Şimdi Ara

YURTDIŞINA ÇIKIŞ BİLETİ WORK AND STUDY - İRLANDA !

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
1
Favori
679
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle herkese selamlar. Bugün sizlere özellikle gençliğin yurt dışına çıkış bileti olan benim de içinde olduğum Work and Study programından bahsedeceğim.


    Work and Study nedir ? Arkadaşlar WaS kısaca İrlanda, BAE (Dubai), Avustralya, Malta gibi ülkelerde dil okuluna giderken aynı zamanda çalışmaktır. Ben bu gönderide İrlanda'yı baz alacağım çünkü ben de İrlanda yolcusu olduğum için bu ülkeye daha çok hakimim.


    İrlanda'ya 7 Aralık 2021'de başvurdum ve pandemi sebebiyle sınırlar Eylül ayına kadar kapalıydı. Eylül'de sınırlar açıldıktan sonra hem içerideki başvurular hem yeni başvurular gelince bir yığılma oldu açıkcası. Halen daha bu yığılmanın önüne geçebilmiş değiller. Şuanda hem Kasım ayından hem de Aralık ayından başvurular açıklanıyor.


    İrlanda'da benim okulum Dublin'de. 25 hafta yani 6 ay haftada 15 saat olucak şekilde sınav ve materyaller dahilinde toplam 3000 € ödedim. Tabi ben ödediğim zaman 1 € = 10 TL' idi. Bir de 1 aylık aile yanı konaklama aldım ona da 800 € ödedim. Toplamda 3800 €' ya 1 aylık konaklama dahilinde okulu hallettik.


    Bunun yanında sponsorunuzun banka hesabında min 7000 € gösterilmek zorunludur. Bu paranın anlamı da açıkcası bu kişi İrlanda'da açta açıkda kalırsa parası var buna bir şey olmaz anlamı taşıyor. Bu 7000 €'u sadece göstericekseniz her hangi birisine veya bir kuruma vermeyeceksiniz. En kritik nokta bu para aslında. Mesela ev sattınız, araba sattınız veya birikim hesabınız var bunun dökümanını gösterebilirsiniz.


    Kısaca çalışmadan da bahsedeyim. Haftalık 20 saat çalışma izniniz oluyor arkadaşlar. Gnib kartı ve pps kartınız olmadan da çalışabilirsiniz ama bu sefer kaçağa düşmüş oluyorsunuz. Gnıb kartı nedir ? Gnıb kartı sızın yasal olarak calısmanızı saglayan, İrlanda'ya gitmeden randevusunu aldıgınız gittiğinizde de 300 € vererek aldıgınız bir kart. Artık yasal olarak calısabılırsınız. PPS' nedir ? PPS'e tam hakim değilim fakat PPS vergi sistemi gibi bir şey ve min 3 aydan aşağı alınmıyor. PPS'i alana kadar ücretinizden belli bir miktar kesinti oluyor ama PPS kartınız geldikten sonra kesilen ücretler hesabınıza yatıyor.



    6 ay dil okuu okuduktan sonra + 2 ay da devlet veriyor. Kısacası sen 6 ay ders çalıştın vs al sana 2 ay daha veriyorum ister gez ister çalış diyor. Yani İrlanda mevzusu toplamda 8 aya denk geliyor.


    Dil okulundan mezun olduğunuz takdirde bu 3 kere daha yenileme hakkınız bulunuyor. Hem de cok daha uygun bir fiyata. Mesela ilk başta 3000 € ödemiştiniz şimdi yarı fiyatına 1500-2000 €'a tekrardan bir 6 ay daha dil okuluna gidebiliyorsunuz. Bunu 3 kere yenileme hakkınız var. Ve bu iş oturum izni almanıza kadar gidiyor. - RENEWAL yaptığınızda, zaten İrlanda’da olacağınız için tekrardan 7000€ göstermenize gerek YOKTUR!


    Mesela İrlanda'ya gittiniz ve 1 sene boyunca aynı iş yerinde çalışırsanız STAMP 1 vizesi almaya hak kazanıyorsunuz. Yani hükümet size 1 sene boyunca oturum ve full tıme çalışma izni veriyor.  ⁃


    BAŞKA SEÇENEK: 

     ⁃ İrlanda’da yüksek lisans süresi 1 yıldır ve bu Türkiye’deki 2 yıla denktir. Yüksek lisans eğitiminiz bittikten sonra devlet size 2 yıl daha kalma hakkı verir ve full time çalışma hakkı da elde edersiniz. Böylece otomatik olarak 3 yıla tamamlayabilirsiniz.

     ⁃ İrlanda’da üniversite eğitimi alabilirsiniz. Süresi genelde 3 yıldır. Üniversite eğitimi alırken de çalışma hakkınız vardır.


    İRLANDA’DA KREDİ ÇEKMEK

     ⁃ İrlanda’da öğrenci kredisi yüksek lisans eğitimi ve lisans eğitimi almak isteyen öğrenciler için verilmektedir.

     ⁃ Okuldan kabul olduktan sonra krediye başvurabilirsiniz.

     ⁃ Koşulları bankaya göre değişmektedir. Ancak Türkiye’deki gibi çok büyük farklarla geri ödemesi yoktur gayet makuldur.


    İRLANDA’DA KONAKLAMA

     ⁃ Paylaşımlı evlerde beraber gittiğiniz arkadaşlarınızla konaklayabilirsiniz

     ⁃ Yurtlarda beraber gittiğiniz arkadaşlarınızla konaklama sağlayabilirsiniz 

     ⁃ Aile yanında paylaşımlı odada arkadaşınızla konaklayabilirsiniz 

     ⁃ Aile yanı ortalama: 800-900!

     ⁃ Yurt ortalama: 650-800€

     ⁃ Paylaşımlı ev ortalama: 350-550€



    Eminimki daha aklıma gelmeyen bir sürü detay vardır ama sorularınızı bu https://t.me/+l5D1Cevs-tAxNzlk Telegram adresinize gelerek sorarsanız hem ben hem de diğer İrlanda yolcusu arkadaşlar elinden geldiğince yardımcı olmaya çalışacaktır. Bu Telegram grubumuzun %98'i ya İrlanda'da ya da İrlanda vizesine başvurup bekleyen arkadaşlar. Kendi aramızda goygoy, makara da yapıyoruz bekleriz. Bilgiler sizlere yardımcı olduysa ne mutlu bana. Sağlıcakla..




  • 3.sınıfta staj düşünüyordum hocam yazın hem dil eğitimi hem de staj yapma durumumuz var mıdır ayrıca yaş sınırı var mı yaşım 20

    ingilizce seviyem b2

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.