Şimdi Ara

Yurt Dışında Üniversite Konusunda Babamı İkna Edemiyorum

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
2
Favori
366
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ygs den çok yüksek bir puan alamadım.Lys ye ise çok az çalıştım berbat geçecek.tabi bundan kaç ay önce avusturya ve polonya konusunda araştırmalar yaptım polonya ya karar kıldım ama babam ı ikna edemiyorum.maddi durum değil sorun yani kıbrıs a gönderir,türkiye de özel üniversiteye gönderir ama yurt dışı konusunda ikna edemiyorum.

bahaneleri türkiye polonya dan üstün bir ülkeymiş
    kabul şartları çok düşükmüş yani lise mezunu olup parasını veren gidebiliyor ya
    tabela üniversitesiymiş
    polonya da işşizlik oranları yüksekmiş ayrıca hırsızlık gibi olaylar da çok oluyormuş

her şeyi ben bilirim havasında halbuki benim bilgilerim daha güncel

zaman geçiyor ama hala ikna edemedim ne yapayım ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jeodempp -- 28 Mayıs 2013; 15:43:54 >

• 3 seneye yakın okuma amaçlı Avusturya'da bulunduğum için naçizane görüşlerimi şöyle belirteyim.

Öncelikle duygusal amaçlar için (bu ülke şöyle kötü böyle kötü, kızdan ayrıldım lanet olsun gidiyorum buralardan vs.) sakın ola bir yere gitmeyin, sonrasında pişman olmayın.

Çok net ve ideal bir amaç için, çok belirli bir bölüm ve öğretmen kadrosu için veya bir akademik araştırma için gidiyorsanız ne ala, kesinlikle gidin. Hayrını görürsünüz.

Irkçılık gibi olmasın ama rus ırkları ve germen ırklarının insanları, yaşayışları, bakış açıları bizim gibi akdeniz insanına ters. Bu da önemli bir etken, resmen illallah geliyor insanlardan, duvar gibiler.

En ama en önemlisi okurken çalışma olanakları ve genel olarak göçmen politikaları sert olan hiçbir ülkeye tenezzül dahi etmeyin. O kadar yılınız, paranız ve maneviyatınız gittikten sonra zoraki dönüş yaparsanız çok canınız yanar. Aman ha, çok önemli bu.

Kısacası kafanızda yurtdışı duygusal sebeplerle (güzel memleket, güzel kızlar vs.) oluşmuşsa, sakın ola kalkışmayın. Unutmayın, burada kişiliğiniz ve yaşamınız neyse, orada da neredeyse aynı olacak, orası sizi değiştirmiyor, aksine daha da içinize dönmeye başlıyorsunuz.

• zaten bütün bunları iyice düşündükten sonra gitmeye karar verdim ama babamı ikna etmeden gidemem ki sonuçta bütün maddi şeyleri o karşılayacak
  • O zaman geçmiş olsun. Bu arada şunu da belirteyim, şu dünyada Avusturalya veya Kanada dışında hem göçmen politikaları iyi ve hem de eğitimi güçlü iki ülke daha yok, ben çok araştırdım, eğer aksini iddia eden varsa buyrun konuşalım. Avrupa'dan bu konuda fazla birşey beklemeyin eğer çok belirgin bir bölüm veya okul seçiminiz yoksa tabi ki, orasını bilemem...
  • quote:

Orijinalden alıntı: ISG

O zaman geçmiş olsun. Bu arada şunu da belirteyim, şu dünyada Avusturalya veya Kanada dışında hem göçmen politikaları iyi ve hem de eğitimi güçlü iki ülke daha yok, ben çok araştırdım, eğer aksini iddia eden varsa buyrun konuşalım. Avrupa'dan bu konuda fazla birşey beklemeyin eğer çok belirgin bir bölüm veya okul seçiminiz yoksa tabi ki, orasını bilemem...

Hocam hangi bolumde okudunuz ? Genel maliyet ne kadar oluyor? Kisa bir özet geçer misiniz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türkiye de okuyamadın da başka bir ülke de mi okuyacaksın Çok zor olur bence
  • Ben iktisat okudum Viyana WU'da 2 seneye yakın. Her ülkede durum farklı, ama sanırım 750-1000 euro arasında değişir kira+yemek+yaşam masrafları aşağı yukarı dünyanın her yerinde tahminimce, en azından Avrupa'da böyle. Ayrıyeten Avrupa'nın eğitim adına en büyük artısı kimi ülkelerde üniversiteler harç masrafı almıyor, veya çok az alıyor, bu önemli tabi fakat tek başına hiçbir şey ifade etmiyor. Şimdi zamanım yok ayrıntılı yazacak fakat birçok konuda ayrıntılı bilgi bulabilirsiniz hem forumda hem de nette.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: GeceGezeR

Türkiye de okuyamadın da başka bir ülke de mi okuyacaksın Çok zor olur bence

okuyamadın değil de çok iyi bir üniversiteyi kazanmam mümkün değil şu anda.yani lise bitiyor eee bir üniversiteye gideceğim okurum bir üniversitede bitiririm ama yurt dışı daha mantıklı geliyor.
  • Tr nin suyu mu çıktı?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: emre1393

Tr nin suyu mu çıktı?

yoo türkiye de de çok çok kaliteli üniversiteler var konuyu başka yere çekmeyelim lütfen.gideceğim ülke de türkiye den pek üstün değil zaten.

babamı nasıl ikna edebilirim o konuda bir soru sormuştum ama cevaplar üniversite tavsiyeleri ile ilgili geldi
  • quote:

Orijinalden alıntı: 4cisimgiller4

Yabancı dilin nasıl?

ingilizcem baya iyi.başka bir yabancı dil ise bilmiyorum.

yalnız artık cevap yazmayacağım bu tür sorulara ben babamı ikna edemiyorum diyorum siz alakasız sorular soruyorsunuz.
  • Sana tavsiyem gitme. Ben Bulgaristan 'a gittim, illallah ettim geri döndüm. Üstüne birde YÖK denkliği kaldırınca pek çok arkadaşım oturdu döt üstü. Kanada 'yı tek geçiyorum. Keşke oraya gidebilme imkanım olsaydı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 4cisimgiller4

Bu son sorum
    Madem maddi durumunuz iyi neden Polonya'yı seçiyorsun ki Kanada yada Amerika varken?

maddi durumumuz bana yılda yaklaşık 15000-20000 tl arası para ayırabiliyor evde tek çocuk değilim bu parayla kanada veya amerika da okuyamazsın ki
  • quote:

Orijinalden alıntı: jeodempp

Ygs den çok yüksek bir puan alamadım.Lys ye ise çok az çalıştım berbat geçecek.tabi bundan kaç ay önce avusturya ve polonya konusunda araştırmalar yaptım polonya ya karar kıldım ama babam ı ikna edemiyorum.maddi durum değil sorun yani kıbrıs a gönderir,türkiye de özel üniversiteye gönderir ama yurt dışı konusunda ikna edemiyorum.

bahaneleri türkiye polonya dan üstün bir ülkeymiş
    kabul şartları çok düşükmüş yani lise mezunu olup parasını veren gidebiliyor ya
    tabela üniversitesiymiş
    polonya da işşizlik oranları yüksekmiş ayrıca hırsızlık gibi olaylar da çok oluyormuş

her şeyi ben bilirim havasında halbuki benim bilgilerim daha güncel

zaman geçiyor ama hala ikna edemedim ne yapayım ?

Bizim unide cok polonyalı geliyor erasmusla hiçbiri dönmek istemiyor. izmir istanbul gibi şehirlerde özel gitme şansın varsa yurtdısını salla. polonyo gibi yerleri tabiki. ama itala ispanya abd ingiltere gibi yerlere gitme şansın varsa git yoksa polonya ukrayna vs yerlere gitmek bence çok mantıklı degil gezi amaçlı gidersin zaten yada uni girip erasmus yaparsn polonyada.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.