Şimdi Ara

Yunan Mitolojisinin en güçlüsü ? (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
139
Cevap
3
Favori
8.026
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Mr.Hadoken

quote:

Orijinalden alıntı: Psikotrex

quote:

quote:

quote:

quote:

Soruda en güçlü tanrı demiyor, en güçlü diyor.. Bu yüzden KRANOS diyorum. Çünkü tanrılar + hekatonkheirlar + kuretler anca yenebildi

Yunan Mitolojisinin en güçlüsü ?

KRATOS demiyorum arkadaş KRATOS elinde süpürge ile gezer anca KRANOS diyorum.

Saçma sapan tanrılarına inanıyorsun kratos'un var olduğuna neden inanmıyorsun? kratos hepsini geberttikten sonra yıllar sonra öldü kratos.athena bunu fırsat bilip hepsini tekrar canlandırdı onlar kratos'un kendilerine yaptıklarını utanç olarak duydular ve hiç bir yerde kratos diye bi yarı tanrı olduğu bilinmedi

Arkadaşım öncelikle bunlar hikaye değil zamanında inanılan din, mit, mitos. Aynı şuan ki dinler gibi. Bu tamamen inanç meselesi ama o zaman ki insanların dininede saygı duymalısın. İkincisi ben bunun eğitimini alıyorum. Kratos Pallas ve Styks'in oğlu, Kranos'u yendiği falan yok(Bia: güç ve kuvvet simgeleyen tanrı ve kral yetkilerini simgeleyen kavram) Hatta Hesiodos Kratos'un doğuşunu şu şekilde anlatır;

Okeanos kızı Styks Pallas'la sevişti,
    Zetos'la Nike'yi doğurdu, güzel topuklu,
    Sonra Kratos'la Bie'yi, o yaman çocukları;
    Zeus nerede oturursa, onlar oradadır,
    Zeus nerede yürürse, ardındadır onlar,
    ayrılmazlar gümbürtülü Zeus'tan.

Ayrıca Zeus'a baş kaldıran insan sever tanrı Kratos'u, Zeus'un emriyle Hephaistos kayaya mıhlar. Kardeşi Bie ise sessizce izler..
    Oyunlardaki çakma mitolojilerle karşılaştırmayın şu yunan mitolojisini.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Psikotrex -- 29 Haziran 2012; 10:13:20 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Mertcan_61

Soru açık ve net. Bence Poseidon

Kangal

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Afrodit tek geçerim :D

• Tartismasiz gok tanrisi zeus

• Zeus, eski Yunan mitolojisinde tanrıların kralı, en güçlü ve önemli tanrıdır

bkz: wikipedia
  • Neyin kafasını yaşıyosunuz çok kola içtniz herhal. Tabiki KANGAL alır.!!!
  • Vassilis spanoulis
  • herkul le zeyna birlestimi olympos falan kalmaz hele bide herkulun yanındaki sarı saclı cocuk gelirse o zaman vay hallerine.
    not: heleyi bende cozemedim

• Hiç kimse yokken CHAOS vardı
  • quote:

Arkadaşım öncelikle bunlar hikaye değil zamanında inanılan din, mit, mitos. Aynı şuan ki dinler gibi. Bu tamamen inanç meselesi ama o zaman ki insanların dininede saygı duymalısın. İkincisi ben bunun eğitimini alıyorum. Kratos Pallas ve Styks'in oğlu, Kranos'u yendiği falan yok(Bia: güç ve kuvvet simgeleyen tanrı ve kral yetkilerini simgeleyen kavram) Hatta Hesiodos Kratos'un doğuşunu şu şekilde anlatır;

Ayrıca Zeus'a baş kaldıran insan sever tanrı Kratos'u, Zeus'un emriyle Hephaistos kayaya mıhlar. Kardeşi Bie ise sessizce izler..

bırak arkadaşım bu işleri, kesin sanat tarihi falan filan okuyorsundur yemişim okulda öğretilen yunan mitolojisini, God Of War gibi yunan mitolojisini en iyi anlatan ve atmosferini etkin kılan bir film, oyun veya görsel bir içerik göster susacağım.. Ama yok gösteremezsin. Biz Pallas ve Styks'in değil, Sparta'nın Hayaleti olan Kratos'u seviyoruz!

Kratos !!!

adamın yarısı tanrı diğer yarısı ise spartalı! daha ne güçlüsü arıyorsunuz

• promateus
  • Zeustur tabi ki. Gidin ecof oynayın
  • Ares dies beramus olmpia chypher Manes kronos falan ne iş lan
  • Arkantos Hepsi zaten kardeş değilmi zaten kardeş kardeş takılsınlar işte
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: muratremix

quote:

Soru açık ve net. Bence Poseidon

Önce Yunan mitolojisini öğren, sonra fikir beyan et. Poseidon'un Zeus'un kardeşi olduğunu filan öğren, sonra Zeus'un titanları yenip en güçlü tanrı konumuna geldiğini filanda öğren sonra konu aç.

Senden mi öğrenecem ? Biliyoruz Poseidon , zeus ve hades'in kardeş olduğunu. Ben okuduklarıma ve izlediklerime dayanarak söylüyorum sorgulamak sana düşmez.

Benden değil kitaplardan öğreneceksin. Film izleyerek yunan mitolojisi öğrenilmez. Ayrıca burası forum, sorgulamak herkesin hakkı.

• BEYLER BILEN BIRISI VARSA SÖYLESIN YUNAN MITOLOJISINDE TITAN ile TANRI ARASINDAKI FARK NEDIR
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tembel Yazar

quote:

bırak arkadaşım bu işleri, kesin sanat tarihi falan filan okuyorsundur yemişim okulda öğretilen yunan mitolojisini, God Of War gibi yunan mitolojisini en iyi anlatan ve atmosferini etkin kılan bir film, oyun veya görsel bir içerik göster susacağım.. Ama yok gösteremezsin. Biz Pallas ve Styks'in değil, Sparta'nın Hayaleti olan Kratos'u seviyoruz!

Kratos !!!

adamın yarısı tanrı diğer yarısı ise spartalı! daha ne güçlüsü arıyorsunuz

Sanat Tarihi okumuyorum. Arkeoloji okuyorum. Ayrıca Yunan Mitolojisini anlatan görsel istiyorsun ve onca belgesel, kitap ve çeviri bulunmasına rağmen oyuna inanıyorsun bel bağlıyorsun. Ne diyebilirim ki binlerce yıldır yazılı kitaplardan oyun yazarları tarafından türetilmiş oyuna inanıp o yazanları aldırış etmiyorsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: Oida

BEYLER BILEN BIRISI VARSA SÖYLESIN YUNAN MITOLOJISINDE TITAN ile TANRI ARASINDAKI FARK NEDIR

Mitolojide titanlar tanrıların annesi babasıdır...
    Yeryüzü olaylarından asıl sorumlu eskiden onlardır.
    Titan Kronos mesela adı üstünde zaman...
    Titan Gaia mesela doğa ana
    gibi..

Sonra tanrılar tianları yener ve yerlerine geçerler...

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.