Şimdi Ara

Yüksek Lisans Nerede Yapılmalı(Devlet-Özel) ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
859
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar 2015'de İstanbul'da çoğu kişi tarafından dandik diye tabir edilen özel bir üniversiteyi yüzde 50 burslu okuyarak bitirdim. Üniversite sınavına girdiğim sene puanlarım Anadolu'daki bir çok üniversiteye yetiyordu ama şehir dışına gitmemek ve bir sene daha oturup sınava hazırlanmak istemediğimden dolayı burayı tercih ettim. Bitirdiğim bölüm İletişim Fakültesi Gazetecilik. Okul zamanından beri yüksek lisans yapmak istiyorum. Not ortalamam 4 üzerinden 3.07. Ales sınavına üç kere girdim en yüksek aldığım puan 74,5. Diğerleri 74 ve 73,5. Matematik hiç yok. Bu saatten sonra da Matematiğe çalışmak da istemiyorum. Mantık zorluyor. Haliyle gelen puan da böyle oluyor. İngilizcem orta seviyede ve geliştirmeye çalışıyorum. YDS sınavı puanım 30 yani şu an için yetersiz. Sen bu puanlar ile yüksek lisans yapma zaten derseniz de haklısınız. Yine de siz fikirlerinizi söyleyin.

Şimdi İstanbul'da Marmara Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesi var yüksek lisans için kendi bölümüm ile alakalı. İstanbul Üniversitesi İngilizce istiyor. En az 55. Marmara Üniversitesi istemiyor. İngilizce istemediği için başvuran sayısı da epey yüksek. Geçen sene 10 kişilik alım için 270 küsür civarı başvuru vardı. Yaklaşık 2 senedir başvuruyorum ama olmuyor. Kendi bitirdiğim üniversite yüksek lisans için mezunlarına yüzde 50 indirim yapıyor. Eğer okursam 2 sene tezli yüksek lisans için yaklaşık 6 bin lira ücret vereceğim. Senelik 3 bin liraya geliyor. İstanbul'daki devletler olmadığı için fiyat da uygun olduğu için mantıklı geliyor ama lisans'da özel olduğu için yüksek lisansı da özelde yapmak istemiyorum. Dışarıdan parayı vermiş diplomayı almış gibi görülüyor çünkü. İş içinde bir avantaj olacağını sanmıyorum.Özel sektörde özel üniversite bitirenleri genel olarak işe yaramaz olarak görüyor.Devletlerin tezsiz yüksek lisans fiyatları 10 bin lira civarı. İstanbul'daki Devletlerde tezli tutturamadığım için Devlette tezsiz yapmak daha uygun gibi geliyor bana en azından bitirince üstümdeki şu gerizekalı vermiş parayı özelde okumuş imajını alacak. Sizce hangisi daha mantıklı. Özelde tezli mi ? Devlette tezsiz mi ?

• up
  • +++
  • Gerizekalı gibi bakıyor bazıları. Ona uyuz oluyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.