< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Yurt dışından gümrüksüz alışveriş dönemi bitti: 30 Euro limiti kaldırıldı (27. sayfa)
1 Mobil
-
-
bugün sipariş versek, 6 şubata yetişir mi?
_____________________________ -
dünkü haberlerin birinde ito başkanının kararı memnuniyetle karşıladıklarını söylediği şeklinde bir yazı okudum. eğer ticaret odaları falan bunu istiyorsa geri adım atılmaz diye düşünüyorum. vatandaş ne ki?önemli olan biz değiliz ki.
_____________________________ . -
son şakasını yaptı.
Uzun metrajlı yetişkin içerikli bir film bu. Serisini çektiler ve çekiyorlar maşallah :D
-
Temu Aliexpresse göre daha esnek bakalım zaman içerinde nasıl bir aksiyon alacak. Aliexpress yerel satıcı olayına girmez. Tahminim bu yönde. Şu an için özel ve Türkiye'de üretilmeyen ürün almaktan başka bir seçenek kalmıyor. Malesef ki hükümet halkı ithallatçıların insafına bıraktı.
verginin vergisinin vergisi var artık. ama sürdürülebilir bir şey değil ki bu vergiyle devam etmek. üretim yok bir şey yok anca vergi topla. vergi ile ayakta kalınabilir mi ya. adamlar araba üretiyor örnek verirsek vw polo bir milyon TL paraya bizim ülkeye getiriyor ötv kdv bilmem ne vergisiyle 2.2 milyon TL ye satılıyor inanmayan açıp baksın vw fiyat sayfasına. onca maliyet üretim hammadde adam çalıştırma nakliye vs ile 1 milyona araba buraya geliyor devlet hiç bir şey yapmadan 1.2 milyon vergi alıyor. bunun gibi nice vergi örnekleri vardır. ki Çinden getirdiğimiz ve artık getiremeyeceğimiz şeylerde bile taa dünyanın öbür ucundan adam üretip gönderiyor % 60 tıkır tıkır vergi alınıyor. ne güzel memleket ya.
Evet 1 liralık ürüne 15 bin masraf çıkacak. Direkt olarak sermaye kontrolü ve bunun amacı cari açığı kapatmak yada ülkedeki üretimi güçlendirmek değil. Belli bir ithalatçı kesimin daha fazla para kazanması anlamına geliyor.
En mantıklı olay yurt dışında bir arkadaşına yollamak, onun gelirken getirmesi yada uçak bileti alıp ürünü sizin getirmeniz. Uçak bileti ve konaklama 15 binden düşük tutar bence :)
gümrük muhafaza Türkiye diye bir program var dmax ta. orada bavul çanta ne varsa didik didik ediyorlar. ülkeye almıyor el koyuyorlar. arkadaşa ısmarlama yapanlar için söylüyorum benim yurtdışından gelen giden bir arkadaşım yakınım yok. olanlar için fikir olsun. o iş de sıkıntılı. niye getirdin ne yapacaksın diye ahiret sorusu soruyorlar. gümrük muhafaza değil allah muhafaza yani.
Yolcu yanında 1500 euroya kadar ürün getirebilir. Abartmamak şartı ile aynı üründen bir adet olması durumunda bir sorun çıkmaz. Tutup 10 tane ps5 kolu getirirsen sorun çıkıyor. Bahsettiğiniz programda genelde çok adetli ürün getirme, başkasının eşyasını mal gibi kargo amblajı ve etiketi ile taşıma mevcut.
yolcu beraberi 430 euro hediye vs olarak ürün demişlerdi şimdi hatırladım. da şu düşürüldüğümüz duruma bak ya. paramızla rezil oluyoruz. sorsan her şeyi almak serbest ama almaya kalınca neler var neler uğraşılan.
Bu durum serbest piyasa düzenini bozuyor malesefki, ekonomik durum daha da kötüye gidiyor. Serbest piyasa müdahaleleri sevmez.
adam devlet uçağıyla bavul bavul altın taşıyor.
Ben ps5 kolu getirince mi problem?
175 milyonluk altın kaçırınca bişey olmuyor arkadaşa usb kablo getirtince sıkıntı.
Dmax'a program çekmişler bir de
Tam komedi 
Gönderecek firmaya bağlı, dün sipariş geçtim aynı güm kargoya verdiler. Gümrüe girmesi 1 haffta sürse 3 günde gümrük kontrol. Bugün kargoya verilse gümrüktten çıkması 10-12 gün sürer. Şu an için önemli olan kargoya verilme süresi.
_____________________________ [link]/https://sites.google.com/view/fontahminlerim/ana-sayfa/[/link] -
Aynen öyle oluyor malesef ki adalet diye boşuna konuşmuyoruz.
kendi adıma ben artık mümkün olduğunca çok çok ihtiyaç yoksa almam. eskileri kullanırım tamir ederim ettiririm. alacaklarımı da esnaftan değil yurt içindeki satış yapan sitelerden yaparım devlete de vergim gitmesin isterim. madem ufacık bir usb kabloyu bile alamıyoruz o zaman benden pas derim. temudaki yerel yeri inceledim fena değil elbette ki yurt dışı kadar ucuz değil ama idare eder.
_____________________________ .
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

önceki
kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt