Şimdi Ara

Yurt dışına çıkmak istiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
1
Favori
7.507
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar mutlaka içinizde öğrenciyken yurt dışına çıkanlar vardır. Ben de çıkmayı çok istiyorum. Bu yaz avrupaya gitmek istiyorum. Kısa bir gezi yani aklımdaki 7-10 gün arası. Nereye gittiğimin pek önemi yok ama İspanya veya İtalya öncelikli. Kağıt üzerinde upper İngilizcem var ama speaking zayıf
    Hele İslamiyetin izlerini görebileceğim topraklar olursa süper olur.
    Yaşım 18'den büyük. Benimle gelecek birini bulabilirim. Özgüvenim yerinde (çekingen bi insan değilim) tek başıma hayatta kalabilirim, hesaplıyım. Eğer başka yetiler gerekliyse söyleyin kendimi değerlendireyim.
    Zengin olmasam da bi miktar param var. Yani bu iş için 1.000 lira biraraya getiririm gerekirse daha da fazla bulabilirim.

Bu geçici bi heves değildir. Avrupa meraklısı da değilim. Ama başka milletlerden insanları görmeyi ve onlarla konuşmayı çok seviyorum. 2 kelime ingilizce konuştuğum biri beni mutlu edebiliyor.

Size sorum bu iş için ne gibi yollar var? Interrail diye bişey duydum trenle avrupa gezileri. Fiyatları uygun diyolar. Nette baktım ama yazanları anlamıyorum ne yazık ki. Yardımcı olanlara şimdiden teşekkürler. Ayrıca bu konuda yardım bekleyen arkadaşlar baan söylerse gelişmelerden haberdar edebilirim.

• 1000 lıra yetmez pasaporttu vızeydı,ucak bıletıydı 1000tl yı gecer,

pazartesı almnyaya gıdıyorum sadece ucak 700 tl,oda 1 ay evvel aldım
  • quote:

Orijinalden alıntı: b_sevki

1000 lıra yetmez pasaporttu vızeydı,ucak bıletıydı 1000tl yı gecer,

Kardeş benimle iletişime geçermisin ? Bi konu hakkında konuşmalıyım seninle.. PM atamıyorum
  • quote:

ya o farklı benim kastettiğim farklı. öğrenci olarak gezmek istiyorum trenle. senin dediğin daha çok tatil gibi
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    EVDEN ÇIKMAK İSTEMİYORUM
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • bosnaya gıt vizesiz
  • Bütçe pasaport vize falan herşey dahil 1000 Tl ise çok fazla yer gezemezsin. En ucuz şekilde Türkiye'den Selanik'e otobüsle gidersin oradan ya Yunanistan'ı gezersin ya da ucuz uçak firmalarıyla Avrupa'nın başka yerlerine gidersin. Çok zengin olmadıkça THY ile yurtdışına uçulmaz hiç bakma bile.
    İnterrail'in ucuza denkgelmesi için en azından 10 kere falan binmen lazım. Onun yerine Ryanair Wizzair gibi firmalara bak.
    Ayrıca İtalya İspanya çok pahalı yerler. Bi yemek yersin bişeyler içersin en azından 10-15 euro. Vizeyle falan uğraşmamak istersen Hırvatistan düşünülebilir. Çok güzel yer. Tam tatil ülkesi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SebaStianbjK

Bütçe pasaport vize falan herşey dahil 1000 Tl ise çok fazla yer gezemezsin. En ucuz şekilde Türkiye'den Selanik'e otobüsle gidersin oradan ya Yunanistan'ı gezersin ya da ucuz uçak firmalarıyla Avrupa'nın başka yerlerine gidersin. Çok zengin olmadıkça THY ile yurtdışına uçulmaz hiç bakma bile.
    İnterrail'in ucuza denkgelmesi için en azından 10 kere falan binmen lazım. Onun yerine Ryanair Wizzair gibi firmalara bak.
    Ayrıca İtalya İspanya çok pahalı yerler. Bi yemek yersin bişeyler içersin en azından 10-15 euro. Vizeyle falan uğraşmamak istersen Hırvatistan düşünülebilir. Çok güzel yer. Tam tatil ülkesi.

pasaport, vize dışında 1000 lira. hırvatistan olabilir dediğin firma oraya çalışıyor mu?

• Guncel

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Çakma Zippo

quote:

ya o farklı benim kastettiğim farklı. öğrenci olarak gezmek istiyorum trenle. senin dediğin daha çok tatil gibi

ulke gezecem dıye rezıllık cekmeye gerek yok,ben avrupanın baba yerlerını gordum ınan,turkıye oraları 5 e katlar,oraları gorecem dıye uc kurus para ıle bır dunya sefıllıge ,ogrencıyım bahanesıyle surunmeye gerek yok

amasraya gıttın mı,ya urgup?balıklı gol,ya da kars kale ıcı-rus mımarısı-ani harebeleri,emınımkı cevabın hayırdır,bence once turkıyeyı dolas guney sahıllerındekı roma ımparatorlugunun saheser sehırlerınden bahsetmıyorum bıle...

• Yurt dışına hep turla gittim. Yaklaşık 2.000 TL civarı tutuyor. Ayrıca İtalya mı İspanya mı diye sorarsan her ikisine de gitmiş biri olarak kesinlikle İspanya diyorum. Kusura bakma bu konu başka bir bilgim yok. En fazla bu kadar yardımcı olabiliyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Bütçe pasaport vize falan herşey dahil 1000 Tl ise çok fazla yer gezemezsin. En ucuz şekilde Türkiye'den Selanik'e otobüsle gidersin oradan ya Yunanistan'ı gezersin ya da ucuz uçak firmalarıyla Avrupa'nın başka yerlerine gidersin. Çok zengin olmadıkça THY ile yurtdışına uçulmaz hiç bakma bile.

pasaport, vize dışında 1000 lira. hırvatistan olabilir dediğin firma oraya çalışıyor mu?

Gidiyor ama Yunanistan'dan yok. Vizesiz olduğu için Yunanistan'dan geçemezsin zaten. Yunanistan vizesi alman gerekir. Eğer bütçeyi biraz arttırabilirsen benim tavsiyem Yunanistan vizesi al önce Selanik Atina ve Batı Yunanistan'ı gez ordan vapurla İtalya'ya geç güneyden kuzeye doğru gez en son Milano'dan veya Venedik'ten Türkiye'ye dön. O şekilde uymazsa direk uçakla vizesiz Hırvatistan olabilir. Ama ilk bahsettiğim program İstanbul'dan başlayıp ege sahilleri İzmir Çeşme Bodrum Marmaris gibi düşün. Hırvatistan gezisi ise Mersin sahilleri gibi düşün. Benzer değiller ama aradaki fark o kadar büyük.

• quote:

quote:

quote:

ulke gezecem dıye rezıllık cekmeye gerek yok,ben avrupanın baba yerlerını gordum ınan,turkıye oraları 5 e katlar,oraları gorecem dıye uc kurus para ıle bır dunya sefıllıge ,ogrencıyım bahanesıyle surunmeye gerek yok

amasraya gıttın mı,ya urgup?balıklı gol,ya da kars kale ıcı-rus mımarısı-ani harebeleri,emınımkı cevabın hayırdır,bence once turkıyeyı dolas guney sahıllerındekı roma ımparatorlugunun saheser sehırlerınden bahsetmıyorum bıle...

Beğenip beğenmemek biraz da zevk meselesi. Ayrıca bu arkadaş insanları kültürü yaşam tarzını görmek için gittiğini söylüyor... Ben Avrupa'nın baba yerlerini gördüm diyemem ama Avrupa'da 11 ülke 40'dan fazla şehir gezdim oralarda aldığım zevkin 10'da 1'ini bile Türkiye'de o saydığın bölgelerde alamadım.

• quote:

quote:

quote:

dediğine kesinlikle katılıyorum. fakat benimki şuan ufacık bir merak. azami 10 günlük bir gezi planlıyorum o yüzden o cefaya değer diye düşünüyorum. yanılıyo da olabilirim...

• quote:

quote:

quote:

Gidiyor ama Yunanistan'dan yok. Vizesiz olduğu için Yunanistan'dan geçemezsin zaten. Yunanistan vizesi alman gerekir. Eğer bütçeyi biraz arttırabilirsen benim tavsiyem Yunanistan vizesi al önce Selanik Atina ve Batı Yunanistan'ı gez ordan vapurla İtalya'ya geç güneyden kuzeye doğru gez en son Milano'dan veya Venedik'ten Türkiye'ye dön. O şekilde uymazsa direk uçakla vizesiz Hırvatistan olabilir. Ama ilk bahsettiğim program İstanbul'dan başlayıp ege sahilleri İzmir Çeşme Bodrum Marmaris gibi düşün. Hırvatistan gezisi ise Mersin sahilleri gibi düşün. Benzer değiller ama aradaki fark o kadar büyük.

bilgiler için çok teşekkür ederim. yunanistan gezisi valla gözümü korkuttu. tecrübesiz olduğum için. belki yapmak düşünmekten daha kolaydır

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bi damla yaş geldi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • vay be güzel insan, ne güzel hayalleri varmış. inşallah hayallerini yaşayıpta göçmüştür bu çöplükten.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.