Şimdi Ara

YÜKSEK LİSANSLA İLGİLİ BİR SORUM OLACAK

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
196
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Beyler sorum şu: Mezun olduğumuzdan farklı bir bölümde yüksek lisans yapa bilir miyiz?

Daha net olursak ben ''bilişim teknolojileri mühendisliği'' okuyorum.''Genetik mühendisliği'' yüksek lisansı yapa bilir miyim? (yurdışında)

Eğer bu mümkünse bilişim mühendiliği okuduktan sonra genetik mühendisliği yüksek lisansı yapmanın ne gibi avantajları ve ya dezavantajları ola bilir?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Up

• üniversite seni kabul ederse olur diye biliyorum ama hiçbir üniversitenin bilişim teknolojileri mühendisliği okuyan birinin genetik mühendisliği yüksek lisans bölümüne öğrenci alacağını sanmıyorum.

ha şöyle bir şey olabilir, genetik mühendisliğinin bir dalı vardır bilişim teknolojileri ile birleştirip uzmanlaşmak istiyorsundur o belki olabilir. ama senin sorduğun sanırım apayrı şeyler ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: N.M.Türk05

Beyler sorum şu: Mezun olduğumuzdan farklı bir bölümde yüksek lisans yapa bilir miyiz?

Daha net olursak ben ''bilişim teknolojileri mühendisliği'' okuyorum.''Genetik mühendisliği'' yüksek lisansı yapa bilir miyim? (yurdışında)

Eğer bu mümkünse bilişim mühendiliği okuduktan sonra genetik mühendisliği yüksek lisansı yapmanın ne gibi avantajları ve ya dezavantajları ola bilir?

Büyük ihtimal yapamazsın. Bunlar üniversiteye ve enstitüye göre değişir. Yani üniversitelerdeki her enstitü yüksek lisans ve doktora programı kontejyanlarını açıklarken hangi alanlara hangi bölümden mezun olanların başvurabileceklerinide belirtir. Bunlarda üniversiteden üniversiteye farklılık gösterir. Yurt dışında da böyle sanırsam. Onun için sen hangi okulu istiyorsan oradaki enstitünün verdiği bilgilere bak.

Bu arada herkes yüksek lisans yapabilsin diye tezsiz belli başlı yüksek lisans programları var. İşletme, İktisat, Sağlık işletmeciliği gibi.

• quote:

Orijinalden alıntı: Seviyeli Yarbay

üniversite seni kabul ederse olur diye biliyorum ama hiçbir üniversitenin bilişim teknolojileri mühendisliği okuyan birinin genetik mühendisliği yüksek lisans bölümüne öğrenci alacağını sanmıyorum.

ha şöyle bir şey olabilir, genetik mühendisliğinin bir dalı vardır bilişim teknolojileri ile birleştirip uzmanlaşmak istiyorsundur o belki olabilir. ama senin sorduğun sanırım apayrı şeyler ?

Hocam o dediğin bölüm birleştirme nasıl oluyor onu biraz açar mısın?

• quote:

Orijinalden alıntı: N.M.Türk05

quote:

Orijinalden alıntı: Seviyeli Yarbay

üniversite seni kabul ederse olur diye biliyorum ama hiçbir üniversitenin bilişim teknolojileri mühendisliği okuyan birinin genetik mühendisliği yüksek lisans bölümüne öğrenci alacağını sanmıyorum.

Hocam o dediğin bölüm birleştirme nasıl oluyor onu biraz açar mısın?

ben yanlış anlatmışım sanırım, birleştirme derken ortak bi alanı varsa o alanda uzmanlaşmaktan bahsetmiştim :)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.