Şimdi Ara

YURT DIŞI İMKANI: ODTU MAKINA VS ITU BILGISAYAR (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
84
Cevap
2
Favori
8.683
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • hocam bence ikisinde de yurt dışı imkanı var. gerek odtu adından dolayı, gerekse bilgisayar. tercih sizin
  • Sana bir tavsiyem,
    bunu izle biraz uzun ama kesinlikle değer.https://youtu.be/iYcDoM0GmqE

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kdemirs -- 11 Ağustos 2018; 17:18:9 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: dh2dhy2

bu gidisle ilk 1k ya yukselip orda sabitlenicek koc bilkent boun itu odtu bilgisayar siralamalari....

ozyegin, tobb, bahcesehir gibi ticarethanelerde bilgisayar okunur mu hocam yaa??

itüde EE fakultesinde okumayi dusunuyorum, bilgisayara yatay gecis yapabilirsem yapmak istiyorum ayrica.. itü ehb bu arada 8k ile aliyo benim siralama 7.2k

Alıntıları Göster
    itünün ki biraz zor sabitlenir oraya koc ve boun bilgisayarında sıralamalarının düşmesi lazım oraya gitmek için

• kdemirs K kullanıcısına yanıt
    Tamamdır hocam izliyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bittiğinde yorumunu bekliyorum

Hepsini izledim baştan sona. Bir şeyi mi kaçırdım hocam acaba çok farklı bir şey görmedim çünkü.

• İTÜ'nün imkanları daha iyi. Devlet ODTÜ'deki olaylardan dolayı bütçe vermiyor. Binalar çok eski. İTÜ'de daha yeni Vodafone Future Lab kuruldu. İTÜnün kampüsleri muazzam ODTÜde okuyan arkadaşım çok kalabalık olmasından şikayetçi. Ders alamadığı olmuş. İTÜnün Erasmus anlaşmaları TUM,RWTH AACHEN,TUB,KIT gibi Almanya'nın elit üniversiteleriyle ama ODTÜ'de yok. İTÜ daha modern(mobil uygulaması çok iyi). İTÜde Çift ana dal yaparak iki diplomayı alabilirsin. Ayrıca İstanbul yani çoğu şirket orada.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kdemirs -- 11 Ağustos 2018; 22:53:25 >
  • Almanya'da en değerli mühendislik makine. Otomotivde 1 numara zaten dünyada.
    Bir de iş sektöründe, makine okuyup yazılımcılığa rahat kayabilirsin ancak tam tersi pek görünen bir durum değil.
    Genel olarak yurt dışına en kolay gidilen sektör yazılım. Ancak piyasada yazılımcı olmak için bilgisayar mühendisliği okumak diye bir şart yok.
    Sadece Bilge Demirköz hocanın kurduğu araştırma merkezi ve Teknokent'in imkanları bile söylediğinin yanlışlığına delil.

ODTÜ'lülerin önü kesilir lafı ise çok komik. Ali Babacan bile ODTÜ Endüstri mezunu. Ülkede zaten birkaç tane iyi üniversite var devletin ODTÜ ile Boğaziçi ile uğraşacak lüksü yok. 68 kuşağından beri her sağ iktidar ODTÜ ile uğraşmaya çalıştı sonuç ortada.

• ikigai kullanıcısına yanıt
    Hocam makine mühendisi birinin yazılımcı olması çok abes değil mi? Yani madem yazılımcı olacağım o zaman bilgisayar okuyayım, neden o kadar ağır makine derslerine maruz kalayım ki?

• arobasgan kullanıcısına yanıt
    Hocam ODTÜ'ye gittim tanıtım etkinliklerine. Makine bölümündeki bir hocayla konuştum. Dedi ki Aselsan'da ODTÜ'lü alımlarında azaltılmaya gittiğini duydum. Bunun sebebi ise homojenizasyonu sağlamak Aselsan'da dedi. Yani ODTÜ egemen bir Aselsan değil de diğer üniversitelerden de mezun mühendislerin homojen bir şekilde karıştığı bir ortamı istiyorlar dedi.

• quote:

Orijinalden alıntı: TheFourBarMechanism

Hocam ODTÜ'ye gittim tanıtım etkinliklerine. Makine bölümündeki bir hocayla konuştum. Dedi ki Aselsan'da ODTÜ'lü alımlarında azaltılmaya gittiğini duydum. Bunun sebebi ise homojenizasyonu sağlamak Aselsan'da dedi. Yani ODTÜ egemen bir Aselsan değil de diğer üniversitelerden de mezun mühendislerin homojen bir şekilde karıştığı bir ortamı istiyorlar dedi.
    itüden yilda 200 kisi mezun oluyo, ituden alsinlar biraz..

ayrica diger universitelerden mezun olan makine muh. de o kadar fazla ki elini sallasan ellisi zaten...

ulkede makina muhendisi patlamasi var, ama celik uretimi yapacak adam yok ki dolar hemen oynuyo sonra..

• Bu gayet normal çünkü ülkede Ankara Fen Lisesi - Odtü EE - Aselsan döngüsü vardı. Şu an onu dengelemeye çalışıyorlar.

• Hocam arada çok da fark yokmuş aslında. Hemen hemen 1/4'lük bir kesim yurt dışında.

• Çoğu global araştırma şirketine göre İTÜ mühendislik alanında TR’nin en iyi üniversitesi.Ayrıca bölüm farkını da düşünürsek kesinlikle İTÜ.

• Hazirligi ve 1.sinifi odtude okuyup 2.sinifa baslamadan osym puaniyla itu bilgisayara gecebilme sansim var mi ?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: La Pluie

Hazirligi ve 1.sinifi odtude okuyup 2.sinifa baslamadan osym puaniyla itu bilgisayara gecebilme sansim var mi ?
    Evet

http://www.sis.itu.edu.tr/duyuru_ekler/cap_yandal_yatay201910/merkeziyerlestirmepuani/
  • dh2dhy2 D kullanıcısına yanıt
    Peki hocam hazirligi okumama gerek kalir mi ? Ve 2.siniftan mi devam ederim ? Yani odtude verdigim dersler aynen sayiliyor mu ?

• bilgisayar tam yurtdışı bölümü. koç'tan olan üç arkadaşım da farklı ülkelerde. hepsi türkiye'de çalışırken skype mülakatları ile yurtdışından iş teklifi aldılar. bu nedenle, bilgisayar daha yurtdışına yakın bir bölümdür.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.