Şimdi Ara

Yurtdışı alışverişte KDV taslağı hazır: AppStore ve PlayStore da etkilenecek! (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
89
Cevap
1
Favori
2.593
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Oozed kullanıcısına yanıt
    Ama aynısını ülkemizdeki futbolcudan almıyorlar.

    Zengin vergi dilimiyle ödüyor. Bana kalsa asgari ücretliye %5, 2000lira alana %10 gibi kademeli olarak gelmesi lazım. 10000 kazanana %50 yapıştırsınlar mesela.

    İlk mesaj için, steam falan ağız sulandırmışa benziyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tmp341 -- 2 Ocak 2018; 11:46:11 >
  • Tmp341 kullanıcısına yanıt
    Mesela hollanda da öyle
    %20 küsürden % 52 ye kadar oluyomuş
  • Hollanda'da belirli gelir duzeyinin altindaki vatandastan gelir vergisi cok az alinir. Gelir arttikca vergi seviyesi artar. Fakat buradada 146bin EU nun uzerine ciktiginizda (senelik) vergi artis oraninda ivme dustugunden yine orta direk en fazla vergi veren dilimdir (36bin - 72bin arasi) .

    Burada herkes kendi vergi bildirimini kendisi yapar. Elektronik sisteme girer maas bordrosundaki bilgileri isler (jaarafrekening gelir sene sonu). Evi varsa evini, tek kisiyse 20bin ustundeki bankadaki varliklarini vsvs. Sonra otomatik ne odeyecegi ve alacagi cikar onaya muteakip ya fatura gelir ya da bankasina odeme.

    Burada gidip kralin kapisinin onune sicabilirsiniz. Kimse de gikini cikarmaz da o vergiyi odemezsen Kamil kan alirlar kan. Nereden oldugunu bilirsiniz..
  • Yahu dijital bilgisayar oyunu için vergi mi olur? Amerika üretiliyor bizim yetkilileri ne alakadar eder. Zaten döviz aldı başını gidiyor bir de bu çıkarsa birşey alınmaz. Oyunlar ileride 500 TL olur (!)

  • KDV yi tüketici ödesin :) tamam. 100 usd den alınmayan 20 usd kurumlar ve karın çekimi için 15 usd stopaj ne olacak peki. Madem hizmet burada ve tüketici 18 KDV ödüyor diğer 35 i de tahsil etmeleri lazım.

  • Son durum nedir acaba?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vergiler birilerinin örtülü ödeneğine, rüşvetine zırhlı arabasına gidiyor. Vatandaş ses çıkarmasın dünya bizi kıskanıyor.

    Her şey de vergi var. Simit bile 1.50₺ 50 liraya 8 litre benzin geliyor. Hep 20 liralık alan doblosu olan enişteye duyurulur.



    Hepimizin geleceği yok olup gidiyor. Kimse farkında değil. 1600 lira asgari ücreti vatandaşa çok görenler şimdi eşi benzeri olmayan zırhlı ultra lüks araçlara biniyor.



    Bizde 1.2 benzinli Polo alsam az yakar mı MTV ne kadar diye kara kara düşünelim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.