Şimdi Ara

Yüksek Lisans mı Tecrube mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.274
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Sakarya Üniversitesi Endüstri mühendisliği mezunuyum. 2013 yazında mezun oldum hemen işe başladım. Şu an kurumsal bir firmada süreç ve iş analistiği görevini yürütüyorum. Primlerle birlikte aylık ortalama 2500 tl aylık maaşım + yemek + yol maaşım var. Daha 1 yılım dolmadı ancak yakın sürede dolacak.

Şimdi önümde şöyle bir imkan var ; fransada 2 yıllık yüksek lisans ( ingilizce program ) yapabilirim. İngilizcem çok iyi değil. Fransızcam hiç yok. Ancak kafam çok karışık işi bırakıp fransaya giderek stresli de olsa orda birşeyler başararak 2 dil öğrenip yurt dışından dönmek mi yoksa türkiyede kalarak para biriktirip 1 yıl sonra 6 aylığına yurt dışına ingilizce öğrenmeye gitmek mi daha doğru olur.Amacım yabancı dilimi kesinlikle geliştirmek. Bu arada çalıştığım firma yurt dışına dil desteği veriyor yani geri döndüğümde büyük olasılıkla firmada devam edebilirim.

Siz olsanız ne yapardınız ? Açıkçası yurt dışında yüksek lisans yapmış arakdaşların bilgi ve deneyimlerine ihtiyacım var umarım bana yardımcı olabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aykut12344 -- 7 Ağustos 2014; 20:04:16 >

• aykut12344 kullanıcısına yanıt
    Yüksek lisans ne üzerine?
    2 yılda akademik bir ortamda geliştireceğin ingilizce ile 6 aylık dil okulunda geliştireceğin ingilizce arasında fark olur. Fransa'da yüksek lisans bence önemli bir vizyon katar. Bence git.
  • up
  • quote:

Orijinalden alıntı: aykut12344

Arkadaşlar merhaba ;

Sakarya Üniversitesi Endüstri mühendisliği mezunuyum. 2013 yazında mezun oldum hemen işe başladım. Şu an kurumsal bir firmada süreç ve iş analistiği görevini yürütüyorum. Primlerle birlikte aylık ortalama 2500 tl aylık maaşım + yemek + yol maaşım var. Daha 1 yılım dolmadı ancak yakın sürede dolacak.

Şimdi önümde şöyle bir imkan var ; fransada 2 yıllık yüksek lisans ( ingilizce program ) yapabilirim. İngilizcem çok iyi değil. Fransızcam hiç yok. Ancak kafam çok karışık işi bırakıp fransaya giderek stresli de olsa orda birşeyler başararak 2 dil öğrenip yurt dışından dönmek mi yoksa türkiyede kalarak para biriktirip 1 yıl sonra 6 aylığına yurt dışına ingilizce öğrenmeye gitmek mi daha doğru olur.Amacım yabancı dilimi kesinlikle geliştirmek. Bu arada çalıştığım firma yurt dışına dil desteği veriyor yani geri döndüğümde büyük olasılıkla firmada devam edebilirim.

Siz olsanız ne yapardınız ? Açıkçası yurt dışında yüksek lisans yapmış arakdaşların bilgi ve deneyimlerine ihtiyacım var umarım bana yardımcı olabilirsiniz.

oncelikle ben bir soru sorayim... 2500 tl + yol + yemek teki yol + yemek kismi nasil oluyor? yani herkese sabit mi veriyorlar, ya da yemek icin ticket, yol icinde birer vasita iett, ego gibi aylik kart mi veriyorlar...

senin sorunun cevabi icinse (gerci masteri yurtdisinda yapmadim ama) dusuncelerim...

1- olurda fransaya gidersen aldigin 2500 tl maas sana kus gozukecektir. (dusunsene orada 1000 eurodan az para demek) orada tanisacagin turk donerci garsonalr bile bu parayi yapiyor diyip bir sekilde orada kalmaya calisma ihtimalin yuksek... (tabi bu bu tarz isler de olabilir ya da becerebilirsen daha iyisi)
    her halikarda gelismis bir ulkede kalip buraya donememeyi isteme ihtimalin yuksek...

2 fransada 2 yilda ingilizce egitime gidersen fransizca ogrenemezsin. benim etrafimda bunun tersini yapmis insanlar var. yani yabanci olup buraya gelip Turkce ogrenen ve bu genelde bi 4 yili buluyor. yani dil egitimi almaya gitmeden (amac dil ogrenme olmadan -dil okulu gibi-) olaylarin gelisimi icerisinde dili ogrenmen 4 seneyi bulur ki bu da genelikle konusma olur. yani benim arkadasimin belaruslu karisi 4 senenin sonunda turkce konusuyor ama yazip okuyamiyor... ya da taylanddan gelen universite arkadasim senin gibi ingilizce egitim veren universitede turkceyi 3. senede sokup 4 senenin sonunda hala turkce noit alamiyordu... yani iki dil ogrenemezsin... ama ikinci dil olarak ingilizcen gelisir...

3- belirledigin iki secenek de yurt disina gitmeyi gerektiriyor. ve bil ki gidince bayaa zorluk cekeceksin (tabi hazir dag gibi paran yoksa) bunlarin sonunda birinde 6 ay sonra geri doneceksin... digerinde 2 sene sonunda bir diploman olacak. yanliz iki senelik secenekte belki bir sekilde orada tutunma ihtimalin var... bir is bulma gocmenlik durumu soz konusu olabilir. ama dil okulunda olay turostik geziye doner...

4- kisaca oraya gideceksen mastera git... yoksa otur oturdugun yerde...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.