Şimdi Ara

Yurtdışına gitme şansım var, akrabalarım sıkıntı çıkarıyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
1.354
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Arkadaşlar benim bir problemim var. Yurtdışı menşeili bir firmada bilgisayar mühendisi olarak çalışıyorum. Mayıs ayında çalıştığım departmanın yaz sonunda kapatılacağı, birkaç çalışanın da Avrupa'daki ana ofise kaydırılacağı bildirildi bize.

Geçen hafta da o birkaç çalışandan biri olduğumu öğrendim. Buraya kadar sıkıntı yok. Bunu ailemle paylaştığım zaman başta itiraz etseler de zar zor ikna edebildim.(O kadar uzakta napacaksın vb.)

Bu durum çevreyle paylaşıldı tabii. 2 gün önce birkaç akrabam bizim eve geldi. Benim işi konuşmaya gelmişler. İşin özeti; gitmemi istemiyorlar üstüne annem ve babama baskı yapıyorlar. 'Gavur ülkelerde ne işi var, çöpçü parasına çalışacak, it gibi 2. sınıf insan olur, dinden de çıkar bu' gibi şeyler söylediler.

Kendi çocuklarının iyi bir yere gelememesine bağlıyorum. Kıskançlıktan yaptıklarını biliyorum aslında ama aileme söz geçiremiyorum. Bugün sabah da aradılar 'gitmiyor değil mi' demeye. Benim umrumda değil ama ailemi ikna etmeden gitmek istemiyorum.

Ortalamanın üstü bir maaşım var. Alacağım maaş da birim olarak aynı. ₺ yerine € alacağım. Hem size de yardımım olur diyorum ama nafile. Aldığım tepki şu; 'Bu kadar insan gitmeni istemiyor. Başka yerde iş bulursun Istanbul'da'

Ne dediysem dinletemedim, ağustosa kadar cevap vermem lazım şirkete. Daha önce de dediğim gibi, onları ikna etmeden gitmek istemiyorum.

Ailede akraba sözüne hep değer verilir. Genelde de beni sevmezler kendi başıma bir yerlere gelip sülaledeki yaşıtlarımdan daha iyi konumda olduğum için. Neyse burda detaya girmiyorum konu dağılmasın.
    Nasıl bir yol izlemeliyim? Nasıl ikna edebilirim? Bu konuda tavsiye verebilecek insanlar yardım ederse çok mutlu olurum.

• Dostum ülke bildiğin batıyor, insanlar deli gibi yurtdışına kaçıyorlar. Böyle bir fırsat varken bence geri tepme. Oralarda bu vesileyle çevre edinirsen, ileride yolun açık olur. Benim bir arkadaşım geçen sene kanadaya gitti, adam hayatım kurtuldu diyor şu an... Tabi ki gideceğin yerde yaşam koşulları nasıldır bir araştır, alacağın maaş kirana, günlük giderlerine ve birikim yapmana yeterli midir vs.
  • Ailende sana gitme diyen kac kisi yurt disinda bilgisayar muhendisi olarak calismis ta sana boyle sacma bilgiler veriyorlar . Kendi cocuklari bi yere gelemedi diye seninde gelmeni istemiyorlar . Bas git dinleme kimseyi kurtar kendini ve aileni .

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Geçende ziraat mühendisliğinde okuyorum diye konu açmıştın ne olduğuna karar ver artık.
  • Akrabalarının evine git adam akıllı konuş tehditkar da olabilirsin. Hayatın değişecek sen diyorsun ailem akrabalarım?
  • aynı konu açıldı yalnız,troll
  • troll olduğu o kadar belli ki..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Harbiden lan sebebi neydi ki ? 😅

• fake miş yemiştim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HighDamagE -- 19 Temmuz 2019; 8:21:20 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Her sene şu konuyu görüyorum bari değiştirin birkaç yerini

• Akrabalarının amk..gitmezsen eşşeksin

• Akraba dediğin nedir? İyiliğini istemeyen,arkandan kuyu kazan. O yüzden akrabalarıma çok fazla itibar etmem. Sende etme

• DONT FEED THE TROLL

• Bak benim annem de yurtdisina gitme firsati kacirmis gene anne babasindan dolayi falan.Su an bin pisman.Akrabalarini s.et ve hemen yurtdisina git

• CSB, daha önce yazıldı bu.

• 18 yaşını doldurmuş reşit bir bireyin, kendi hayatını doğrudan ilgilendiren konularda karar vermek için başka insanlardan talimat veya icazet almak zorundaymış gibi hareket etmesi çok tuhaf.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fatalrhymer16

Bu mesaj silindi.
    Hocam o konu da bana aitti. https://forum.donanimhaber.com/akrabalarim-yurtdisina-gitmeme-izin-vermiyor-edit-gidiyorum--134908781

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.