Şimdi Ara

Yurtdışı iPhone'ların Garantisi Türkiye'de Geçiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
5.661
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar . Forumda her ağızdan bir ses çıkıyor. Netlik kazansın diye açıklama yapayım dedim.
    Belli başlı iPhone modellerinde 1 yıllık uluslararası garanti devam ediyor. Kalktı diye bir şey yok.Yani Apple Store'lara götürebilirsiniz.

Aşağıdaki örnekler sadece Amerika'dan alınan telefonlar için

iPhone 8 'de A1863 model numaralı telefonu garanti kapsamında değil iken A1905 model numaralı telefonu 1 yıllık uluslararası garanti kapsamında.
    iPhone 8 Plus 'da A1864 model numaralı telefonu garanti kapsamında değil iken A1897 model numaralı telefonu 1 yıllık uluslararası garanti kapsamında

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi flowerhorn -- 9 Ekim 2017; 12:29:25 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Ben istanbul bilisimden iphone 7 plus aldim gecen hafta. Model A1784 apple i aradigimda biz A1784 lere destek vermiyoruz dediler. Ancak efor teknik e mail attigimda biz bakiyoruz demislerdi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: yilmazcakmakk

Ben istanbul bilisimden iphone 7 plus aldim gecen hafta. Model A1784 apple i aradigimda biz A1784 lere destek vermiyoruz dediler. Ancak efor teknik e mail attigimda biz bakiyoruz demislerdi.

O durum biraz farklı hocam . Sizin aldığınız ithalatçı garantili cihaz

Eğer direkt A.B.D. 'den cihaz getirecekseniz yukarıda bahsettiğim model numaralı cihazları alın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi flowerhorn -- 9 Ekim 2017; 0:31:14 >
  • Hocam kaynak nedir açıklar mısınız

Bu bilgiyi bir yerdenmi aldınız sizin çıkarımınız mı

• quote:

Orijinalden alıntı: ogisan

Hocam kaynak nedir açıklar mısınız

Bu bilgiyi bir yerdenmi aldınız sizin çıkarımınız mı

Konu ile ilgili Apple müşteri hizmetleri ile görüşmüştüm.Oradan teyit ettim bende

• Apple Store'larda geçiyor mu peki?
    Daha önceden servislerde geçiyordu fakat Apple Store'lar bakmıyordu
  • quote:

Orijinalden alıntı: SiNaPSiS

Apple Store'larda geçiyor mu peki?

Apple store larda geçiyor zaten

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: flowerhorn

quote:

Orijinalden alıntı: SiNaPSiS

Apple Store'larda geçiyor mu peki?

Apple store larda geçiyor zaten

Emin misiniz hocam 2 ay önce gittik geçmiyordu, sadece yetk servisler bakıyordu
  • A1864 modeli Türkiye'de teknik destek göremeyecekmiş, A1897 ve A1905 modelleri görecekmiş. Satış departmanı bu konuda yeterli bilgiye sahip değilmiş. Bana iletilen şeyleri direk olarak aktardım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi okan_okay -- 12 Ekim 2017; 11:59:0 >
  • flowerhorn kullanıcısına yanıt
    1 yıllık uluslararası garantisi olan cihazlara Apple Store’larda bakılmaz. Premium Reseller, Kvk, Genpa gibi yerlerde geçerli olur sadece.

üstteki mesajlar için edit: örneğin iPhone 8 Plus telefon aldınız ve kodu A1897. Bu ürün Türkiye'de 1 yıl garantilidir fakat Apple Store'lar bakmaz, bunun sebebi hem yoğunluk hem de Apple Tr kendi sattığı cihazlara öncelikli hizmet vermek ister. Ben Düsseldorf Apple Store'dan aldım cihazı, şimdi Düsseldorf Apple Store'a götürsem ordan garanti işlemlerini yapabilirim ancak Türkiye'de sadece Premium Reseller Kvk Genpa Troy vs gibi yerlere verebilirim, zaten Apple Store sadece İstanbul'da var. Bu bilgiler net bilgilerdir arkadaşlar. Hatta AppleCare'deki arkadaş 2 yıllık garanti muhabbetinin tüketici kanunundan dolayı sadece Türkiye'de olduğunu, örneğin Almanya'dan telefon alan kişinin de zaten Almanya'da 1 yıl garantisi olduğunu söyledi. Yani kıssadan hisse, Global olan ürünleri alırsanız 1 yıl tr garantiniz olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CnnRose -- 12 Ekim 2017; 11:57:45 >

• Peki Almanyadan 1yil uluslararasi iphone xs max A2101 garantili olan modeli alsam turkiyeye geldigimde herhangi kendiliginden cikan arizadan istanbuldaki akasya veya zorluya goturup 1 yillik garantiyi kullanarak tamir ettirmem mumkun degil mi?

• ichbinmarla İ kullanıcısına yanıt
    Ettirirsin,bakmama gibi bir lüksleri yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: ichbinmarla

Bu mesaj silindi.
    Hayır ettiremezsiniz. Akasya ve Zorlu'daki Apple Store'lar sadece TR çıkışlı cihazlara destek veriyor, Pupa-Troy gibi yetkili apple servislerine götürüp hizmet alabilirsiniz.
  • Yani telefonun kendiliginden bataryasi isinsa vs degismesi gerekse pupa yetkili servisine goturup degistirirler yani turkiye cihazi gibi muamele gorur? Baska yerlerde cin mali yan sanayi seylerle degistirip takiyolarmis bozulan tarafi da oyle seyler duydum bunuda pupa troy gibi apple in kendisi yapiyormus. Yani emin misin yurtdisi telefon alacagim da bazi soru isaretleri var aklimda yurt ici ile yurt disi cihazlarin arasindaki fark yil farki yani oylemi? aydinlatirsaniz bu konu hakkinda cok sevinirim gercekten. Tesekkkurler..

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.