde hali hazirda senin emeklilik kasana maasinin %8 kadarinida onlar oduyor devlete.asgari ucret burda 2 bin dolar civari..burda sosyal devlet var ucretler arasinda ucurumlar yok yani.Ev kredisi yillik % 1,5-3 faizle alabiliyorsun..ihtiyac kredisini %5-8 arasi faizle kullanabiliyorsun.




  • karaca761 K kullanıcısına yanıt
    Pff,(mesela) okumuyor musun?
    hangi para birimi bilmiyorum işte dolar diye örnek attım orada.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.