Şimdi Ara

YurtDışı Üniversite (POLONYA)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
308
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhaba ben 16 yaşında ve lise 3 e geçmiş gebze anadolu öğretmende okuyan bir öğrenciyim. Üniversiteyi yurtdışında okumayı çok küçükken heveslenmiştim. hangi üniversite iyi ucuz kaliteli ve en önemlisi orda yaşayan insanların türklere karşı olan tavırlarını inceledim. en uygun olarak gördüğüm polonya oldu. Burdanda bir krakow veya varşova üniversitesinde bilgisayar mühendisliği düşünüyorum.

    7 sömestr eğitim görülüyormuş.yıllık eğitim ücretleri sadece eğitim 4000 £ ve yurt ücretleri aylık 100 £ buda yıllık tüm masraflar neden baksan 17.000 tl tutacağını düşünüyorum. Ailem tek başına bunu karşılamasını asla beklemiyorum.

    ama böyle bir üniversite için burs imkanlarını araştırdım. avrupa birliği ülkeleri öğrencilerine %50 ye varan indirimler (yurtlar her şey dahil) uygulanıyormuş. Türkiyeye böyle bir uygulama yokmuş. sadece ilk sene burssuz okuyup 2. veya 3. seneler burs başvurusunda bulunulabiliniyorumuş. ya burs 2. veya 3. senede kazanamassan endişeside duyuyorum. çünkü 17000 tl o zaman aileme yüklemiş olacağım içimde böyle bir korku var işte.
    Neyse hedefimi şimdiden belirleyip çalışmalar yapmaya başladım. üniversitede okumuş bazı kişilere bulaşmaya başladım bakalım daha cevap gelmedi.

    Dil konusuna gelirsek ingilizce okulumun düzeyinde bakalım önümdeki 2 senede artacakmı :) bi ihtimal 1 yılda 600 saat dersten oluşan ingilizce programına girerim. yada herhangi bir kursa giderim. yurtdışında okuyan veya okumayı düşünenlere bir kaç sorum var

    1. burs ilk sene verilmiyor heralde çünkü araştırdığım tüm yazılarda lisans eğitiminde 4 üzerinden 3, 100 üzerinden 75 diyor bu ilk sene verilmiyor anlamına geldiğini düşünüyorum. yanlışmı ?

    2. türkiye nin gönderdiği öğrenciler oluyormuş. tam burslu olarak fakat onları incelediğimde bana o ülkenin dilini iyi derecede bilmem gerekiyormuş yani bu lehçe öğrenme zorunluluğu getiriyor. Mecbur lehce öğrenmelimiyim yani.

    3 Bir sitede başbakanlığa başvurursan onlar sana elbet yardım eder diyor bende hem başbakanlığa hemde cumhurbaşkanına yazı yazmayı düşünüyorum tabi seneye 12 ye geçerken . Bu yardım işi doğrumu.
    Benim tek istediğim iyi bir üniversite okumak bunu da ancak ya burslu yada geri ödemeli krediler ile olabiliyormu en çok merak ettiğim konu bu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gufuer -- 8 Ağustos 2012; 12:59:10 >







  • Kardeş yüksek lisansta yapmayı düşünüyorsan şöyle 2 semester hazırlık 7 semester bachelor (lisans) 3 semesterda master.Yani toplam 12 semester bu da 6 yıl ediyor.

    Ayrıca fiyatlar £ (sterlin) olarak değil € (Euro ) olarak geçiyor.

    6-7 bin tl civarı okula verirsin bi o kadarda harcaman olur tabi kişisel masraflar hariç mesela gezersen vs masraf çok artar

    Okulların sitesinde 275 € ile rahatça geçinebileceği yazıyor..Eğlenceye düşkünsen vs 400 € ya kadar çıkar aylık masrafın.

    Ayrıca şunuda söyleyeyim hazırlık okumadan TOEFL ile girebiliyorsun ancak , bizim naçizane liselerimizin bu kadar İngilizce seviyesi var mı orası meçhul..TOEFL hazırlık kursuna gitmende yarar var..

    Burs konusunda birşey diyemem senin bileceğin iş..Ama ailen zorlanacaksa lisansı burada oku yüksek lisansa gidersin..
  • evet TOEFL e gitmeyi düşünüyorum yani bir yerde okumuştum yazar ingilizce eğitimini yorumluyordu. diyorduki türkiyedeki okullarda görülen ingilizce bir hiçtir biz yurtdışında ayakkabın alamamız gerek mesela biz "bu ayakkabı ayağımı sıktı için 1 numara büyüğünü alabilirmiyim." diyebiliyormusuz? diyordu

    Her ne ise burs işi önemli benim için devlet kredi veriyormu versin sonrada öderiz yurt dışında geçerlimi bu iş

    mezun olsam bile yani orda gördüğüm ingilizce eğitimi bile çoğu şirkette iş imkanı sağlayabiliyor bi tanıdık avustralyada okudu kendi alanı olmasa bile şuan ingilizce çevirmenliği gibi bir meslek sahibi ve bir çok şirketten iyi teklifler geliyor demişti bana.
  • Devlet kredi veriyormu geri ödemeli yani eğitim için 4 yıl en fazla yurt dışı bile olsa ne kadar kredi verebiliyor. sınırı varmı
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.