Şimdi Ara

Yunanlardan Türk Ordusuna Tarihe Geçecek Övgüler... (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
94
Cevap
0
Favori
3.020
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Yazıların hepsini okumadım. Zira çok saçma yorumlar da var. Güney Kıbrıs'a kafa tutamayacağımızdan, 15 yıldır 5000 PKK'lıyı TSK'nın yok edemediğinden, kendi silahını üretemediğinden ve dahasından bahsedilmiş. Çoğu kişinin savunduğu günümüz hükümetinin ulusumuz çıkarlarını ne kadar savunduğunu düşündünüz mü?

Türk Silahlı Kuvvetleri'ni demokrasi karşıtı ve siyasete bulaşan bir kurum olarak göstermeye çalışan düşman diyebileceğimiz devlet adamları ve yabancı odaklar görmüyorlar mı aslında TSK'nın ne kadar demokratik olduğunu? Bu güne kadar (80 darbesinden sonra) anti demoktarik hangi girişimi var? Ordunun görevi ülke güvenliğini sağlamaktır. TSK demokrasinin gerektirdiklerine uygun davranmasaydı, yani başına buyruk hareket edip başına çuval geçirilen subaylarının intikamını almak için devlet izni olmaksızın Kuzey Irak'a girip bunu yapanları cezalandırsaydı ordu mu yerden yere vurulacaktı Türkiye mi dünya açısından? Bu olaylarda savunmak siyasilere düşüyordu. Onların ne yaptığını gündemi takip eden zaten bilir.

Bilmemnereden atılan füzelerle Türkiye dümdüz edilebilir demiş bir arkadaşımız da. Madem Irak'a da atsalardı o füzelerden. Ya da İran'a atsınlar, o kadar korkuyorlarsa. Bakın, Amerika Ahmedinecat'ı uyardı "nükleer silahlarını yok et, üzerinde yaptığın çalışmaları durdur" diye. Ahmedinecat hemen cevap verdi "biz de İsrail'deki nükleer bombaların yerlerini tespit ettik. Siz de onları yok edin, biz de yok edelim." İran'ın yönetim şeklini değil burada kendini dünya karşısında nasıl savunduğunu örnek alıyorum. Türk yönetiminin de yapması gereken işte tam olarak budur.

Basiretsiz, beş para etmez, bu güne kadar gelmiş geçmiş tüm sağ ve sol siyasi oluşumlar daha Ermeni sorununu bile çözemediler. Halbuki tüm kanıtları, belgeleri ortada. Ben başbakan olsaydım inanın durum böyle olmazdı ki ben gariban, 24 yaşında bir Veteriner Hekim'im. Bu ülkenin dış işleri bakanı var, başbakanı var o var bu var, bir sürü danışman bürokratı var. Onca şehit için cenazelerde göz yaşı döken askerler, komutanlar mı dirayetsiz? Subayların görüşünü merak ederseniz, emekli subay olan babam bile İstiklal Mahkemelerinin yeniden kurulmasından yana. Hem de ivedien. Gelmişsiniz, ordu yetersiz diyorsunuz. Ordu yetersiz değil, sadece demokratik. Bu böyle devam ederse kurulan tüm düzenleri bir çırpıda silebilir de. Unutulmaması gerekir...

• Bazı arkadaşlar filmlerden çok etkilenmiş

amerikalılar dünyanın en korkak milletlerinden biridir yürek olmadan savaş kazanılmaz bu kadar muhteşemseler neden ırak ı kontol altına alamadılar kac yıldır?

gelsinler bekleriz
  • yunanistan defol!
  • quote:

Orjinalden alıntı: ianfrt

Ne güzel yorumu be adamlar resmen lakayt geçmiş sizle...

Yahu biraz akıllanın dünyadaki silahların % 80'ini kendisi üreten,teknolojisi,istihbaratı,asker sayısı Türkiye'den katkat iyi olan,ayrıca Türkiye'nin etrafındaki çoğu ülkede üssü bulunan,nüükler,biyolojik savaşı aşmış,ordusunun kaynaklarını gizli tutan bir devletmi kazanır ?

Yoksa

Tüm silahlarını Amerika'dan,rusya'dan alan,kendi silahını üretemeyen,gizli operasyonları devamlı internet sitelerinde duyurulan,teknolojisi zayıf,halen 1940'lardan kalma kamyonlar kullanan,mayınlara halen kurban veren,5000 kisiyi 15 yıldır yok edememiş,kıbrıs,afganistan,bosna hersek gibi ülkelerde sadece üssü bulunan,yabancılara toprak satan,hakkında komplo teorileri geliştirilen,askerlerinin başına çuval geçirilen bir devletmi kazanır ?

Ordumu bende seviyorum ama biz henüz dünyanın süper güç dediği bir ülkeyi yenemeyiz.Zaten biz saldırı yaparsakda bu Türkiye'nin yok oluşuyla sonuçlanır...

Biraz mantık !!!

Arkadaşım sen çok hollywood filmi seyrediyorsun heralde.Amerika kimseye bir şey yapamaz.ABD askeri anlamda sanıldığı kadar güçlü bir ülke değildir bir teknoloji savaş kazandırmaz.Vietnam içinde ABD ezer geçer diyorlardı kim kim ezdi geçti acaba? Küba içinde aynısını söylüyorlardı domuzlar çıkarması operasyonunda CIA destekli Anti-Komunist Cephe nasıl madara oldu?Irak gibi halkı kendi içinde bölünmüş bir ülkede Amerika 3500 e yakın kayıp verdi hala veriyor.Dünya silah sanayiinin efendisi israil Lübnan'da ne yapabildi.Amerikanın tek gücü ekonomisidir oda gitgide çökmektedir.Uyduyla yada havadan bombo atmayla savaş falan kazılmaz savaşı kazandıran her zaman kara birlikleri olmuştur.Kaldıki o uydular uçaklar öyle filmlerde olduğu gibi herşeye kadir aletler değil sözde radarda gözlenmeyen F117 lerin Rus yapımı radarlarla gözlebildiğini bugün tüm dünya biliyor her ne kadar amerika aksini idda etsede.Amerika Deniz aşırı bir ülke olduğu için Büyük bir asker nakliyatı gerçekleştirmesi çok zor ve zaman alacaktır bu durumdada Türk ordusunu yenmesi zaten imkansızdır.Ayrıca sürekli düşman yada sürekli dost diye bir kavram yoktur.TR'nin işgalinin bölge dengelerini nasıl etkileyeceğini düşünürseniz o kadim düşmanımız dediğiniz Rusya'nın ve özellikle bazı avrupa ülkelerinin İran ve Suriye'nin Türkiyeye askeri,maddi nasıl yardımlarda bulunabileceğini anlarsınız.Birisi Amerika nükleer silah kullanır demiş bunu yapması zaten imkansız Rusya ve Amerika arasındaki anlaşmalardan dolayı tek bir nükleer füze kaldıramazlar hele Rusya'nın burnunun dibindeki bir ülkeye karşı nükleer savaş başlatmak demek Kendisiyle birlikte dünyanın yarısının yokolmasını kabul etmek demektir intihardan başka bir şey değildir.Ayrıca Japon ordusundan falan bahsedilmiş bilmem biliyormusunuz ama Japon ordusu diye bir ordu yoktur ikinci dünya savaşı onunda yapılan bazı anlaşmalar yüzünden japonya askeri bir birlik ordu kuramaz buna karşın ABD japonyayı korumakla mükelleftir.

• quote:

Orjinalden alıntı: YalnızßirOpera

quote:

Orjinalden alıntı: ianfrt

Ne güzel yorumu be adamlar resmen lakayt geçmiş sizle...

Yahu biraz akıllanın dünyadaki silahların % 80'ini kendisi üreten,teknolojisi,istihbaratı,asker sayısı Türkiye'den katkat iyi olan,ayrıca Türkiye'nin etrafındaki çoğu ülkede üssü bulunan,nüükler,biyolojik savaşı aşmış,ordusunun kaynaklarını gizli tutan bir devletmi kazanır ?

Yoksa

Tüm silahlarını Amerika'dan,rusya'dan alan,kendi silahını üretemeyen,gizli operasyonları devamlı internet sitelerinde duyurulan,teknolojisi zayıf,halen 1940'lardan kalma kamyonlar kullanan,mayınlara halen kurban veren,5000 kisiyi 15 yıldır yok edememiş,kıbrıs,afganistan,bosna hersek gibi ülkelerde sadece üssü bulunan,yabancılara toprak satan,hakkında komplo teorileri geliştirilen,askerlerinin başına çuval geçirilen bir devletmi kazanır ?

Ordumu bende seviyorum ama biz henüz dünyanın süper güç dediği bir ülkeyi yenemeyiz.Zaten biz saldırı yaparsakda bu Türkiye'nin yok oluşuyla sonuçlanır...

Biraz mantık !!!

Savaş para ile silah ile kazanılmıyor...

Bilmem hiç kurtuluş savaşı ile ilgili yazılar okudunuz mu ? O'nlar müthiş gemileri ile yiyecek yemekleri ile gelirken bizim askerlerimiz günde 1 tas hoşaf ile duruyordu. Ne ayaklarında bir bot,papuç ne ellerinde doğru düzgün bir silah...

Amerika da bizi şuan bu kadar güçlü görmese, çoktan işgal ederdi...

Biraz mantık !!!

Mantık mantık...Hiç düşünmedin mi o zaman la bu zamanı o zamanlarda millet kız arkadaşlarıyla muhabbeti nasıldı şimdi aşağıda etekaltı muhabbet etsek kızarlar mı diyolar gençlik ölüyor bu gençlerle mi savaş kazanılcak hadi ya mantık mantık diyosun düşünmüyosun sadece düşünün dahada uyuyosunuz ...

• Arkadaşlar düşünün: Ülkeniz savaş halinde, bataklığa saplanmış durumda, çatışmalara girecek yeterli sayıda asker yok, ordunuz özel güvenlik şirketlerine bel bağlamış durumda ve buna rağmen siz gidip "vatan sana canım feda" demiyorsunuz ve askere yazılmıyorsunuz. İşte Abd'nin yaşadığı durum budur.
    Aynısını Türkiye için düşünün: Türkiye savaşa girdiği anda en az 8-10milyon kişi vatanı uğruna ölmeyi göze alacak piskolojiye bürünecektir.
    Bu Türkiye Cumhuriyetine sınırsız bir savaş kapasitesi vermektedir.
    Bu sınırsız savaş kapasitesine ek olarak Türk Silahlı Kuvvetleri hali hazırda dünyanın en büyük dokuzuncu askeri gücüdür ve Nato'nun yeri doldurulamaz bir üyesidir.
    İşte böyle bir orduyu, böyle bir kapasiteyi dünyada yenebilecek herhangi bir ülke veya süpergüç bulunmamaktadır.

Konuya dönecek olursak,
    Yunan dergisi bizi övmemiş gerçekleri söylemiş.
    Ayrıca Türk Ordusuyla neden başedemediklerini ve gelecekte de başedemeyeceklerinin bahanesi olarak da düşünebiliriz bu yazıyı.

• quote:

Orjinalden alıntı: Serdar

Yazıların hepsini okumadım. Zira çok saçma yorumlar da var. Güney Kıbrıs'a kafa tutamayacağımızdan, 15 yıldır 5000 PKK'lıyı TSK'nın yok edemediğinden, kendi silahını üretemediğinden ve dahasından bahsedilmiş. Çoğu kişinin savunduğu günümüz hükümetinin ulusumuz çıkarlarını ne kadar savunduğunu düşündünüz mü?

Türk Silahlı Kuvvetleri'ni demokrasi karşıtı ve siyasete bulaşan bir kurum olarak göstermeye çalışan düşman diyebileceğimiz devlet adamları ve yabancı odaklar görmüyorlar mı aslında TSK'nın ne kadar demokratik olduğunu? Bu güne kadar (80 darbesinden sonra) anti demoktarik hangi girişimi var? Ordunun görevi ülke güvenliğini sağlamaktır. TSK demokrasinin gerektirdiklerine uygun davranmasaydı, yani başına buyruk hareket edip başına çuval geçirilen subaylarının intikamını almak için devlet izni olmaksızın Kuzey Irak'a girip bunu yapanları cezalandırsaydı ordu mu yerden yere vurulacaktı Türkiye mi dünya açısından? Bu olaylarda savunmak siyasilere düşüyordu. Onların ne yaptığını gündemi takip eden zaten bilir.

Bilmemnereden atılan füzelerle Türkiye dümdüz edilebilir demiş bir arkadaşımız da. Madem Irak'a da atsalardı o füzelerden. Ya da İran'a atsınlar, o kadar korkuyorlarsa. Bakın, Amerika Ahmedinecat'ı uyardı "nükleer silahlarını yok et, üzerinde yaptığın çalışmaları durdur" diye. Ahmedinecat hemen cevap verdi "biz de İsrail'deki nükleer bombaların yerlerini tespit ettik. Siz de onları yok edin, biz de yok edelim." İran'ın yönetim şeklini değil burada kendini dünya karşısında nasıl savunduğunu örnek alıyorum. Türk yönetiminin de yapması gereken işte tam olarak budur.

Basiretsiz, beş para etmez, bu güne kadar gelmiş geçmiş tüm sağ ve sol siyasi oluşumlar daha Ermeni sorununu bile çözemediler. Halbuki tüm kanıtları, belgeleri ortada. Ben başbakan olsaydım inanın durum böyle olmazdı ki ben gariban, 24 yaşında bir Veteriner Hekim'im. Bu ülkenin dış işleri bakanı var, başbakanı var o var bu var, bir sürü danışman bürokratı var. Onca şehit için cenazelerde göz yaşı döken askerler, komutanlar mı dirayetsiz? Subayların görüşünü merak ederseniz, emekli subay olan babam bile İstiklal Mahkemelerinin yeniden kurulmasından yana. Hem de ivedien. Gelmişsiniz, ordu yetersiz diyorsunuz. Ordu yetersiz değil, sadece demokratik. Bu böyle devam ederse kurulan tüm düzenleri bir çırpıda silebilir de. Unutulmaması gerekir...

arkadasım dedıklerıne katılıyorum ama bazıları harıc.guney kıbrısa kafa tutamaz derken o anlamda demedım yazıyı ıyı okumamıssınn.bır ulkenın parası varsa o zaman dıger ulkelere bas kaldırabılır.ıranı ornek vermıssın ama neye gore.bugun ıranla turkıyeyı bır tutma.onlar bugun petrol sayesınde ayakta duruyorlar.ama turkıyenın hıcbırseyı yok.amerıka ırana ambargo uyguladıgında ıranın ne kadar guc duruma dustugunu ne cabuk unuttunuz.evet yınede ayakta durdu ama petorlu var ve dıger ulkelerde petrolu almak zorunda.ıkıncısı senın ıcın demıyorum ama o kadar cok sacma konusma varkı bıkerem en sacması amerıkaya kafa tutma muhabbetı.bu muhabbetlaer benı hem guldurdu hemde uzdu.bu ulke amerıkanın ıstemedıgı hıcbırseyı yapamaz.artık amerıkanın turrkıyeye bu cografyada ıhtıyacıda kalmadı cunku adamlar artık daha onemlı uslere sahıp.sonra bazılarıda sey demıs yok fuze atsa dumduz olur falan.amac o ulkenın halkını oldurmekse herkes fuze atardı.o zmamn katlıam yasanırdı.bu ulkenın ekonomısı amerıkanın elınde.kabul edın veya etmeyın.sonra dıs borctan bahsetmıssınız.turkıyenın suanda ımf ye 10 mılyar dolar borc var.akp hukumetı sagolsun dıs borcu yarıya ındırım derken ıc borcu 100 katına cıkarttı.250 mılyar dolar ıc borc varr suanda..ımf gıtse bıle yınede tekrarlıyorum bu ulke yabancı sermayeyle dduruyo ayakta.nıey turkıye sızce ekonomık krıze gırdı.cunku bır gunde adamlar borsadan ve dıger yerlerden elını ayagını cektı.aynı sey bugunde mevcut.borsadan tum paralarını cekerse turkıye yıne ekonomık krıze gırer.azıcık gerceklerı dusunun bız en buyuguz ımajından da gecın.askerlerımıze cuvalı gecıren kımdı,bıze ambargo uygulayan kımdı, bıraz daha mantıkkk dıyorumm

• BU ÜLKEDE SENERYA YAZARI ÇOK 6 AY SORA OLACAKLARI HESAPLAYANLAR SİZLER HEP İSTATİSTİKİ VERİLER HAZIRLAYAN ELEMANLARDANSINIZ DEMİ?TÜRK DİZİLERİNİN BU KADAR SAÇMA VE DUYGUSAL OLMASININ NEDENİ BELLİ GERÇEK HAYATLA İLGİLİ TEORİ DİYE ÜRETİLENLER BİLE SAÇMA BİR SENARYO OLMAKTAN ÖTEYE GİTMİYOR
    civata
  • dünyanın en güçlü ordusu en haklı olan ordudur! İkincisi yabancılar borsadan parayı çekseler borsa düşer dolar yükselir ama ben buna kriz demem ekonomi rahatlar verdiğimiz yüksek faizden kurtuluruz.Halk için değişen birşey olmaz.Sonuç olarak ödemezSin borçları(arjantin gibi) artan parayla yatırımını yapar rahatlarsın bu kadar basit.Venezuella, Brezilya, Küba, Arjantin, Şili bunlarda zamanında abdye bağlıydı ama artık büyük bir hızla kalkınıyorlar. Olay bizim kafada bitiyor.
  • bu yunanlıların yaptıgı bizi övmek değil yunanlılar bizi yenemiyeceklerini anladılar o yüzden bize gazı veriyolar belki savaşırlarda amerikalılar türkleri yok eder diye bir beklentileri var galiba
    amerika bizi belki yenebilir ama bizi yenmek için bütün türkleri öldürmeyi göze alması gerek çünkü bizde 1 kişi kalsa bile savaşıcağına eminim
    ama bizimle bir savaşı göze alamaz nedeni ise şu an dünyada sözü geçen bir ülke ama bizimle savaştan sonra sözü geçen değil söz dinleyen bir ülke konumuna düşer
  • sıkıldım artık türk vs yunan yazılarından
  • Fazla gaza da gelmemek lazım
  • yabancı bi site de hakaretlerine cevap yetiştirmeye çalışıyorum şu an..

eski düşmandan dost olmaz. istisnalar kaideyi bozmaz.
  • yukarida biri soylemis iran dostumuz diye :) iranlilari tanimiyor ! tarihtede osmalilar 12 veya 13 defa sefer duzenlemisler ! bir teori vardi nosdtradamusun ! Turkiyenin zayif bir zamaninda , persler turkiyeye girecek ve trabzona kadar ilerliyecekti ! herhalde zayif zaman olasi abd - turkiye savasi sonrasi olabilir ! ozamanmerak ediyorum o nazik bi yerinizi ! araplardan ne fayda gorduk 1. dunya savasinda ! ermeni bile olmus bu vatan icin ! kaldi ki icimizdeki kundolari temizleden birsey olmaz ! askeri sen yig k . iraka ! iceride karmasa cikarsinlar bakalim ne olur ! bunlara en iyi cozumu saddam buldu ! sinir gazi ! geberip gidecekler o daglarda ! askerin girmesine bile gerek kalmayacak ! ne bizim canimiz aciyacak ne ekonomimiz sarsilacak ! gebersin kopekler !!!

arti turk ordusu cesurdur ! ama bugun teknoloji ustundur ! 1 milyon ordumu daha gucludur yoksa onlarin ustune fitlatilmis bir atom bombasimi ! yani milyonlar bugun 10 saniye icindew yok edilebilir ! ha suda var amerika irakta onu kullanamaz ! cunku etkileri israil , arabistan ve hindistana kadar uzanir !
    bu arada baz iarkadaslar amerikanin uydularini , fuze sistemini gostermis ! Size sunu soyliyeyim kacimiz biliyordu turklerin amerikan uydularini hackleyebilecek , fuze sistemlerini bozabilecek sistemler gelistirdigini , ne zamanki aselsan muhendislerinin olumleri oldu , ancak ozaman haberimiz oldu ! yani bizim ordumuz bazi seylere hazirdir ! hazirliklidir ! hatirlayin ruslar kibrisa s300 satmislardi , bizim kara kuvvetleri komutani , endiseye yer yok demisti ! demek var bir bildigi ! ayrica sunu soyliyeyim 10 sen 20 sene diyoruz ama bizde aklilli adam cikmiyor ! okumus nesle yani yeni muhendislere ihtiyac var ! kurtlar vadisi izleyerek vatansever olunmuyor ! veya savaslar filmlerdeki gibi olmuyor ! veya hepiniz polat abiniz kadar sansli olamayabilirsiniz ! biz hala delikanlilik , racon nasil kesilir gibi sacma sapan kavramlarla genc nesillerimizi buyutelim ! okuyan adam zaten durmaz Turkiyede !

ornek vereyim , bir bulgar gocmeni turk vardi tanistigim , adam baya bi yasli Fizik ve matematikci ama builgisayar uzerine bilgis cok ! zamaninda bunlar birkac rusla islemci yapmislar sene 1970 lerde ! kendi anlatiyordu iste 3-4 dakikada bir isiniyoru fazla , bizde restart veriyorduk, 20 byte lik bir harddisk cay tepsisi kadrmis , anlatiyordu ! dedim hocam niye turkiyeye gitmediniz ! bana dedigi " simdi ben okumusum 20 sene + 20 sende bi sayginligim var ! simdi ben gidicem Turkiyey ! giricem bir firmaya , manaf ( kurtlere veya kirmalara oyle denir bulgaristanda yerli turk halki tarqafindan ) biri ( cahil ) satmis tasi topragi , kurmus orada bir sirket , ben onun fabrikasina giricem calismaya , o gelicek benim isime karisicak , findik kadar akliyla bana akil satacak , ben cekemem " site agzindan dokulen sozler bunlardi ! yani turkleri akilsiz sanmayin ! Rusyada yaoilan o roketatar , savunma kalkanlari icin kac adet kazak , azeri , kyrgyz , turkmen , uzbek bilim adami calismistir bilemezsiniz ! zaten bastakiler akilli olsa Atamizin dedigini yapardi ! Birlik icin mucadele ederdi ! hala amerika veya rusya ile ortak silah gelistirmeye calisiyoruz ! milli tank diyoruz ama baska sirketlerde katiacak ! otokar sadece celik kalibi dokecek , tankin devre sistemleri gene isral , amerikan , isvicre kaynakli olucak ! neden biz diger turk devletlerinden adamlari kullanmiyoruz ! bakiniz azeri profesor vestelde bor pil uretti !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _kemalist_ -- 29 Haziran 2007; 9:11:03 >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.