Şimdi Ara

Yunanistan öğrenci vizesi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
312
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, Yunanistan öğrencilerden vize ücreti alıyor mu bilgisi olanlar paylasirsa sevinirim.

Biraz araştırma yaptim fakat güncel bir bilgi bulamadım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: darylina_

Merhaba, Yunanistan öğrencilerden vize ücreti alıyor mu bilgisi olanlar paylasirsa sevinirim.

Biraz araştırma yaptim fakat güncel bir bilgi bulamadım.

ayni sekilde ben de merak ediyorum.

• Bunu buldum;

Yunanistan Öğrenci Vizesi

Öğrencilerin yunanistan vizesi işlemlerini başlatabilmemiz için bize ulaştırması gereken evraklar aşağıdadır;

-Vize İşlemi Takip Belgesi (Eksiksiz doldurularak başvuru sahibi tarafından imzalanmış olmalı.)
    -Pasaport (10 yıldan fazla eski olmayan pasaport)
    -Yeni çekilmiş 2 adet resim( objektife direkt bakan, yüz hatlarının açık seçik ayırt edilmesini sağlayacak biçimde (kulaklar görünecek) beyaz arka planlı, 3,5 cm x 4,5 cm olmalıdır)
    -Nüfuz cüzdanı fotokopisi
    -Okuldan yeni tarihli öğrenci belgesi
    -Yunanistan başkonsolosluğuna seyahat tarihlerini ve masrafların kimi tarafından karşılanacağını belirten Türkçe yazılmış dilekçe
    -18 yaş dolmamış ise anne ve babadan Yunanistan a seyahat edebilmesi için muvafakatname
    -Anne ve babaya ait iş evrakları fotokopisi,Güncel bakiyeli hesap cüzdanı,var ise Tapu ve araç ruhsatı
    -Anne veya Babanın geçerli ya da eski Yunanistan vizesi varsa fotokopileri
    -Vukuatlı nüfus kayıt örneği (Nüfus müdürlüğünden)
    -Seyahat-Sağlık Sigortası (istenilen vize süresini kapsayacak)
    -Otobüs bileti, uçakla gidiyorsanız uçak biletiniz ya da kendi aracınızla gidiyorsanız araç ruhsat fotokopisi ve uluslararasıyeşil sigorta. (Uluslararası ehliyetiniz ve yeşil araç sigortasını kurumumuz tarafından yaptırabilirsiniz)

Umarım yardımcı olur.

Edit: Kusura bakmayın, soruyu yanlış anlamışım. Bildiğim kadarıyla sadece eğitim amaçlı seyahat eden öğrencilerden vize ücreti almıyor. Diğer herkes için vize ücreti normal 60 euro. Siz yine de isterseniz bir sorun.
    Edit 2: Buraya da bakabilirsiniz.http://www.mfa.gr/turkey/tr/services/vizeler/schengen-vizeleri.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MERT* -- 8 Nisan 2015; 12:09:23 >

• MERT* kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler.

"Eğitim amaçlı giden öğrencilerden alınmıyor" yazıyor. Ben staj için gideceğim umarım almazlar.

• Yunanistan makamları onaylı bir davet varsa almaz, onun dışında her türlü ücret alınıyor.

Resmi zorunlu vize aracısı Kozmos Vize var, çok iyi insanlardır, sitelerini incele olmadı hafta içi öğleden sonra telefon et cevap verirler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kkk77

Yunanistan makamları onaylı bir davet varsa almaz, onun dışında her türlü ücret alınıyor.

Resmi zorunlu vize aracısı Kozmos Vize var, çok iyi insanlardır, sitelerini incele olmadı hafta içi öğleden sonra telefon et cevap verirler.

Evet resmi belge alacağım yani bir nevi davet.Cok tesekkurler.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Hollanda Vizesi
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.