Şimdi Ara

YUrtdışı telefon hakkında yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
260
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yurtdışı kapalı kutu iphone aldığımda nelere dikkat etmem gerekiyor model numarası, garanti ve sim free dışında nelere dikkat etmem gerekiyor cevap verirseniz sevinirim.

• Kapalı kutuysa imei kayıt dışında yapacağınız bişey yok
    Binde bir donanımsal sorunu olursa da şansınıza

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Farklı bakacağım bişey yoksa sorun yok ozaman teşekkür ederim.
  • Pek çok kez yazdığım için aşağıdakileri kopyala yapıştır yapıyorum:

Bence şunlara dikkat et:

- Fatura şart değil, önemli olan cihazda bir sakatlık olmaması. Garantilik durum olunca Apple sadece seri no.dan sistemdeki garanti süresini kontrol ediyor
    - Aldığın cihazın jelatini açılmamış kutuda olduğuna emin ol
    - Jelatini açmadan kutunun altına bak. Hangi ülke çıkışlı ise part number yazan yerde ona göre ülke kodu bulunur. Mesela 64GB iPhone 6S Plus Space Gray için part number MKU62ZD/A diye geçiyor. Önce bu kodu gör. Rusya çıkışlı ise MKU62RU/A, ABD çıkışlı ise MKU62LL/A, Türkiye çıkışlı ise MKU62TU/A yazar. Her model ve renk için bu kod aynıdır. Sadece sondaki ülke kodları değişir.
    - Yanında internet erişimi olan tablet/telefon vb. bir cihaz olsun. Yine kutuyu açmadan kutunun altındaki seri numarayıhttps://checkcoverage.apple.com adresinden girip sorgula. Eğer gerçekten sıfır cihaz ise o sayfada "Lütfen cihazınızı etkinleştirin" yazar. Daha önce açılmış, kullanılmış ve tekrar jelatine sarılmış ise o sayfada direk garanti bitiş tarihini görürsün. O zaman cihazı alma.
    - Yukarıdaki aşamada da sıkıntı yoksa, cihazı alabilirsin. Ama yine de kutuyu açıp, kutu içinde de bir sıkıntı olmadığına emin ol. Düşme sonucu ezik, patlak, yırtık vs. yoksa tamamdır
    - SIM kartı takıp cihazı aç ve etkinleştir. Bundan sonra sıkıntı olmaz zaten.
    - SIM kart takıp etkinleştirdikten sonra yinehttps://checkcoverage.apple.com adresine seri no girip bakarsan, garantinin başladığını ve örneğin bugün aldıysan, uluslararası garanti geçerlilik tarihinin 18 Aralık 2016 olarak çıktığını görürsün.
    - IMEI ile bir işin yok, cihazı TR SIM kartı ile etkinleştirmediğin sürece o IMEI BTK'nin kayıtlarında görünmez zaten. Ama yine de IMEI sorgulama yapabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huysuz İhtiyar -- 18 Aralık 2015; 21:55:39 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Süper bir cevap oldu bende tam bunları düşünüyordum hepsini yapacağım çok sağolun cevap için
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ev telefonu hakkında yardım?
    11 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.