Şimdi Ara

Yurt Dışından Laptop Almak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
5.943
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar, üniversite için hem işlerimi halletmek hem de oyunları rahat bir şekilde sıkıntı yaşamadan oynayabilmek için laptop almayı planlıyorum. Zamanında Teknosa'dan alışveriş yapıp iyi kazıklanmıştım. Amerika'daki bir tanıdığıma söyleyeceğim için 2 gün gibi kısa bir zamanım kaldı ve hala karar veremedim. Bilgisayar konusunda pek bir fikrim yok ve fikir sahibi olacak vaktim de yok maalesef. Kullanan kişiye göre değişiyor ama ortalama 5 yıl gitmesini istiyorum.
    Öncelikle doların çok artması ve son zamanlarda konulan ek vergiler gibi sebeplerden dolayı yurt dışından almak daha mantıklı geldi bana. Sizce Türkiye'den mi yoksa yurt dışından mı almalıyım?
    Garanti konusunda bir sıkıntı yaşar mıyım?
    Yurt dışından alınırsa ülkeye sokarken sıkıntı falan yaşıyor muyum?
    Vergi iadesi gibi bazı şeyler vardı hatırladığım kadarıyla acaba son zamanlarda değişti mi hala geçerli mi o işlemler geçerliyse nasıl işliyor?
    Çoğu kişi Monster öneriyor 5000 tl üstü bütçelere sahip insanlar forumdan yardım istediğinde ama yurt dışından Monster alma şansım yok maalesef. 1000 $'ı geçmeyecek şekilde bana bir gaming laptop önerebilir misiniz?(1000 $'ı geçecek şekilde çok iyi bir öneriniz varsa eğer onu da halletmeye çalışırım.) (Eğer yurt içinden almam daha mantıklıysa tabii ki o önerilere de açığım.)
    Laptopu halledebilirsem bana mouse, kulaklık ve fan da lazım olacak o konularda da yardımcı olabilirseniz çok memnun olurum.
    İsteklerim biraz fazla ama kusuruma bakmayın. Çoğu yerden araştırdım ama tam olarak sorularıma cevap bulamadım.
    Yardımcı olduğunuz için teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kerim Akcan -- 21 Ağustos 2018; 17:14:17 >

• Su an bence monster almak daha mantıklı. Hiç uğraşma derim. Ki monster kendi ürününün arkasında duran bir marka. Bir sıkıntı çıkarsa destek ekibi çok ilgileniyor. Biraz inceleyin. 24ünde indirim bitiyordu sanırım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynı markaların özellik olarak yakın ürünlerine baktığımda aşağı yukarı 1000 lira gibi bir fark gördüm ama birçok kişi sizin gibi monsterı önerince tam emin olamadım, çok teşekkürler.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yurt dışından alirsan Türkçe klavye olmayacak bu sorun degil mi senin icin?

• Ona 1-2 haftaya alışırım gibi geliyor bana, pek sorun olacağını sanmıyorum

• 1337UnsatisfiedGreed kullanıcısına yanıt
    İnternette okuduğum bir yazıdan hatırladığım kadarıyla bir adam monster aldığıma çok pişmanım sorun çıktı, teknik servisine yolladım geri geldiğinde hala sorun gitmemişti diyordu, keşke msi alsaydım monster almadığıma çok pişmanım diyordu. Ama sonra forumlarda insanların direkt monster önerdiğini görünce biraz kafam karıştı. Yani öyle diyen de var böyle diyen de biraz garip açıkçası.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kerim Akcan -- 21 Ağustos 2018; 17:2:11 >
  • Kerim Akcan K kullanıcısına yanıt
    Tabii ki çıkar. Msi da da vardır sorunlu bilgisayar o çok normal bişey bence. Monster Türkiye markası olduğu için yüksek performanslı parçalar koyup çok olmasa da güzel fiyatlara sunuyor. Aynı paraya msi ın daha düşük özellik sunan bilgisayarını alırsınız. Msi daha uzun ömürlü ve kasası daha sağlamdır. İçinize monster sinmiyorsa almayın.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    YURT DIŞINDAN TV GETİRMEK
    geçen yıl açıldı
    yurtdışından macbook almak
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    İşte beni ikilemde bırakan nokta burasıydı yurt dışından zaten monster alamam, msi lenovo legion çok gözüme çarptı

https://www.bestbuy.com/site/msi-17-3-laptop-intel-core-i7-8gb-memory-nvidia-geforce-gtx-1050-1tb-hard-drive-128gb-solid-state-drive-black/6144909.p?skuId=6144909

https://www.bestbuy.com/site/lenovo-legion-y530-15-6-laptop-intel-core-i7-16gb-memory-nvidia-geforce-gtx-1050-ti-1tb-hard-drive-black/6219200.p?skuId=6219200

Burada aklıma başka bir soru takılıyor 8 gb ram ile 16 gb ram farklı olmasına rağmen 100 dolar verilir mi benim kaçırdım farklı bir özellik mi var pek anlayamadığım için

100 dolar fark kesinlikle değiyor.

RAM için söyle konuşayım : LENOVOnun 2666 MHz DDR4 16GB Rami varken msiın 2400 MHz DDR4 8GB Rami var.

Ekran kartı lenovonun 1050ti msi ın 1050.

http://gpu.userbenchmark.com/Compare/Nvidia-GTX-1050-Ti-vs-Nvidia-GTX-1050/3649vs3650

İşlemcileri ise lenovonun 8. Nesil i7 8750h msiın 6. Nesil i7 7700hq.

http://cpu.userbenchmark.com/Compare/Intel-Core-i7-8750H-vs-Intel-Core-i7-7700HQ/m470418vsm211019

Burada tabi ki msi ın adı ve sağlamlığı fiyatını yüksekte tutmuş biraz. Bence 100 dolar değer ama.

• Yurt dışından almak hakkında ne düşünüyorsun peki sence mantıklı bir karar mı?
    Bu arada bu attıklarınızdan pek bir şey anlamadım kusura bakma ;)
    Ghz ın yüksek olması daha iyi sanıyordum yani :(
    Donanım olarak lenovo daha iyi doğru anladım değil mi, kullanım ömrü hakkında bir fikrim yok ama lenovonun, sizin bir fikriniz var mı?
    Önerebileceğiniz başka bir model var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kerim Akcan -- 21 Ağustos 2018; 19:13:59 >
    Yurtdışından alabiliyorsan al bence. Lenovo daha iyi

Çok teşekkürler. Her şey için.
  • Aldın mı hocam benimde öyle bir düşüncem var ?

• quote:

Orijinalden alıntı: çikkarito09

Aldın mı hocam benimde öyle bir düşüncem var ?
    aynen benim de
  • Hocam aldınız mı

• Bu arada araştırdığım kadarıyla Msi, Lenovo, HP, Asus ve Gigabyte markaları laptoplarında uluslararası garanti sunuyor. Ayrıca 1000 dolara kadar ABD'de gtx1060 6gb'lı modeller bulunabiliyor. 1050ti'den çok daha hızlıdır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sarge61

Bu arada araştırdığım kadarıyla Msi, Lenovo, HP, Asus ve Gigabyte markaları laptoplarında uluslararası garanti sunuyor. Ayrıca 1000 dolara kadar ABD'de gtx1060 6gb'lı modeller bulunabiliyor. 1050ti'den çok daha hızlıdır.
    Benim bilidiğim kadarı ile Dell veriyor garanti.
    Asus abd den gelenlere vermıyor ingiltereden gelen ürüne 1 yıl uluslararası veriyormuş.
    Lenovo ise 1 yıl yazılım desteği verebiliyoruz parça olarak ücretli dahi olsa desteğimiz yok dedi Legion modeli için .
    Msi ulaşamadım henüz onuda yazarım öğrenince.
    Acer de garanti vermiyor diye hatırlıyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.