Şimdi Ara

Yüksekova ve Çukurca'da 26 Şehit [19.10.2011]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
1.166
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Yüksekova ve Çukurca'daki saldırılarda 26 asker şehit oldu, 22 asker yaralandı. Saldırı sonrası savaş uçakları Kuzey Irak'taki hedefleri vuruyor. Karadan da Hakkari dağ komando birlikleri sınırlı kara harekatı gerçekleştiriyor. Reuters, 15 PKK'lının öldürüldüğünü duyurdu.

Hakkari'de son yılların en ağır terörist saldırısı düzenlendi.

Yüksekova ve Çukurca'daki eş zamanlı terör saldırılarında çok sayıda asker şehit oldu. Saldırılarda 26 asker şehit olurken, 22 asker de yaralandı.

Gece 1'de başlayan çatışmalar iki ayrı bölgede, Yüksekova ve Çukurca'da yoğunlaştı. Teröristler tarafından aynı anda 8 ayrı hedefe saldırı düzenlendi. Çatışmalar sabah 5'e kadar sürdü.

Saldırıya uğrayan askeri birliklerin çoğu sınıra yakın bölgelerde bulunuyor. Teröristlerin saldırıyı gerçekleştirdikten sonra Irak'a kaçtığı ifade ediliyor. Teröristlerin kaçış istikametleri vuruluyor.

Saldırı yapılan bölgeler şöyle:

Çukurca İlçe Jandarma Komutanlığı
    Çukurca Asayiş Bölük Komutanlığı
    Çukurca Asayiş Tepe Üs Bölgesi
    Çukurca Sivri Tepe Üs Bölgesi
    TOKİ Polis Lojmanları
    Gazitepe Jandarma Sınır Komutanlığı
    Diyarbakır-Lice'deki 2'nci Motorize Piyade Tugayı'ndan bölgeye lojistik amaçlı giden birlik

SAVAŞ UÇAKLARI HEDEFLERİ VURUYOR
    Saldırı sonrasında askerler karadan ve havadan harekata başladı. Diyarbakır'dan kalkan savaş uçakları Kuzey Irak'taki hedefleri vuruyor. Uçaklar ağırlıklı olarak ZAP bölgesindeki PKK kamplarını vuruyor. Terör örgütü PKK'nın ana karargahının bulunduğu yer ZAP olması nedeniyle hava harekatı ağırlıklı olarak burada yapılıyor.

UÇAR BİRLİKLER K. IRAK'A İNDİRİLİYOR

Karadan da Hakkari dağ komando birlikleri Kuzey Irak'ta sınırlı kara harekatı gerçekleştiriyor. Uçar birlikler helikopterlerle stratejik noktalara indiriliyor. Sınır ötesine geçirilen asker sayısının 600'ü buldğu belirtiliyor. Türk askerlerinin sınırdan 3-4 km içeri girdiği ifade ediliyor.

REUTERS: 15 PKK'LI ÖLDÜRÜLDÜ
    Reuters, operasyonlarda 15 PKK'nın öldürüldüğünü duyurdu. Saldırılarda en az 100 PKK'lının yer aldığı belirtiliyor.

ANKARA'DA ACİL ZİRVE
    Saldırı sonrası Ankara'da hareketli saatler yaşanıyor. Başbakan Tayyip Erdoğan, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Jandarma Genel Komutanı Bekir Kalyoncu, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Adalet Bakanı Sadullah Ergin ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan şu sıralarda Başbakanlık'ta acil bir toplantı yapıyor. İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin ve Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz bölgeye gidecek.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da MYK üyeleriyle olağanüstü toplantı yaptı.

DIŞ GEZİLER İPTAL EDİLDİ
    Saldırı sonrasında Başbakan Tayyip Erdoğan'ın Kazakistan gezisi iptal edildi. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu da dış gezilerini iptal etti.

http://www.ntvmsnbc.com/id/25289955/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gezizekalı -- 19 Ekim 2011; 13:07:56 >

• Saldırının zamanlaması dikkat çekici

PKK'nın saldırı için seçtiği günden tam iki yıl önce bugün Kürt açılımı açısından tarihi bir gün yaşanmıştı.

PKK'ya karşı tarihin en büyük kayıplarından birinin verildiği günün böyle bir olayla aynı gün gerçekleşmesi dikkati çekti.

19 Ekim 2009 günü Öcalan'ın çağrısı üzerine Kuzey Irak'taki Mahmur Kampı'ndan 34 kişi Türkiye’ye gelerek teslim olmuştu. 4'ü kadın 8 PKK'lının da içlerinde bulunduğu grup, Habur Sınır Kapısı'ndan 16.38'de giriş yaparak teslim olmuştu.

Grup, hükümetin 'Demokratik açılım' planına destek için Öcalan'ın çağrısı üzerine Türkiye'ye gelmişti.

Kapatılan DTP'nın organize ettiği yüzlerce kişi, sınır kapısında gelenleri bayram havasında konvoylarla karşılamıştı.

PKK'lıların sorgu ve yargılaması için Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, özel yetkili 4 savcıyı Silopi’ye göndermiş ve kısa süren işlemlerin ardından gelenlerin hepsi serbest bırakılmıştı.

Ancak bir yıl sonra 34 kişiden 17’si hakkında "örgüt propagandası" yapmaktan dava açıldı ve bazıları tutuklandı.

Kandil Dağı’ndan gelen tutuklu sanıklar PKK’lı Mustafa Ayhan, Hüseyin İpek ile Mahmur’dan gelen Nurettin Turgut 10’ar yıl 10 ay, haklarında yakalama kararı bulunan tutuksuz sanıklar Fatma İzer, Menekşe Soydan, Hacı Sorgun ve Kemal Ökten ise 7’şer yıl 1 ay hapis cezasına çarptırıldı.

• quote:

Orijinalden alıntı: i miss you bro

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Sabır taşı çatladı reİSSSSsssssssssss.
  • Saldırının zamanı gerçekten dikkat çekici. 4-6 şeye birden zam geldi, bunların unutturulması gerekiyordu. Zamanlama benim de çok dikkatimi çekti, yarın bir gün İsrail'e dikleniriz şehitler de unutulur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kabuska -- 19 Ekim 2011; 13:40:58 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kabuska

Saldırının zamanı gerçekten dikkat çekici. 4-6 şeye birden zam geldi, bunların unutturulması gerekiyordu. Zamanlama benim de çok dikkatimi çekti, yarın bir gün İsrail'e dikleniriz şehitler de unutulur.
    Şehitlerimize rahmet, yakınlarına sabır diliyorum.
    Buna sebep olanların, ucundan kıyısından bu işte dahli olanların Allah belasını versin.
  • sınır ötesi operasyon için illa 20-30 kişinin ölmesi mi gerekiyor?
  • quote:

Orijinalden alıntı: antonidas

sınır ötesi operasyon için illa 20-30 kişinin ölmesi mi gerekiyor?
    Sınır ötesi operasyon için generallere ihtiyacımız var ama durum malum,sürekli ertelenmesini ben buna bağlıyorum...

Ayrıca saldırıyı herkes anayasaya bağlıyor ama bu açıkça o günün yıldönümü,19 ekim,o karşılama töreni.

Benim şahsi olarak söyleyebileceğim bir şey kalmadı çünkü burada aynı şeyleri söylemekten dilimizde tüy bitti,düşünceleri paylaşmaktan.

Askerliğimi yapacağım günü heyecanla bekliyordum.Büyük bi istek ve arzuyla.Ama kimin için?Bunu kimin için yapacağız?Şehit olan 26 tane abim kimin için can verdi?Uğruna öldüğü insanlar,onları öldüren insanlara ne yaptı?

Ben milliyetçiliğimi de,vatandaşlığımı da askıya alıyorum,bundan sonra,bu ahlaksız düzen değişene kadar ben de başımızdakiler gibi bu devlete sömürgemmiş gibi bakacağım.

Yeter.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    RECEP İVEDİK 5 (16 ŞUBAT 2017)
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: WirLieBen

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    bu "zamanlama manidar" saçmalığı da nedir!
    biri uydurmuş, diğerleri papağan...

adam terörist,
    ne zaman fırsatını bulursa o zaman saldırır.
    köpek gibi.

sınırın arkasında yaşıyorlar, bilmeyen yok.
    şehirde yollar kesilip insanlar kaçırılıyor,
    şırnak merkez de öğretmen evi, içindeki öğretmenler le yakılmaya çalışıyor, kimi kaçırılıyor,
    şehir merkezindeki tüm güvenlik unsurlarına saldırılıyor.
    teröristler şehir içinde ağır silahlarla geziyor.
    devlet nerede?
    yok!
    bundan iyi zamanlama mı olur...

yavrusunu askere yollamayan, yavrusu askerde olanı anlamaz.
    onun için nedir ki şehit asker ?
    alınmış bir kelle?

• quote:

Orijinalden alıntı: ogh

bu "zamanlama manidar" saçmalığı da nedir!
    biri uydurmuş, diğerleri papağan...

adam terörist,
    ne zaman fırsatını bulursa o zaman saldırır.
    köpek gibi.

sınırın arkasında yaşıyorlar, bilmeyen yok.
    şehirde yollar kesilip insanlar kaçırılıyor,
    şırnak merkez de öğretmen evi, içindeki öğretmenler le yakılmaya çalışıyor, kimi kaçırılıyor,
    şehir merkezindeki tüm güvenlik unsurlarına saldırılıyor.
    teröristler şehir içinde ağır silahlarla geziyor.
    devlet nerede?
    yok!
    bundan iyi zamanlama mı olur...

yavrusunu askere yollamayan, yavrusu askerde olanı anlamaz.
    onun için nedir ki şehit asker ?
    alınmış bir kelle?

Alıntıları Göster
    Hepimiz öfkeliyiz ama saldıracak yer aramak sizi samimi ve iyi niyetli yapmaya yetmiyor maalesef, hükümete en çok çakan en vatansever olmuyor.. %50'ye hakaret etmek, alaya almak maalesef sizi daha vatansever yapmıyor. Siz kahraman bizler hainiz öylemi ?

Ne güzel buyurdunuz ne iyi hüküm veriyorsunuz böyle.. Öfkeden ne dediğinizi bilmiyorsunuz.. Terörün istedğide bumuydu acaba, yoksa ? Halkı tahrik edip sokağa dökmek mi ? Terörün ekmeğine yağ sürmek buna denir..

Maalesef iyi niyetinize innamıyorum, burada üst perdeden kuru vatan edebiyatı yapıp kendinizi hiç temize çıkarmaya çalışmayın.. Oturur biz çözüm önerisi getirirsin, saldırmadan kimseye sataşmadan hükümetin yanlışlarını , yapılması gerekenleri yazarsın yanında

olurum, kimse babamın oğlu değil , senin kadar düşünebiliyorum, burada gelip ahkam kesmek ile sorun çözülmüyor..

Tek bildiğiniz silah, saldırı, intikam, yakıp yıkmak ama kime nereye, hedef kim, faydası var mı, getirisi götürüsü nedir. kısa vadeli, uzun vadeli yansımaları ne olur.. Bunları düşündün mü ?

Benimde canım yanıyor bende bu kan dursun istiyorum ve ciddi çözüm önerilerini dinlemek isterim..

• quote:

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    1 askerin ölmesi ile 26 askerin ölmesi arasında bir fark yok.
    Ancak bu bakış açısı bizim ülkemizde yerleşmemiş durumda.
    1-2 asker hatta 8-10 asker öldüğünde tepkisiz kalanlar, 26 asker ölünce tepki gösteriyor. O da 3-5 gün.

İsrail 1 askerine karşılık 1027 filistinliyi (ki onlara göre onlar terörist) takas etti.
    Bakın elin 1 askeri, 1027 teröriste bedel.
    Daha diyecek bir şey bulamıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: OPTİMİST

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Kaçırdanlar için başbakanın açıklaması :

• quote:

Orijinalden alıntı: gezizekalı

Kaçırdanlar için başbakanın açıklaması :

Alıntıları Göster
    Pkk yı istesende istemesende bitiremessin. Pkk abd nin ordusu oldu. Artık adamlar vur kaç taktiği ile savaşmıyorlar. Resmen ağır silahlarla gelip saldırıyor ve çatışmaya saatlerce devam ediyorlar. Gece 1 den sabah 5 e kadar hangi terör örgütünün savaşmaya gücü yeter. Bu adamları eğiten köpekler var bugun habertürkte tartışıyorlardı. Black water mıdır nedir abd nin ırak savaşında bölgeye getirdiği savaşın hertürlüsünden anlayan özel paralı askerler bunlara eğitim veriyor. Malesef keklik gibi de askerimizi avlıyorlar bu gerçek çok ağır ama pkk eskisi gibi sıradan basit bir terör örgütü değil, dağlıcadan beri çok iyi planlanmış saldırılar (taciz, baskın falan değil bunlar) düzenliyorlar.

Hükümetin rezil terör politiklarını hiç tartışmaya gerek yok. Çıkıp karşıma savunacak kadar gözü dönmüş partizanlarla tartışmaya niyetim yok.

Hükümettekilerin biraz olsun terörle savaşmaya niyeti varsa gidip şu kuzey ırakta bu itlere kim eğitim veriyorsa, ya askerle yada istihbarat birimleriyle bu adamları bulsun kafalarına sıktırsın. Yoksa bi 3 4 sene içinde karşımızda çok iyi eğitilmiş pkk ordusu çıkacak.

• Bu uzgun gunumuzde lutfen metanetli olun, siyasi ve hakaret icerikli mesajlardan kacinin.

Allah olenlere rahmet, ailelerine ise sabir versin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bethrezen

Bu uzgun gunumuzde lutfen metanetli olun, siyasi ve hakaret icerikli mesajlardan kacinin.

Allah olenlere rahmet, ailelerine ise sabir versin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cryzpolo26

Alıntıları Göster
    Bu konuda hükümeti eleştirmeyi çoktandır bıraktım. Çünkü halk neyse hükümet odur ve ona göredir. Hükümet yeni de değil, üçüncü 4 yıllık dönemini yaşıyor.

Aslında ülkeleri yöneten ve yönlendiren o ülkelerin halkıdır. Hükümetler halka uymaya mecburdurlar. Yaşanan herşey halkın eseridir. Şehirleri yıkan pkk yandaşları çukurca dağlarında değil, marmara, akdeniz, ege bölgelerinde cirit atıyor son 10 senedir.

Çoktandır büyük şehirlerin en paralı sektörleri pkk yandaşlarının ellerinde. Milletin hakkı olanı geri alması ve olması gereken yerde durması çok zor! Bu zorluk pkklıların gücünü değil, milletin pasifliğini gösteriyor sadece.

90 yıl önce bir mucizeyi gerçekleştirip ölü bir milleti dirilten büyük deha gibi biri ortaya çıkıpta dürtmezse böylece devam eder bu kısırdöngü.

Çözüm şu sorunun cevabında gizli, tabi samimi cevabında;

Bugün Atatürk olsaydı pkk meselesini çözmesi kaç ay sürerdi?

Dikkat edin, "çözebilir miydi?" diye sormuyorum. "Kaç yıl sürerdi?" diye sormuyorum. Abartmamak için, "kaç gün sürerdi?" diye de sormuyorum.

Hepiniz biliyorsunuz Atatürk bu işi çözerdi. Çünkü bu çözülmeyecek bir iş değil.

İşin sırrı, milleti derin uykusundan uyandırmakta. İşin sırrı milletin kendisinde!

Kendisi gibi olabilseydi millet... kimse bu ülkede onun çocuklarını öldüremezdi...

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-C310C162A

Bu konuda hükümeti eleştirmeyi çoktandır bıraktım. Çünkü halk neyse hükümet odur ve ona göredir. Hükümet yeni de değil, üçüncü 4 yıllık dönemini yaşıyor.

Aslında ülkeleri yöneten ve yönlendiren o ülkelerin halkıdır. Hükümetler halka uymaya mecburdurlar. Yaşanan herşey halkın eseridir. Şehirleri yıkan pkk yandaşları çukurca dağlarında değil, marmara, akdeniz, ege bölgelerinde cirit atıyor son 10 senedir.

Çoktandır büyük şehirlerin en paralı sektörleri pkk yandaşlarının ellerinde. Milletin hakkı olanı geri alması ve olması gereken yerde durması çok zor! Bu zorluk pkklıların gücünü değil, milletin pasifliğini gösteriyor sadece.

90 yıl önce bir mucizeyi gerçekleştirip ölü bir milleti dirilten büyük deha gibi biri ortaya çıkıpta dürtmezse böylece devam eder bu kısırdöngü.

Çözüm şu sorunun cevabında gizli, tabi samimi cevabında;

Bugün Atatürk olsaydı pkk meselesini çözmesi kaç ay sürerdi?

Dikkat edin, "çözebilir miydi?" diye sormuyorum. "Kaç yıl sürerdi?" diye sormuyorum. Abartmamak için, "kaç gün sürerdi?" diye de sormuyorum.

Hepiniz biliyorsunuz Atatürk bu işi çözerdi. Çünkü bu çözülmeyecek bir iş değil.

İşin sırrı, milleti derin uykusundan uyandırmakta. İşin sırrı milletin kendisinde!

Kendisi gibi olabilseydi millet... kimse bu ülkede onun çocuklarını öldüremezdi...

Alıntıları Göster
    Şehit sayısı neyazık kı daha fazla..Kaynak ciddi,doğru olmamasını istiyorum...
    Yarın herşey netleşir...

• quote:

Orijinalden alıntı: ürüng ayıg toyon

Yarın herşey netleşir...

Alıntıları Göster
    Bizde nasıl istihbarat var anlayamıyorum.
    8 noktaya birden aynı anda saldırı yapılıyor. iddaaya göre 400 civarında terörist katılıyor, havan topları dahi kullanılıyor, önce elektirik kesiliyor vs.vs.
    Çapulcu dediklerimiz adeta atık düzenli ordu gibi hareket ediyor.
    bu saldırıdan önce nasıl haber alınmaz ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ürüng ayıg toyon

Yarın herşey netleşir...

Alıntıları Göster
    ülkeyi yıllardır yöneten kim ise eleştiri muhattabı da odur.
    bir de sıfır terörle iş başına gelmişse...

bu arada,
    askerler şehit olurken ülkeyi yönetenler ne yapıyordu?
    özel uçakla mısırdan adamlar getiriyorlardı.
    peki kimdi bu adamlar?
    bombacı.
    otobüse, pazar yerine bomba koyup sivil halkı katledeninden.
    bizimkiler yetmiyormuş gibi bir de ithalinden terörist...

sayın mustf9,
    uykumu bu yoksa silinen yorumdaki gibi sindirilmişlik mi?
    korkutulmuşluk, hapse atılmışlık mı?
    tüm dünyada vahşi kapitalizm karşıtı eylemler yapılıyor.
    ab açıklama yapıyor, göstericileri anlayışla karşılıyoruz.
    var mı cesareti olupta bir pankart için 19 ay yatmak isteyen?

bir yorumcu demiş ki "çözüm önerisi getirin."
    çözüm bulamıyorsa savunduklarınız, hala ne işleri var oralarda.
    haram değil mi yedikleri içtikleri...

aklı başında herkes sesleniyor: bataklığı kurutmadıkça sivrisinekler bitmez!

• quote:

ülkeyi yıllardır yöneten kim ise eleştiri muhattabı da odur.
    bir de sıfır terörle iş başına gelmişse...

bu arada,
    askerler şehit olurken ülkeyi yönetenler ne yapıyordu?
    özel uçakla mısırdan adamlar getiriyorlardı.
    peki kimdi bu adamlar?
    bombacı.
    otobüse, pazar yerine bomba koyup sivil halkı katledeninden.
    bizimkiler yetmiyormuş gibi bir de ithalinden terörist...

sayın mustf9,
    uykumu bu yoksa silinen yorumdaki gibi sindirilmişlik mi?
    korkutulmuşluk, hapse atılmışlık mı?
    tüm dünyada vahşi kapitalizm karşıtı eylemler yapılıyor.
    ab açıklama yapıyor, göstericileri anlayışla karşılıyoruz.
    var mı cesareti olupta bir pankart için 19 ay yatmak isteyen?

bir yorumcu demiş ki "çözüm önerisi getirin."
    çözüm bulamıyorsa savunduklarınız, hala ne işleri var oralarda.
    haram değil mi yedikleri içtikleri...

aklı başında herkes sesleniyor: bataklığı kurutmadıkça sivrisinekler bitmez!

Alıntıları Göster
    O eleştiriyi en ağır biçimde yıllarca yaptık ama...

Sonuçta habur olayından sonra bile bu millet kendi oylarıyla hükümet etme yetkisini daha da güçlendirerek veriyorsa, biz yanlış yere bakıyoruz demektir.

Hükümet sorumludur tabi ki. Ama ona o gücü veren halk daha da sorumludur. Bildiğimiz büyük devletlerdeki "terörle mücadeledeki" kararlılık ve istikrar maalesef bizde bu siyasi anlayış ve yapıyla asla mümkün olmamıştır. Birinin yaptığını diğer iktidar bozmuştur.

Demek istediğim sonuçta yine gelir bu iş halka bağlanır. Devlet halktır, ordu halktır, siyastçiler bu halkın içinden çıkma insanlardır. Bu millet asla pkklı hainlerin şehirleri yakıp polisleri taşlayarak gösterdiği tepkinin onda birini gösterememiştir.

O açıdan çözüm milletin ta kendisidir, başka çözüm de yok bence...

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-C310C162A

O eleştiriyi en ağır biçimde yıllarca yaptık ama...

Sonuçta habur olayından sonra bile bu millet kendi oylarıyla hükümet etme yetkisini daha da güçlendirerek veriyorsa, biz yanlış yere bakıyoruz demektir.

Hükümet sorumludur tabi ki. Ama ona o gücü veren halk daha da sorumludur. Bildiğimiz büyük devletlerdeki "terörle mücadeledeki" kararlılık ve istikrar maalesef bizde bu siyasi anlayış ve yapıyla asla mümkün olmamıştır. Birinin yaptığını diğer iktidar bozmuştur.

Demek istediğim sonuçta yine gelir bu iş halka bağlanır. Devlet halktır, ordu halktır, siyastçiler bu halkın içinden çıkma insanlardır. Bu millet asla pkklı hainlerin şehirleri yakıp polisleri taşlayarak gösterdiği tepkinin onda birini gösterememiştir.

O açıdan çözüm milletin ta kendisidir, başka çözüm de yok bence...

Alıntıları Göster
    Allah, bunu yapanları da yapılmasına izin verenleri de engel olunması adına üzerine düşeni yapmayarak devleti satanları helak etsin.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.