Hocam birçoğu bilmiyor. Kötü niyetli değiller bence sadece tek doğruyu, en gerçeği kendilerinin bildiklerine inandırılmışlar. Halbuki dini bir yönetim onların da başına bela olurdu. İslam'ın bir sürü farklı yorumu var. Kimisi benim kalbim temiz der, kimisi Müslümanım şeriatçı değilim der, kimisi Radikaldir, kimisi tarikatçidir, kimisi başka mezhepten, kimisinin mezhebi bile yoktur. Kimisinin başı açık, kimisinin kapalı, kimisi namaz kılar, kimisi kılmaz. Herkesin içinde yaşadığı din farklıdır. Ama dini bir yönetim başa geçerse, eninde sonunda en radikaller, en çok sesi çıkanlar, en çok ölmeye, öldürmeye razı olanlar gücü ele geçirir. Ve bu adamların ilk yapacağı iş islamdaki çok sesliliği yok etmek olacaktır. Diğer dinler değil dikkat edin sadece islamdaki. Çünkü onlar tehdit değil. Bu hep böyle oldu. Pakistan, Afganistan, iran, Arabistan, Osmanlı devleti de aynı şekilde. Hatta işidin yaptığı ilk iş de budur. Yani aslında bu tatlı su Müslümanlari kendi kuyularını kaziyorlar. Maalesef, başlarına böyle bir felaket gelmeden de anlamayacak gibiler. O zaman haaaaa diyecekler ama iş işte geçti. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hakiki Osmanlı Torunu -- 29 Temmuz 2020; 21:53:18 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |