Şimdi Ara

Yüksek sinyal-düşük hız ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
532
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

2 kat aşağıda bir kablosuz modemim (ZYXEL P660W-TX) var. Laptopun kendi ağ adaptöründen bağlanmaya çalıştığımda yalnızca 1 kademe sinyal gösteriyor ve dolayısıyla bağlantı hızı da bir hayli düşük. Bunu artırmak için laptopa harici adaptör (TP-Link WN722N) taktım, antenini aşağıya çevirdim. Aşağıdaki modeme de karton ve alüminyum folyodan bir parabolik anten yaptım, onu da yukarıya doğru çevirdim. Şimdi bağlanınca 4 kademe sinyal görünüyor ama bağlantı hızı hiç artmadı, hatta biraz azaldı bile diyebilirim!

Kaç gündür şu sorunla uğraşıyorum, şimdi kafam iyice karıştı. Bu nasıl olabilir?

• sinyalı kaç mbps olarak alıyorsunuz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: gmat1255

Merhaba,

2 kat aşağıda bir kablosuz modemim (ZYXEL P660W-TX) var. Laptopun kendi ağ adaptöründen bağlanmaya çalıştığımda yalnızca 1 kademe sinyal gösteriyor ve dolayısıyla bağlantı hızı da bir hayli düşük. Bunu artırmak için laptopa harici adaptör (TP-Link WN722N) taktım, antenini aşağıya çevirdim. Aşağıdaki modeme de karton ve alüminyum folyodan bir parabolik anten yaptım, onu da yukarıya doğru çevirdim. Şimdi bağlanınca 4 kademe sinyal görünüyor ama bağlantı hızı hiç artmadı, hatta biraz azaldı bile diyebilirim!

Kaç gündür şu sorunla uğraşıyorum, şimdi kafam iyice karıştı. Bu nasıl olabilir?

acces point alman gerekiyor yada su mesafesi uzun olan wirelles adaptör işini görür sanırım sen yine 1 kademe görüyorsun bizim 2 kat üsteki hiç görmüyor

• quote:

Orijinalden alıntı: code7

sinyalı kaç mbps olarak alıyorsunuz?

Üstad, sorunuzu alınca birkaç ölçüm yaptım. Sonuçlar şöyle:

Modeme direk kabloyla
    DL: 7,03 -- UL: 0,68

Modemin yanından TPLINK ile (sinyal gücü 5/5)
    DL: 7,04 -- UL: 0,68

1 kat yukarı, TPLINK ile (sinyal gücü 3/5)
    DL: 7,02 -- UL: 0,68

2 kat yukarı, TPLINK ile (sinyal gücü 3/5)
    DL: 1,66 -- UL: 0,53

2 kat yukarı, laptopun kendi adaptörüyle (sinyal gücü 1/5)
    DL: 0,62 -- UL: 0,36

Düşündüğüm gibi değilmiş (yani TPLINK, dahili adaptörden daha hızlıymış) ama yine de benim bulunduğum kata gelince bağlantı hızı aşırı düşüyor. Bunu artırmak için ne önerirsiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gmatci55 -- 20 Temmuz 2012; 16:10:52 >

• quote:

Orijinalden alıntı: notebook-yk

acces point alman gerekiyor yada su mesafesi uzun olan wirelles adaptör işini görür sanırım sen yine 1 kademe görüyorsun bizim 2 kat üsteki hiç görmüyor

teşekkürler öneri için. illa masraf çıkacak anlaşılan, hey allah'ım...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.