Şimdi Ara

Yurtdışına ürün satmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
11
Cevap
1
Favori
5.998
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba yurtdışına ebay ve benzeri siteler üzerinden el yapımı kupalar satmayı düşünüyorum. Böyle siteler üzerinden satış yapan var mı? PayPal kapandığı için ücret işi nasıl halledilir? Yardım bekliyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Intel 4460/Sapphire R9 380X/Gskill 8GB RipjawsX/Msi H-81M Pro-Vd/WD 1TB Caviar Blue/Zalman R1/Pionner/Logitech G300/Logitech G103/Logitech F310/Sony Xperia X
  • zibidi gonzales kullanıcısına yanıt
    Up o zaman

• Ebay üzerinden satamazsınız. Ebay ödeme yöntemi Paypal kullandığı için ödeme alamazsınız Türkiye hesabınızla. Dolayısı ile farklı ülke hesabı açmanız ve ora üzerinden satış yapıp gönderiyi ülkemizden çıkarmanız gerekebilir. Tabi ki şu da bir sorun farklı bir ülkeye ödeme geleceği için oranın yasaları ve vergilendirmeleri devreye girebilir. Çünkü bir banka hesabı gerekecek.

¯\_(ツ)_/¯
  • Ebay sitede Türkiye'den satış için bir yol aradıklarını yazmıştı. Belki bir çözüm bulmuşlardır.

• Acele bir isiniz yoksa ya da duzenli olarak satis yapacaksaniz:

• ihracat farklı bir olay hocam. gönderdiğiniz ülkenin şartları (belge, vergi vs.) işleri karıştırabiliyor. işimiz gereği farklı ülkelere ihracat yapıyoruz. ürettiğimiz ürünlere tse almamız gerekti ki oldukça meşakkatli bir iş. ülkemiz sattığımız fiyatın %18 ini bize ödüyor(vergiden düşüyor) bu artısı var tabi ki. ebay gibi bir sistem üzerinden(paypalın aktif olduğunu varsayıyorum) herhangi bir belge, vergi gibi gereklilikler olur mu orasını bilemeyeceğim.

Orijinalden alıntı: hagi10best

ihracat farklı bir olay hocam. gönderdiğiniz ülkenin şartları (belge, vergi vs.) işleri karıştırabiliyor. işimiz gereği farklı ülkelere ihracat yapıyoruz. ürettiğimiz ürünlere tse almamız gerekti ki oldukça meşakkatli bir iş. ülkemiz sattığımız fiyatın %18 ini bize ödüyor(vergiden düşüyor) bu artısı var tabi ki. ebay gibi bir sistem üzerinden(paypalın aktif olduğunu varsayıyorum) herhangi bir belge, vergi gibi gereklilikler olur mu orasını bilemeyeceğim.

Sizin işiniz biraz daha farklı ama, ürün üretiyorsunuz. ebay üzerinde dediğiniz gibi vergi sıkıntısı olabilir belki de. En iyisi bu işi PayPal gelene dek rafa kaldırmak. Teşekkür ediyorum :)

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.