Şimdi Ara

YURTDIŞI MÜHENDİS MAAŞI (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
129
Cevap
6
Favori
46.154
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ülkeden ülkeye değişir. İlla bir rakam istiyorsan katara giden bazı arkadaşlar 4-5 bin dolar ve üstü alıyordu en son diye hatırlıyorum. Buradaki rakamların dolar karşılığı gibi düşünebilirsin veya. (özellikle belirteyim, bu dediğim adamlar öyle 1-2 yıllık yeni yetme değil.)

Ama niyetin yurt dışında çalışmak ise bu işe sadece maaş olarak bakma. Hayat standardı olarak bakman daha iyi olur.

En basitinden katarda 5 bin dolar alırsın, harcayacak yer bulamazsın. Aylık bin dolar yer geri kalanını biriktirirsin. 2-3 sene sonra sağlam para ile ülkeye dönersin.

İngilterede 5 bin pound alırsın, aylık 4 bin poundu harcarsın. Katara göre daha az para biriktirebilirsin. Ki o da avrupada iş bulabilirsen.

Genç arkadaşların pas geçtiği en büyük konulardan birisi şu; avrupada şu kadar kazanılıyormuş muhabbeti çok bir şey ifade etmiyor. Türk mühendislerin çoğu ortadoğu, arap ülkeleri, asya ülkeleri gibi yerlerde çalışıyor. çünkü orada rağbet görüyor ancak.

Yurt dışında çalışmayı düşünüyorsanız önünüze önce 2 seçenek gelir;

Orada kalmayı mı düşünüyorsunuz? yoksa bir süre çalışıp geri mi geleceksiniz?

Eğer kalmayı düşünüyorsanız ona göre bir yere gitmeye çalışırsınız, yok gidip para biriktirip geleyim diyorsanız tercih başka olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-C0609E675

Normal kuraldir.

0-3 sene arasi Junior
    3-6 sene arasi Mid level, Consultant
    6-8 sene arasi Senior
    8-10 veya maks 12 arasi Principal
    12+ uzeri Architect olarak gecer.

10 kusur senedir calisiyorum, sektoru bana mi ogreteceksin.
    Turkiye'de vb elde ettigin tecrube beni zerre kadar ilgilendirmez. Bir kere seniority sure ile belirlenmez, daha bunu ogrenememissin. Benim 2 seneden kastim, ogrenciye stajere bile haldur huldur ayni is yaptirildigi icin o adam 1- 1.5 sene sonra zaten kendi basina calisabilir seviyeye gelir. Gelemeyen zaten sorunludur. O seviyedeki adama regular dev, mid level dev denir. Turkiye'de adama cay kahve getirirsen 5 sene junior rolu verirsin.

Ben sana buradaki sektorden bahsediyorum. 4 sene dolgun tecrubeli adamlara senior kontrat verildigi IT sehrinden bahsediyorum. Ben Einstein miyim niye 1 sene sonra juniorluktan ciktim? Veya tanidigim diger herkes.

• AC DC A kullanıcısına yanıt
    Turkiye'de yaptigimiz is buradan cok daha fazlaydi. Buradakilerin yaptigi isleri de biliyoruz. Buradakiler 8 saati doldurup gitme pesinde, Turkiye'de gunde uc sehir degistirdigimi bilirim proje icin.

Buradaki uc dort sene tecrubeli adamlari da gorduk. Bizim daha Turkiye'de ise basladigimiz ilk ayda yaptigimiz isleri yapmaktan acizler.

Is tecrubesi sadece sene degildir, yaptigin is ve kalitesi de onemlidir, ne ogrendigin de onemlidir. Fakat ayni sektorde farkli firmalarda calisip 4 senede yaptiginla 8 senede yaptigin sey ayni olmaz. 4 senelik bir adama senior denmez kusura bakmayin. Mid-Senior olarak gecer maksimum. Gordugum tum Linkedin ilanlarida zaten bunu dogruluyor.

Su da var, mulakati yapan IK ve diger personel konudan bir haberse zaten seniorda olursun, principal da olursun, hatta gider architect bile olursun.
  • Dr. Donanım kullanıcısına yanıt
    Hocam evliyim zaten :) Vatandaslik 2019 yazina alacagim insallah. Quebec eyaletinde Montreal sehrindeyim ben guzel yer ancak irkcilik var evet, bazi kesimler fransizca konusmadiginiz zaman bozuluyor, kendileri ingilizce konusamiyorsa is bulamiyorlar buda zorlarina gidiyor sanirim. Genel olarak kanadanin baska yerinde yok bu. 1 bucuk yil BC de yasadim oradaki insanlar daha sicak gelmisti bana. Kizlar normal genelde insanlarin yarisi sisko obez amerikalilar gibi.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: unforgiven1127

Hocam evliyim zaten :) Vatandaslik 2019 yazina alacagim insallah. Quebec eyaletinde Montreal sehrindeyim ben guzel yer ancak irkcilik var evet, bazi kesimler fransizca konusmadiginiz zaman bozuluyor, kendileri ingilizce konusamiyorsa is bulamiyorlar buda zorlarina gidiyor sanirim. Genel olarak kanadanin baska yerinde yok bu. 1 bucuk yil BC de yasadim oradaki insanlar daha sicak gelmisti bana. Kizlar normal genelde insanlarin yarisi sisko obez amerikalilar gibi.
    Hocam Türkiye'ye gidiş-dönüş çok masraflı oluyor mu? Kaç saat sürüyor? Gidiş-dönüş biletleri kaç cad'a patlıyor?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Heinz Guderian kullanıcısına yanıt
    En son bir bucuk sene once geldim 3 kisilik gidis donus bileti 7bin dolar tutmustu yanlis hatirlamiyorsam. Yol cok uzun sadece Istanbula 11 saat civarinda geliyorsunuz baska sehire aktarma yapacaksaniz 2 saat aktarma bekleme 1 saat te ic ucus desen en az 14 saat. Hele Kanada dan Istanbula direk ucus olmayan biryerde iseniz 24 saati gozden ciksrtmaniz gerekiyor.

• quote:

En son bir bucuk sene once geldim 3 kisilik gidis donus bileti 7bin dolar tutmustu yanlis hatirlamiyorsam. Yol cok uzun sadece Istanbula 11 saat civarinda geliyorsunuz baska sehire aktarma yapacaksaniz 2 saat aktarma bekleme 1 saat te ic ucus desen en az 14 saat. Hele Kanada dan Istanbula direk ucus olmayan biryerde iseniz 24 saati gozden ciksrtmaniz gerekiyor.
    Hocam gitmeden önce yabancı dil seviyeniz ne durumdaydı? Nasıl hallettiniz? İş görüşmesi veya çalışırken sıkıntı yaşadınız mı? Kanada kızlarının ve insanlarının Türklere karşı tavrı nasıl? Yalnızlık çekiyor musunuz?

• Heinz Guderian kullanıcısına yanıt
    Universide ve Turkiyedeki is hayatim boyunca ingilizce ile calistigim icin sirkette cok buyuk bir sikinti cekmedim ancak sokaktaki konusulanlari tek seferde anlamak icin biraz zaman gecmesi lazim. Okulda dersleriniz ingilizceyse ve uluslar arasi bir firmada yazismalari ve bazi gorusmeleri ingilizce yapiyorsaniz cok sikinti cekmezsiniz.

Genel olarak kizlar nasil davranir bir sey diyemeyecegim ancak insanlar genelde iyi niyetli ve Turklere karsi ozel bir irkcilik bulunmamakta. Quebec bolgesinde fransizca bilmeyenlere karsi bir sogukluk olabiliyor alt tabaka tarafindan nedenide ingilizce bilmemeleri.

Yalnizlik cekmiyorum ilk geldigimde esim ve cocugumdan ayri 6 ay gecirdim onlari ozlemem farkli bir konu ancak arkadas edinme anlaminda sikinti yasamadim BC deki arkadaslarimla hala telefonda konusuyoruz.

• quote:

Universide ve Turkiyedeki is hayatim boyunca ingilizce ile calistigim icin sirkette cok buyuk bir sikinti cekmedim ancak sokaktaki konusulanlari tek seferde anlamak icin biraz zaman gecmesi lazim. Okulda dersleriniz ingilizceyse ve uluslar arasi bir firmada yazismalari ve bazi gorusmeleri ingilizce yapiyorsaniz cok sikinti cekmezsiniz.

Genel olarak kizlar nasil davranir bir sey diyemeyecegim ancak insanlar genelde iyi niyetli ve Turklere karsi ozel bir irkcilik bulunmamakta. Quebec bolgesinde fransizca bilmeyenlere karsi bir sogukluk olabiliyor alt tabaka tarafindan nedenide ingilizce bilmemeleri.

Yalnizlik cekmiyorum ilk geldigimde esim ve cocugumdan ayri 6 ay gecirdim onlari ozlemem farkli bir konu ancak arkadas edinme anlaminda sikinti yasamadim BC deki arkadaslarimla hala telefonda konusuyoruz.
    Peki hocam darısı benim başıma artık İskandinavya ile Kanada'yı kıyasladığımız mısınız biliyorsanız?

• quote:

2 sene tecrubeli adam hala junior'dur. 4000 PLN net imkansiz gibi bir sey giris maasi olarak. Yaklasik 5600 PLN brut almasi gerekir o nete ulasmak icin. 2 senelik adama 7000 PLN veren hic olmaz. Su ana kadar gordugum en yuksek maasi 20k brut ile bir Alman firmasi Krakow'da verdi. Ama o bile epey uzun pazarliklar sonucu verildi. 10+ sene tecrubeli personele verilen maas bu.

Ha B2B calisiyorsa ayri.
    Üstad iyi sallamışsın ama yemez.

1 sene polonyada yaşadım 6 ay erasmus 6 ay çalışma. Giriş maaşı için 4k PLN çok normal. Daha yeni bir muhasebeci bir arkadaşım Lodz'da 4100 PLNye başladı. Hele ki 2 sene orada çalıştıysan maaş daha da yükselir.

Çalıştığım şirkette teknikerler 4k alıyordu zaten (yer katowice). Warsawda maaşlar çok daha yüksek tabiki.

• quote:

Orijinalden alıntı: Heinz Guderian

Peki hocam darısı benim başıma artık İskandinavya ile Kanada'yı kıyasladığımız mısınız biliyorsanız?

Alıntıları Göster
    Iskandinav ulkelerinde bulunmadigimdan kiyaslayamayacagim
  • quote:

Orijinalden alıntı: saveyourself

Üstad iyi sallamışsın ama yemez.

1 sene polonyada yaşadım 6 ay erasmus 6 ay çalışma. Giriş maaşı için 4k PLN çok normal. Daha yeni bir muhasebeci bir arkadaşım Lodz'da 4100 PLNye başladı. Hele ki 2 sene orada çalıştıysan maaş daha da yükselir.

Çalıştığım şirkette teknikerler 4k alıyordu zaten (yer katowice). Warsawda maaşlar çok daha yüksek tabiki.

Alıntıları Göster
    Ben de onu diyorum
  • quote:

Iskandinav ulkelerinde bulunmadigimdan kiyaslayamayacagim

Alıntıları Göster
    Telefondan otomatik düzeltte yanlı yazmışım. Hocam teşekkür ederim darısı başıma artık.
  • saveyourself S kullanıcısına yanıt
    4k net mi brut mu? Sifir adama Atos, E&Y, PwC ve IBM oyle bir ucret vermiyor net olarak. Brutse olabilir.

• quote:

4k net mi brut mu? Sifir adama Atos, E&Y, PwC ve IBM oyle bir ucret vermiyor net olarak. Brutse olabilir.
    NET üstad NET, NETTO yani. O dediğin şirketler de pozisyonuna göre bal gibi veriyor. Sen SB3 girersen tabiki vermez.
  • up

• trmeto kullanıcısına yanıt
    nE

• up

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.