Şimdi Ara

Yurtdışı Alışveriş Siteleri (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
888
Cevap
34
Favori
309.205
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • mp4nation hariç diğerlerinden benim de az çok alışverişim oldu, aşağı yukarı hepsi aynı, dealextreme den uzak duruyorum, son söylediğim gibi işin cılkını çıkarttılar. arkadaşın dediklerine katılıyorum son cümlesi hariç, "paypal kabul etmeyen sitelerden kesinlikle alışveriş yapmayın yüzde 99u dolandırıcıdır" cümlesi, mesela yukarıda sıkça alışveriş yaptığımı belirttiğim bazaarstation.com direkt kredi kartıyla ödeme alıyor, bana göre çok da iyi yapıyor. paypal ile ödemenin güvenirliği dışında yaptığı vurgunun çok kişi farkında değil, adamlar döviz kurundan fena kazıklıyolar, hiç baktınız mı kredi kartınızdan para çekerken kuru kaçtan hesaplıyor, yada hesabınızdaki parayı tl çevirirken, hadi 40-50$ geçmeyen ufak meblağlarda fazla farketmiyo ama oran büyüdükçe yediği kazığı o zaman anlıyo insan. paypalla çok alışveiş yaptım 3000 liralık limit bitmiş kartın çekilen dolar miktarına bakıyorum, kurlara bakıyorum, kur hesabından en az 20-30 dolar fazladan ödemişiz, adamlar çaktırmadan azar azar yoluyolar, dikkat etmesem haberim yok, kimsenin haberide olmoyo, oturup hesaplamıyo tabi... bazaarstation.com 100 lerce mal aldım, direkt kredi kartıyla ödüyorum, bankanın günlük döviz kuru neyse o, en azından ne ödediğimi biliyorum. iletişim konunda da diğer çin sitelerinden çok rahat, bikere direkt türkçe iletişim kurabiliyorsun, direkt türkçe cevap veriyorlar, müştrri hizmetleri bana göre en iyi site, mesaja aynı gün içinde mutlaka cevap geliyor, çoğu çin sitesinde ertesi gün ancak yanıt geliyor, bazılarında 2-3 gün bekleki cevap gelsin. diğer sitelere bu paypal kazığından sonra mal ucuz bile olsa fazla bakmıyorum, mal ucuz ama harcadığın toplam parayı paypal kurundan hesapladımı direkt kartla ödemeden daha pahalıya geliyo, o yüzden kolay ödeme, kolay iletişim, iyi hizmet varken ne diye başımı ağrıtıyım, çinden mal alacağım zaman ilk adres bazaarstation.com. adamlarda yoksa soruyorum temin edebiliyolarsa bekliyorum, yoksa mecbur kalırsam diğerleri, istemeye istemeye paypal ile ödeme yapıyorum. kurdan yediğim kazığı görünce nefret ettim adamlardan, bazen lazım oluyo diye hesabı kapamıyorum, yoksal paypal ile ödeme hiçbr mantığı yok. site güvenilir olduktan sonra, kart güvenliği problemi olmadıktan sonra ne uğraşıcam paypalla, yediğimiz kazıkta cabası...




  • bazaarstation turkçe bir site guvenilir olabilir ama benim kastettiğim çin siteleri. Mesela sitenin birinde ipad i 249 dolara satiyorlardi odeme yontemleri ise moneygram ve western union sitenin adresi melysale.com
    Buraya parasini gonderen kaziklanirsa hiçbir hak iddia edebilirmi tabiki edemez.
  • evet bazaarstation turkçe bir site ama türk sitesi değil, sadece türkçe sayfası ve türkçe dil desteği var, oda çin sitesi, Hong Kong merkezli bir firma, tüm gönderilerini de orada yapıyor. şuna kadar aldığı tüm mallar oradan geldi. (neden türkçe sayfa yaptıklarını sorduğumda ortaklarıdan birinin türk olduğu ve türkiyede müşteri potansiyellerinin iyi olması sebebiyle türkçe dil desteği verdiklerini söylediler) sadece moneygram ve western union ile ödeme kabul eden bir site sanmam ki çok iş yapabilsin, müstakil satıcılar moneygram ve western union ile ödeme alıyolar ve dediğiniz gibi bu iki ödeme türünde ısrar ediyorlarsa tehlikeli olabilir, paypalın ödeme güvenliği tartışılmaz ama sadece paypal ile ödeme alanlarda güvenli demek pek doğru olmaz. direkt kredi kartındn ödeme sistemi yurtdışından fazla alışveriş yapanlar için daha pratik ve hesaplı. direkt sanalpost yerine sağlam güvenlik şirketlerini kullanıyorlarsa (mesela bazaarstation 2co kullanıyor, 2co paypal kadar uluslarası itibarı var) hiç tereddüt etmeden ödeme yapılabilir. dediğim gibi çok zaman direkt kart ile ödeme paypal ile ödemeden çok daha hesaplıya geliyor. mesela 1000$ ve üstü alışverişlerde bakın, paypal ile ödediğinizde direk kart ile ödemeden en az 10$ kadar fazla ödüyorsunuz, direkt kredi kartınızla ödediğinizde bankanızın o anki dolar kuruyla işlem yapılıyor, paypal ise kendine göre yüksek kurdan hesaplıyor. paypal hesabınızdaki parayı tl çevirmeyi deneyin yine aynı, bu seferde çok düşük kurdan çeviriyor. adamlar mal alıken hem satıcıdan pay alıyolar, hemde çaktırmadan alıcıyı soyuyorlar, anlatmak istediim o. site güvenilir ve direkt kredi kartıyla ödeme alıyorsa sırf kuruntu yaparak illaki paypal ile ödemenin ve kazıklanmanın gereği yok. ben yurtdışından çok alışveriş yapan birisiyim, paypal ödemelerimi hesapladım, kurdan yediğimi kazığın haddi hesabı yok, yukarıdada onu uzunca anlattım. paypal güvenirliğini istismar ederek soyuyor milleti, araştırdım yahudilere ait, tam yahudi mantalitesiyle çalışıyolar, önce güven ver, marka oluştur, çaktırmadan katlet, sövüşle, götür malı... :)))




  • quote:

    Orijinalden alıntı: dr8333

    www.alibaba.com dan Egreat R4A aldım.(113 USD) 10. günde elime ulaştı.

    buradan bende meda player almayı düşünüyorum ama gümrük mevzuu korkutuyor.
    sorun çıktımı?
    dealextrem den 10 a yakımn alışveriş yaptım ama hepsi 2-8 usd arasıydı.
  • dealextrame den sıparıslerım bayramdan sonrakı gun geldı. Suprız bısey yok. Urunler saglam gelmıs. Takrıben 3 hafta surdu galıba
  • gümrük 75 euroya düştü. parfüm yasaklandı.hep kazık yemeye zorlanıoruz. eby.com dan parfüm ve diğer alışverişlerim sorunsuz geldi şimdiye dek.artık parfüm yasak nisandan beri. bir de foto mak. aldım.gümrüğe takıldı ptt ye vergi verip aldım.%20.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: stentor

    gümrük 75 euroya düştü. parfüm yasaklandı.hep kazık yemeye zorlanıoruz. eby.com dan parfüm ve diğer alışverişlerim sorunsuz geldi şimdiye dek.artık parfüm yasak nisandan beri. bir de foto mak. aldım.gümrüğe takıldı ptt ye vergi verip aldım.%20.

    gümrüğe takılırsa havale v.s ile hallediliyormu gümrük vergisi?
  • gümrüğe takılırsa direkt gidip gümrükten almanız lazım, gümrükde değer eskiden de 75€=150$ değişen bişey yok. parfüm girişleri yasaklandı, telefon yasak, ptt bandrollü dvd vb. ürünler yasak, onun harici pek problem çıkmıyor, şuana kadar çok ürün getirdim çinden (bazaarstation.com) daha gümrükle karşılaşmadım, bi sefer japonyadan aldığım bir mal gümrükte kaldıydı fedex elemanına 100$ açıktan vererek hallettirdiydim, malı alacağınz yer önemli, 900$ üzerindeki slr makinayı bazaarstation.com'dan aldım o dahi takılmadan geldi. türkiyeye ürün göndermeyi tecrübesi varsa, problem olmaz, ama özel kargo şirketleriyle kesinlikle almayın (dhl,fedex vb) Airmail gibi resmi posta olsuni yani malı ptt taşısın, ptt taşıdığı malların gümrük geçişleri daha pratik ve kolay oluyor, aşırı yoğunluktan dolayı, alibaba yada aliexpresden mal alırkende çok dikkatli olmak lazım, yorumlarada çok güvenmeyin, çok sayıda face satıcıyla dolu oralar, fiyat farkı olsa da genelde bilindik siteleri tercih edin.




  • yani şimdi 100 dolarlık media playerden 10 dolar kazanacağım diye taaa samsundan kalkıp atatürk havalimanınamı gideceğiz?
    yoksa her şehirde gümrük şubesi varmıdır.
    bu konularda çok yabancıyımda o yüzden soruyorum.
  • her ilde var ptt gümrük. ordan alırsınız. hatta bedeli arkadaşa ödetip ilçeye gönderttim makinemi.ile gitmeye gerek yok.vergi ödensin yeter.özel kargoya bende katılıyorum. çok kazık gümrüğe takarlarsa 300-500 tl emerler sizden. en iyisi ptt.
    muafiyet 150 euro idi önceden.çünkü ben makineyi geçen sene aldım.150 euro=200 dolar üzerine %20 vergi verdim.şimdi olsa daha fazla vergi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: stentor

    her ilde var ptt gümrük. ordan alırsınız. hatta bedeli arkadaşa ödetip ilçeye gönderttim makinemi.ile gitmeye gerek yok.vergi ödensin yeter.özel kargoya bende katılıyorum. çok kazık gümrüğe takarlarsa 300-500 tl emerler sizden. en iyisi ptt.
    muafiyet 150 euro idi önceden.çünkü ben makineyi geçen sene aldım.150 euro=200 dolar üzerine %20 vergi verdim.şimdi olsa daha fazla vergi.

    Her ilde gümrük varsa sorun değil,
    alacağım ürünler en fazla 120-130 usd eder.
    en kötü ihtimalle kutyu açarlar bunları öğrendiğim iyi oldu.
    dealextreme zaten özel istek belirtmedikçe standart ptt ile gönderiyor
  • www.bhphotovideo.com'dan fotoğraf makinesi, yedek pil, hafıza kartı, hdmi kablosu aldım 410 usD + 55 dolar kargo ödedim. Paket ups kargo ile geldi, telefonla istanbu ups import şubeyi aradım, % 20 gümrük vergisi ve 40 tl damga vergisi ödedim (maktu) Türk parasıyla 195 Tl yi ups'nin hesabına yolladım maille dekontu gönderdim. Bu şekilde paket gümrükten çekildi ve bana teslim edildi. Bu kadar vergi ödememe rağmen yine de karlı bir alışveriş oldu benim için. Herkese tavsiye ederim. Özel kargo şirketlerine yukarıdaki vergilerden başka bir ücret ödemeyin bilginiz olsun.
  • arkadaşlar abd ve çin için akakce tarzı site var mı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ugurgazi

    arkadaşlar abd ve çin için akakce tarzı site var mı?

    sanmam
    olsa da türkiye için geçerli olmaz zira uluslarası alışveriş yapan siteler 1 elin parmakları kadar ama amazon veya ebay akakçe gibi zaten ürünleri fiyat/model/yeni/kullanılmış/8fiyat aralığı gibi düzenlemeleri yapabiliyorsun.
  • akakçe gibi bir site uluslarası alışverişler için zor, gümrük içinde özellere boşa para kaptırmayın yazıktır, havaleyle para göndererek gümrük işlemi olması mümkün değil, gümrükte mal kaldıysa o mal şahsidir, sahibi dışında, kimlik ibraz edilmeden kimse malı çekemez, özeller mal takıldı numarasıyla müşteriyi yolmak için bu yolu deniyorlar, takılacağı yoksa bile takıyor adamlar, anlaşmışlar bi kaç memurla çete gibi.. direkt rsmi postayla alın airmail, yada ems ile, ürün takılsada gümrükten kendiniz alırsınız, takılması çok zordur, özel kargo adındaki kargo değilde kargalara (leş kargalarına)kaptırmayın, para yedirdikçe azıtıyo onlar...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ertewas

    akakçe gibi bir site uluslarası alışverişler için zor, gümrük içinde özellere boşa para kaptırmayın yazıktır, havaleyle para göndererek gümrük işlemi olması mümkün değil, gümrükte mal kaldıysa o mal şahsidir, sahibi dışında, kimlik ibraz edilmeden kimse malı çekemez, özeller mal takıldı numarasıyla müşteriyi yolmak için bu yolu deniyorlar, takılacağı yoksa bile takıyor adamlar, anlaşmışlar bi kaç memurla çete gibi.. direkt rsmi postayla alın airmail, yada ems ile, ürün takılsada gümrükten kendiniz alırsınız, takılması çok zordur, özel kargo adındaki kargo değilde kargalara (leş kargalarına)kaptırmayın, para yedirdikçe azıtıyo onlar...

    Birşey soracağımalışverişlerimde şu ana kadar hep ptt kargo ile geldi ama ileride sorun olmaması için bu sitelere kargo notu olarak ingilizce ne yazalımki sadece ptt ile gelsin?




  • çinden alışveriş yapıyorsanız, (genelde marka ve markasız mallarda en ucuzu çin siteleridir, site güvenilir olduğu zaman marka malların çakmasımıdır diye de korkmayın, çokça mal getirdiğim bazaarstation.com özellikle fotolarda hep orjinal satıyor) Hong Kong Post yada China Post resmi posta servisleridiri ülkelerin resmi postasıyla gönderdiği malı türkiye girişinden sonra bizim resmi postamız yani ptt taşır. bu seçenekler en ucuzudur ve 2 kiloya kadar pota ile mal gönderimi yapabiliyorlar, eğer 2 kilo üzerindyse paket tek seçenek kalıyor ems, ems kargonun getirdiği malı da türkiyede ptt kargo taşır, bu biraz daha pahalıdır ama diğer posta ile gelen mala göre daha hızlı gelir, bu seçenekler dışında hiçbir özel kargoyla (3 günde bile getirse) dhl, ups, özelliklede fedex kesinlikle mal almayın, takılmayacağı varsa da adamlar ya size gümrük ödettirirler yada açıktan para tırtıklarlar, malın fiyatına göre 50-100$ ne koparırsa, satıcıya diyeceğiniz resmi posta yada ems ile göndermesi, işiniz acilse ems ile alın, yok beklerim diyorsanız airmail (Hong Kong Post yada China Post) 15-20 günde malı adresinize ulaştırıyor, geç gliyor ama uğraştırmıyor en azından...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ertewas

    akakçe gibi bir site uluslarası alışverişler için zor, gümrük içinde özellere boşa para kaptırmayın yazıktır, havaleyle para göndererek gümrük işlemi olması mümkün değil, gümrükte mal kaldıysa o mal şahsidir, sahibi dışında, kimlik ibraz edilmeden kimse malı çekemez, özeller mal takıldı numarasıyla müşteriyi yolmak için bu yolu deniyorlar, takılacağı yoksa bile takıyor adamlar, anlaşmışlar bi kaç memurla çete gibi.. direkt rsmi postayla alın airmail, yada ems ile, ürün takılsada gümrükten kendiniz alırsınız, takılması çok zordur, özel kargo adındaki kargo değilde kargalara (leş kargalarına)kaptırmayın, para yedirdikçe azıtıyo onlar...


    Ben UPS ye faksla malı çekmeleri için yetki verdim, onlar da benim adıma çektiler ve gümrük vergileri dışında da hiçbir ücret ödemedim. Ama ürün Türkiye'ye gelir gelmez de direk yetkiliyi aradım, gümrük vergisi dışında para ödemeyeceğimi söyledim. Bu şekilde hiçbir sorun çıkmadan malı teslim aldım.
    Şu an itibariyle malum olduğu üzere 75 -1500 euro arasındaki tüm yurtdışı alışverişler için gümrük vergisi ödemek zorunludur, ayrıca gelen malın üzerinde fatura çıkmaktadır, ups'de tracking number takip edilerek ürünün nerede olduğunu tutarını online görebiliyorsun, bence bunu gümrük görevlileri de çok rahat görebilir ve hiçbir şirket bu kadar açık olan birşeyi gümrükten gizleyemez. Dolayısıyla ups'nin veya diğer şirketlerin malı kasten gümrüğe soktuğu hususu bence biraz abartıdır. Bu yukarıda da değindiğim gibi biraz da zorunluluktan dolayıdır. Ben şahsen böyle bir kargo yetkilisi olsam 75 euroyu geçen tüm ürünleri gümrüğe bildirirdim. Neden ben başımı ağrıtayım?
    Örneğin ben yine amerika'danwww.dickblick.com sitesinden yağlı boya sipariş ettim, 345 USD tutarlıydı, USPS (amerikan posta idaresi) ile gönderilmesini istedim. PTT aracılığıyla teslim aldım ama onun için de vergi ödedim çünkü paketin üzerinde faturası vardı.




  • fatura bedeli 150$ üzerindeyse zaten her şekilde gümrük vergisine girer ama mesele o değil, yurtdışından 100$ getirdiğiniz bir malı bunun bedeli Türkiyede 300 lira diyerek keyfi vergi de uygulanabiliyor, özel kargoyla "her malın gümrüğünü öderim" diyen tabiki alsın problem değil fakat ems aynı mal gümrükten sorunsuz geçip adrese geliyor, fedexle ise aynı mal gümrükte kalıyor ve kargo elemanı şukadar açıkan ver halledelim diyorsa bu işin faturayla falan izahı olmaz, adam bu mal faturada 100$ yazsada türkiyede 400 lira dedimi diyecek bişey yok, türkiyede 400 lira olduğunu tespit içinde özel bi gayret inceleme lazımki her mal gmrükte okadar incelense aylarca çok mal giriş dahi yapamaz. yurtdışından sürekli ürün alan bir kişi olarak o işlerde kasıt olduğunu anlamamız fazla uzun bir zaman almadı.
  • Mesajım bulunsun.

    Başka var mı böyle konular ? pm atabilirsiniz.
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.