Bir süre önce uzun zamandır kullandığım Sony NWZ-B135f modeli mp3 player'ımı kaybettim. Artık müziksiz yolların çekilmeyeceğini anlayıp bugünlerde yeni bir tane almaya karar verdim ama istediğim gibi bir şey bulamadım bir türlü. Şimdi öncelikle, bir önceki mp3 player'ımın ses kalitesini geçtim, gürültülü ortamlarda şarkıyı bile zor duyuyordum. Alırken hiç araştırmadan Sony'ye güvenerek almıştım ama sonra pek memnun kalmamıştım, bu sefer ses kalitesi yüksek bir model olsun istiyorum.
Bunun dışında olmazsa olmaz dediğim bir özellik yok. Biraz yüksek bir kapasitesi, hatta SD kart desteği olsa çok güzel olur. FLAC dinlemeyi de severim ama o da olmasa da olur, evde de dinlerim FLAC'imi. :)
Fiyat sınırı belirlemedim şimdilik, ani bir şey olduğu için para da biriktiremedim. Bu özelliklerde, bütçeyi fazla zorlamayacak güzel bir mp3 öneriniz var mı? Sadece müzik dinlemek için kullanacağım, o yüzden mp4 player'lar pek ilgimi çekmiyor ama "bak böyle bir mp4 player var, tam istediğin gibi" derseniz onları da değerlendirebilirim.
Teşekkürler şimdiden. :)
söze direk sandisk sansa clip+ diyerek başlıyorum. flac da çalabiliyor, micro sd kart yuvası da var. sadece müzik çalmasını istiyorsanız güzel bir seçim olabilir. marka olarak sony ile devam etmek isterseniz kabaca E serisi A serisi ve X serisi ürünlere bakabilirsiniz, detaylı bilgim olmadığı için böyle kısa kestim. flac çalabilen meşhur iki marka daha var, cowon ve iriver. cowon D2+, S9, J3 ve iaudio 9 modellerini araştırabilirsiniz. iriver'ın da T60 ve spinn modelleri güzeldir, yeni çıkan bir model e30 da olabilir. fakat T60 flac çalmıyor onu da belirteyim. apple ürünlerine de bakabilirsiniz. sadece ipod touch kullandım, onu da müzik çalardan çok oyuncak olarak nitelendirebiliriz :) bahsettiğim tüm ürünler veya markalar hakkında forumdan çok daha detaylı bilgiler alabilirsiniz, beğendiğiniz ürünü almadan önce de mutlaka kullanıcı yorumlarını okumalısınız ama çok da derine dalmayın. bazı ürünleri yere göğe sığdıramayanlar var, bence hiç gerek yok sonuçta kul yapısı bazı ürünleri de yerden yere vuranlar var ona da gerek yok çünkü bahsettiğim ürünlerin herbiri belli bir seviyenin üstünde siz fiyat sınırı koymadığınız için ben de koymadım, onu da ek olarak belirteyim. son olarak birşey daha söyleyeyim flac ses formatının diğer kaliteli formatlardan farkını hissedebilmeniz için çok üst seviye bir kulaklık kullanmanız gerekecektir, yani müzik çalara verdiğiniz paradan daha fazlasını kulaklığa yatırmanız demek bu karar sizin, haydi rastgele...
+ 1 Sansa clip derim bende.. Tam bir f/p ürünü.. Sony'nin B ve E serilerinden ses kalitesi olarak çok daha iyidir..
sansa clip+
Biraz geç bir cevap olacak ama teşekkür ederim cevaplarınız için. :) sansa clip+'ı ve forumdaki diğer mp3 player'ları ancak inceleyebildim. sansa tam tarif ettiğim gibi tam istediğim mp3 player. teşekkürler tekrar öneriler için.