Şimdi Ara

Yunan, işgal ettiği adamızda turizm sezonunu açtı!.. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
82
Cevap
1
Favori
4.157
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Yunanlılarin Türk adalarını işgal ettiğiyle alakalı bir kanıt varmı ? Fotoğrafların Yunan adalarına ait olmadığını nasıl anlıyoruz ? Sonuçta zaten adaların çoğu onlara ait. Ayrıca bizim adalarimzda zaten yaşayan Türkler yokmu ? Polis asker sahil güvenlik teşkilatı yokmu ?



    Basın böyle birşeye niye sessiz kalsın hadi akp yi ve kanallarını geçtim.



    Birisi bana kanitlasin adam gibi, inanmak istemiyorum çünkü.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben bu durumları kurtuluş savaşı zamanında yunan izmiri işgal ettiğinde işgal mişgal yok kuvai milli birlikleri isyancılardır diyen istanbul hükümeti zamanına benzetiyorum
  • 27 Ocak 2015'de Milliyette bi haber yapılmış.
    http://www.milliyet.com.tr/marmaris-keci-adasi-ndaki-insaat-faaliyetleri-mugla-yerelhaber-592250/

    Bu Keçi Adasına bizimkiler tarafından yapılan kaçak yapılaşma haberi. İhale filan yazıyor haberde. Yunan Hükümetinden ihale alınacak değil herhalde.

    Bizim değilse nasıl yapmışız?

    Bence oraya çökenin yeri olmuş.

    Bu şekilde dahi olsa bizim ayıbımızdır malesef



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sarkat -- 18 Mayıs 2017; 18:25:28 >
  • Yalan onlar yalan. Inanmayin. Batmis, su icecek para bulamayan yunan mi gelip oraya askeri cikartip adalari alacak. Hep cehape zihniyeti.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kabul edilemez. Çok mu zor tatbikat adı altında savaş gemilerini oraya gönderip turistleri taciz etmek. Bak bakalım bir daha turist geliyor mu oralara.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir karış toprak için dünyayı dar ederken, bugün uzaktan havlayan ama yanına gelince pusan köpekler gibiyiz. Şu hale bak aylardır sadece burada dahi kaç kere açıldı konu, muhalefet kanadından güç bela bi kaç ses çıktı. Sonrası? Ben mi kaçırdım. Hükümet ne dedi? İçim acıyor şuna ya.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: normal human

    Kabul edilemez. Çok mu zor tatbikat adı altında savaş gemilerini oraya gönderip turistleri taciz etmek. Bak bakalım bir daha turist geliyor mu oralara.

    bizdekilerde onu yapacak g** yok.
  • Fotoya baktim. Yunan’i tebrik ederim. Adaya sahip cikip ona gereken degeri vermis. Suriyeli yok kurt yok ne idugu belirsiz tipler soroyo soroyo diye bagirmiyor anadolu comari gibi yayilip cevreyi kirleten tipleri de etrafta goremiyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yunanistan ne kadar beleşçi yüzsüz ve karaktersiz bir ülke. Ama hata yinede bizde, bizden yüz buldular.
    Ne Türk'lükte ne İslam'da böyle bir şeye göz yumulamaz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mimar SaNAN

    Yunanistan ne kadar beleşçi yüzsüz ve karaktersiz bir ülke. Ama hata yinede bizde, bizden yüz buldular.
    Ne Türk'lükte ne İslam'da böyle bir şeye göz yumulamaz.

    İşlerine gelince adam kayırma için İslâm'daki Akrabalarını koruyup,kolla cümlesi geçen ayeti kendilerine göre yeniden biçimlendiriyorlar. Ama düşman kuvvete satılan,bırakılan toprağın vatan hainliğine girip cezasının idam olduğundan bahsetmezler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BlackGhost12 kullanıcısına yanıt
    Aynen katılıyorum.
    Şu an başkana soru soramıyoruz ve vatan hainliği sebebiyle de olsa 400 milletvekili olmadan yargılayamıyoruz. Yoksa bir general rte için vatana ihanetten suç duyurusunda bulunmuştu. Fakat artık yargılamak çok zor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MonsterMMORPG


    quote:

    Orijinalden alıntı: ali222


    quote:

    Orijinalden alıntı: MonsterMMORPG

    yunan olayı balon

    ekşi sözlükte kanıtları ile paylaşıldı balon olduğu

    zaten sadece resimdeki binalar bile 50 yıllık yerleşimi gösteriyor
    https://eksisozluk.com/entry/49946610



    Verdiginiz linkte adam bildigin yorum yapmis. "Bize ait olmasi mantikli durmuyor" tarzinda fikirler. Bunu kaynak mi kabul edelim simdi?


    senin elinde ne var? ben hiç kaynak araştırma görmedim bu balon iddiayı yapanlar tarafından

    .

    Yunan, işgal ettiği adamızda turizm sezonunu açtı!..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • İşlerine gelince "ekşi sözlük terör yuvası"..işlerine gelince "bak ekşi sözlükte bunlar yazıyor "..İnsanda biraz yüz olur , biraz omurganız olsun ne kardeşim..Verdikleri ekşi sözlük linkinde kaynak diye Wikipedia gösteriliyor ama Wikipedia kapalı, kapatan da bize link atan kişi..Gtümle gülüyorum artık yemin ederim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi high speed dirt -- 18 Mayıs 2017; 23:58:33 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MolagBal

    Ben anlamadım bu olayları. Adalar uluslararası resmiyette bizim mi, onların mı, yoksa ikimizin de değil mi? Çünkü bizim olan adaların bu kadar başı boş bırakılması saçma geliyor böyle bir şeyi hükumetten beklemiyorum.

    - Merkel'in bir lafı ; Türkiye'yi bizde dinledik.

    Bizden cevap; Her ülke her ülkeyi dinleyebilir.
  • Bu konuda çoğu kişinin kafası karışık. Hiç kimse gerçekleri görmek istemiyor, sadece ideolojisine uygun bir saplantıyla olaya bakıyor. Oysa tüm ideolojilerden sıyrılıp taa baştan başlatıp sıra ile bazı soruların yanıtlarını aramamız gerekir. Şovenist bir yaklaşımla bir yere varılmaz. Sözkonusu topraksa bu konu ne siyasi kamplaşmalara, ne ideolojilere kurban edilemez. Şimdi taa baştan başlayalım

    Bu haritadaki beyaz çizgi ne çizgisi. Bu çizgi TC kurulduğundan bugüne kadar sınırlarını belirttiği çizgidir. Yani bu çizginin dışında hiç bir toprağı olmadığını ve egemenlik alanı olmadığını beyan ve tasdik etmiştir. Ki hiç bir zaman da bu sınırların dışına çıkmamış ve hiç bir hak iddiasında olmamıştır

    Yunan, işgal ettiği adamızda turizm sezonunu açtı!..

    Şimdi burada kritik bir soru sormamız gerekir. Acaba neden 90 yıllık cumhuriyet tarihinde hiç bir zaman bu sınırın dışına çıkılmamış, bu sınırın dışında kendine ait toprağı olduğunu beyan etmemiştir. Ya da bu sınırın dışında toprağı olduğunu NEDEN GİZLEMİŞTİR? Neden 2007 yılına kadar bu sınırların dışında TC'ye ait kara parçası olduğunu iddia eden bir tez ortaya atılmamıştır? Amaç neydi? Bu soruyu sormamız gerekiyor?

    Daha da ileri gitmemiz gerekir, Türkiye'nin kıyısındaki adacıklardan kat be be kat uzakta hatta Yunanistan'n daha yakın olan yerlerde TC'ye ait adaların olduğunu iddia etmenin amacı nedir?

    Aşağıdaki haritaya bakalım:

    Yunan, işgal ettiği adamızda turizm sezonunu açtı!..

    Girit'in çevresinde Türkiye'ye ait adalar olduğu iddia ediliyor. Mantıklı sorular soralım. 2007 yılına kadar bırakın Girit'in çevresinde adalarımız olduğunu bildiğimizi, beyaz çizginin dışında adalarımız olduğundan neden HABERİMİZ yoktu? Bu soruyu sormayacak mıyız?

    Şimdi düşünün. Bu ülkede 90 yıllık okul, üniversite ve siyasi yaşam geçmişimiz oldu. Girit'in çevresinde adalarımız olduğunu hangi kitapta hangi kaynakta gördünüz? Bıraktım okulu, üniversiteyi filan, bu ülkenin Cumhurbaşkanlarından tutun da Genelkurmay Başkanına kadar, öğretmeninden tut, öğrencisine kadar kim Girit adasının çevresinde Türkiye'ye ait adalar olduğunu biliyordu? NEDEN BİLMİYORDUK diye sormayacak mıyız? 2007 yılında ne oldu da bir anda bu bilgi gün ışına çıktı? Ne mi oldu. DERİN DEVLETİN kesin olarak yenildiği yıl 2007 yıldır? Peki bu iddiayı kim ortaya attı? Bir asker emeklisi? Peki bu asker emeklisi kim? Daha önce Milli Savunma Bakanlığı Eski Sekreteri ve ondan önce de subaylık görevi yaptı. Peki neden bu asker, asker olduğu dönemde ve sekreteri olduğu dönemde savunma bakanlığından bu adaların almasını istemedi, Girit'in çevrresindeki bu adacıklarda o zaman da Yunanlılar vardı neden hiç bir şey yapmadı, ya da neden bu adalarla ilgili tek bir açıklaması yok.. Yunanlılar o adalarda ezelden beri var. Neden 90 yıldır bu adalarla ilgili hiç bir eylem yapılmadı? Neden bugün beklendi, amaç neydi? Aslında konu çok derin de, olayı anlayan anlamıştır...

    İnsanları suçlamadan önce sorular sorun, sorgulayın...

    Türkiye'nin kıta sahanlığında olan tarafsız adacıklarla ilgili iddialarımız olabilir ve bu iddiaların çoğunda haklıyız. (Birinci haritadaki kırmızı çizgiye bakın). ama Girit'in çevresindeki adalarda hak iddia etmeyi hangi mantıkla açıklayabileceğiz? O adacıklar bizim adacıklar olsaydı, Girit de bizim olması gerekirdi. Lütfen Girit adasına bir daha bakın. Ada Yunanistan'ın ve adayı çevreleyen adacıklar bizimmiş. Bunun mantıklı bir açıklaması olması gerekmez mi? Hadi diyelim o adalar kimsenin değil, o adaları yine sana neden versinler, hangi mantıkı iddialarla bu adacıkları alabileceksin. Diyebilirsiniz ki bizim olsalar olmaz mı? Keşke Yunanistan da bizim olsa, ama şovenist bir mantıkla bir yere varılmaz. O adaların bize ait olduğunu veya o adaları bize verebileceklerinin haklı kanıtları olması gerekir. Kaldı ki Girit'in çevresinde adalarımız olduğunu 2007 yılına kadar bilmiyorsak bu adalar şimdi bizim nasıl olabilir? Gerçekleri sorgulayayım, araştıralım...
    [Kimseyi suçlamadan önce sorular sorun, sorgulayın. Başımıza ne geldiyse bu kafadan geldi. İdeolojik mantıktan geldi..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asau -- 19 Mayıs 2017; 3:10:22 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • asau kullanıcısına yanıt
    27 Ocak 2015'de Milliyette bi haber yapılmış.
    http://www.milliyet.com.tr/marmaris-keci-adasi-ndaki-insaat-faaliyetleri-mugla-yerelhaber-592250/?utm_campaign=DonanimHaber&utm_medium=referral&utm_source=DonanimHaber

    Bu haberde ihale alan-veren kim o zaman.

    Adada 2012 yılında da kaçak iskele yapıldığı iddiasıyla proje belediye tarafından durdurulmuş.
    Marmaris Çevrecileri Derneği müdahil olmuş.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: sarkat

    27 Ocak 2015'de Milliyette bi haber yapılmış.
    http://www.milliyet.com.tr/marmaris-keci-adasi-ndaki-insaat-faaliyetleri-mugla-yerelhaber-592250/?utm_campaign=DonanimHaber&utm_medium=referral&utm_source=DonanimHaber

    Bu haberde ihale alan-veren kim o zaman.

    Adada 2012 yılında da kaçak iskele yapıldığı iddiasıyla proje belediye tarafından durdurulmuş.
    Marmaris Çevrecileri Derneği müdahil olmuş.

    Yapma kardeşim. Sen daha temel bilgilerden yoksunsun malesef. Lütfen konuyu biraz daha araştır, sonra yorum yap. Önce şunu bil, bir ülkenin karasuları ülke topraklarından herhangi bir yer gibidir. Karasularına yabancı hiç kimse izinsiz giremez. Senin bahsettiğin ada Türkiye'nin karasuları içindedir. Yunanlıların değil bu adaya çıkması, beyaz çizgiyi yani karasularını sınırını geçemez. Bunu bil.

    Gelelim ikinci konuya, senin bahsettiğin Keçi Adası ile bahsedilen Keçi Adası farklı yerledir. Biri Türkiye'nin karasuları içindedir ve Türkiyenindir, diğer ise Türkiye karasuları dışındadır ve adı da Pserimosdur. Senin bahsettiğin ada ise Marmaris'e bağlı Keçi Adasıdır.

    Aslında Pserimos adası da 6 mil karasuları kuralına göre fiili olarak Türkiye karasuları içindedir. Yine 6 mil ada kuralına göre Yunanistan'a bağlı Kos adası karasularındadır. 6 mil kuralına göre bizim karasularımız içinde olması gerekmektedir. Türkiye TC kurulduğundan beri bu adayı resmi olarak hiç bir zaman karasuları içinde göstermemiştir. Türkiye bu adanın tarafsız ada olduğunu iddia etmektedir, Yunanistan ise bu adanın kendinin olduğunu iddia etmektedir. Ada 90 yıldır fiili olarak (3 mil kuralına göre) Türk karasuları dışındadır, Yunan karasuları içindedir. Adada ezelden beri Yunan köylüler yaşamaktadır. Ada'da hiç bir zaman bir Türk varlığı olmamıştır. Ada 90 yıldır filli olarak Yunan adasıdır. Çünkü adada 90 yıldır Yunanlılar yaşamaktadır.
    Yunan, işgal ettiği adamızda turizm sezonunu açtı!..
    Beyaz çizgi Türk karasuları sınırını göstermektedir

    Ezelden beri uygulanan karasuları sınırı, maviler Yunan karasuları, kırmızı Türkiye karasuları. Görüldüğü gibi ada Yunan karasuları içindedir

    Yunan, işgal ettiği adamızda turizm sezonunu açtı!..

    Not: Lozan antlaşması Türkiye ve Yunanistan için karasularının 3 mil olması esası üzerine şekillenmiştir. 3 mil esasına göre Pserimos adası Türk karasuları dışındadır. Çünkü ada Türkiyeye 4 mil uzaktadır. Yunanistan 1936 yılında çıkardığı kanun ile karasularını 6 deniz mili olduğunu kabul etmiştir. Dengeleri bozan bu hamle, Atatürk ve Venizelos dostluğu nedeniyle soruna dönüşmemiştir. 1964 yılında Türkiye, Yunanistan gibi karasularını 6 mil olarak ilan etmişti. İki ülkenin de karasularını 6 mil ilan etmesiyle Pserimos adası hem Türkiye hem de Yunanistan karasuları içinde kalmıştır. Ancak fiili olarak Kos adasına daha yakın olduğundan en yakın ülke karasuları gereği Yunan adası olduğunu iddia etmektedir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asau -- 19 Mayıs 2017; 2:50:29 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: asau


    quote:

    Orijinalden alıntı: sarkat

    27 Ocak 2015'de Milliyette bi haber yapılmış.
    http://www.milliyet.com.tr/marmaris-keci-adasi-ndaki-insaat-faaliyetleri-mugla-yerelhaber-592250/?utm_campaign=DonanimHaber&utm_medium=referral&utm_source=DonanimHaber

    Bu haberde ihale alan-veren kim o zaman.

    Adada 2012 yılında da kaçak iskele yapıldığı iddiasıyla proje belediye tarafından durdurulmuş.
    Marmaris Çevrecileri Derneği müdahil olmuş.

    Yapma kardeşim. Sen daha temel bilgilerden yoksunsun malesef. Lütfen konuyu biraz daha araştır, sonra yorum yap. Önce şunu bil, bir ülkenin karasuları ülke topraklarından herhangi bir yer gibidir. Karasularına yabancı hiç kimse izinsiz giremez. Senin bahsettiğin ada Türkiye'nin karasuları içindedir. Yunanlıların değil bu adaya çıkması, beyaz çizgiyi yani karasularını sınırını geçemez. Bunu bil.

    Gelelim ikinci konuya, senin bahsettiğin keçi adası ile bahsedilen keçi adası farklı yerledir. Biri Türkiye'nin karasuları içindedir ve Türkiyenindir, diğer ise Türkiye karasuları dışındadır ve adı da Pserimosdur. Senin bahsettiğin ada ise Marmaris'e bağlı keçi adasıdır.

    Aslında Pserimos adası da 6 mil karasuları kuralına göre fiili olarak Türkiye karasuları içindedir. Yine 6 mil ada kuralına göre Yunanistan'a bağlı Kos adası karasularındadır. 6 mil kuralına göre bizim karasularımız içinde olması gerekmektedir. Türkiye TC kurulduğundan beri bu adayı resmi olarak hiç bir zaman karasuları içinde göstermemiştir. Türkiye bu adanın tarafsız ada olduğunu iddia etmektedir, Yunanistan ise bu adanın kendinin olduğunu iddia etmektedir. Ada 90 yıldır fiili olarak (3 mil kuralına göre) Türk karasuları dışındadır, Yunan karasuları içindedir. Adada ezelden beri Yunan köylüler yaşamaktadır. Ada'da hiç bir zaman bir Türk varlığı olmamıştır. Ada 90 yıldır filli olarak Yunan adasıdır. Çünkü adada 90 Yunanlılar yaşamaktadır.
    Yunan, işgal ettiği adamızda turizm sezonunu açtı!..


    Ezelden beri uygulanan karasuları 6 mil sınırı, maviler Yunan karasuları, kırmızı Türkiye karasuları. Görüldüğü gibi ada 6 mil Yunan karasuları içindedir

    Yunan, işgal ettiği adamızda turizm sezonunu açtı!..

    Not: Lozan antlaşması Türkiye ve Yunanistan için karasularının 3 mil olması esası üzerine şekillenmiştir. Yunanistan 1936 yılında çıkardığı kanun ile karasularını 6 deniz mili olduğunu kabul etmiştir. Dengeleri bozan bu hamle, Atatürk ve Venizelos dostluğu nedeniyle soruna dönüşmemiştir. 1964 yılında Yunanistan, Türkiye gibi karasularını 6 mil olarak ilan etmişti.


    Ada nedir?

    Ada anakaraya bağlı toprak parçası değill midir?

    Anakara burada Anadolu değil midir?

    Anakaranın 12 mil(6 mil değil) toprak sahanlığı hakkı nerededir?

    Yunan dediğiniz adaların! anakarasından uzak olsa da kıta sahanlığı bu anlamda var mıdır?

    Yahu yunan adası diye ilan etmeden önce vatandaşı olduğunuz Türkiye Cumhuriyetinin kıta sahanlığı vs haklarını öğreniniz.

    Verdiniz gitti aferin sizlere.

    Bu mu milliyetçilik bu mu vatanseverlik?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0z0z -- 19 Mayıs 2017; 2:25:39 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 15 yıl önce bizim miydi de bu hükümetle onların oldu ve kaynak sözcü
  • quote:

    Orijinalden alıntı: subaortik

    15 yıl önce bizim miydi de bu hükümetle onların oldu ve kaynak sözcü

    Peki o zaman o adalardaki kaçak inşaat ve ihale haberleri ne olacak 5 sene önceye ait? Adamlar adalara çökmüş işte sesini çıkaramamışın ne kıvırıyorsun?
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.