Bildirim
YÜKSEK LİSANS İÇİN ŞARTLAR

Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü,
1 Mobil

Giriş
-
Üniversitelerin yüksek lisans başvuru dönemlerini takip edip, istediğin alanların tezli yüksek lisans başvuru koşullarına bakmalısın. Farklı bölümler fakat kim bilir? Bu dönem genel olarak başvurular bitti, geçen yılları araştır, güz dönemine kadar kafanda bir şeyler oluşur.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bölüm sayfalarında yazar hangi bölümden öğrenci kabul ettikleri. Diploman başvurduğun alanla ne kadar ilgiliyse o kadar önde tutulursun, alan içi başvuranlar en önde tutulur. Lisansta alınan dersler, yükseklisans için yetersiz(alan dışı okunmuşsa) ise 1 sene bilimsel hazırlık okunur.
Sosyal hizmet programlarından yazılım müh yüksek lisansına kabul alacağını sanmıyorum. -
Merhaba hocam 3.sınıf endüstri mühendisi öğrencisiyim.quote:
Orijinalden alıntı: teddybear01
Bölüm sayfalarında yazar hangi bölümden öğrenci kabul ettikleri. Diploman başvurduğun alanla ne kadar ilgiliyse o kadar önde tutulursun, alan içi başvuranlar en önde tutulur. Lisansta alınan dersler, yükseklisans için yetersiz(alan dışı okunmuşsa) ise 1 sene bilimsel hazırlık okunur.
Sosyal hizmet programlarından yazılım müh yüksek lisansına kabul alacağını sanmıyorum.
2 senelik işletme okumayı düşünüyorum ama kafam karıştı.
İki seçenek var önümde ya üniversite sınavına girip, kazanıp, devlet üniversitesinde işletmeyi akşam üniversitesi olarak okumak.
Ya da Anadolu Üniversitesi vb. üniversitelerin açıköğretim(aöf) programlarına katılıp 2 senelik işletme okumak. Hem hali hazırda şuan lisans öğrencisi olduğum için bu programlara katılabilmek için üniversite sınavına girmesem de oluyor sanırım? Doğru mu?
Akıl verir misiniz? Ne yapmalıyım? Fazla boş vaktim var ve bunu işletme okuyarak değerlendirmek istiyorum.
-
Bildiğim kadarıyla aynı anda 2 üniversite okuyabilmek için birinin açık öğretim olması gerekiyor. Üniversite bittikten sonra da 2.üniversite okumaya karar verirseniz, okuduğunuzdan üst seviye okumadığınız sürece(lisans->ylisans, ylisans->doktora gibi) askerliği eğitim amacıyla tecil etmiyorlar diye biliyorum. Açık öğretime sınava girmeden girebiliyorsunuz diye biliyorum. Bu durumda ikinci öğretim yada örgün öğretim okumak yerine açık öğretim okumak daha mantıklı ama en başta 2 senelik işletme okumalı mısınız okumamalı mısınız ve okursanız yardımı olur mu, bilmiyorum. Zamanınız bolsa o vakti yarı zamanlı çalışarak da değerlendirebilirsiniz.quote:
Orijinalden alıntı: BlackLead
Merhaba hocam 3.sınıf endüstri mühendisi öğrencisiyim.
2 senelik işletme okumayı düşünüyorum ama kafam karıştı.
İki seçenek var önümde ya üniversite sınavına girip, kazanıp, devlet üniversitesinde işletmeyi akşam üniversitesi olarak okumak.
Ya da Anadolu Üniversitesi vb. üniversitelerin açıköğretim(aöf) programlarına katılıp 2 senelik işletme okumak. Hem hali hazırda şuan lisans öğrencisi olduğum için bu programlara katılabilmek için üniversite sınavına girmesem de oluyor sanırım? Doğru mu?
Akıl verir misiniz? Ne yapmalıyım? Fazla boş vaktim var ve bunu işletme okuyarak değerlendirmek istiyorum.
Alıntıları Göster
-
evet hocam vazgeçtim zaten, 2 senelik açıköğretim almaya karar verdim. endüstri mühendisliği okuyanlar için işletme çok öneriliyor hocam. bende okumak istiyorum.quote:
Bildiğim kadarıyla aynı anda 2 üniversite okuyabilmek için birinin açık öğretim olması gerekiyor. Üniversite bittikten sonra da 2.üniversite okumaya karar verirseniz, okuduğunuzdan üst seviye okumadığınız sürece(lisans->ylisans, ylisans->doktora gibi) askerliği eğitim amacıyla tecil etmiyorlar diye biliyorum. Açık öğretime sınava girmeden girebiliyorsunuz diye biliyorum. Bu durumda ikinci öğretim yada örgün öğretim okumak yerine açık öğretim okumak daha mantıklı ama en başta 2 senelik işletme okumalı mısınız okumamalı mısınız ve okursanız yardımı olur mu, bilmiyorum. Zamanınız bolsa o vakti yarı zamanlı çalışarak da değerlendirebilirsiniz.
Alıntıları Göster
aslında yüksek lisans da yapma düşüncem vardı, hatta işletmeyi yüksek lisans da mı yapsam diyordum ama kafam karıştı. açıktan işletmeyi okuyup yüksek lisans olarakta farklı bir şey mi okusam dedim. ya da açıktanı boşverip direkt yüksek lisans da işletme okuyup onu mu bitirsem dedim.
yükseklisanstan okumakla açıktan okumanın farkı ne acaba
-
Internette okuduğum ve etrafımdan gördüğüm kadarıyla başka bölümlerden mezun olan (mühendislik vb.) kişiler yöneticilik, halkla ilişkiler, ekonomi vb. bilgiler öğrenmek için ve yöneticilik pozisyonlarına girmede şanslarını arttırmak için işletme yüksek lisansı okuyorlar. Özellikle bazı kurumsal şirketlerin müdür/yönetici pozisyonları ararken işletme yüksek lisansına değer/önem verdiklerini biliyorum. Örneğin bilgisayar bölümlerine bir yönetici ararken alakasız bir daldan birisini almak yerine bilgisayar mühendisliği yapmış, işletme yüksek lisansı yapmış ve yönetim/müdür deneyimi olan birini almayı terich edebiliyorlar.quote:
Orijinalden alıntı: BlackLead
evet hocam vazgeçtim zaten, 2 senelik açıköğretim almaya karar verdim. endüstri mühendisliği okuyanlar için işletme çok öneriliyor hocam. bende okumak istiyorum.
aslında yüksek lisans da yapma düşüncem vardı, hatta işletmeyi yüksek lisans da mı yapsam diyordum ama kafam karıştı. açıktan işletmeyi okuyup yüksek lisans olarakta farklı bir şey mi okusam dedim. ya da açıktanı boşverip direkt yüksek lisans da işletme okuyup onu mu bitirsem dedim.
yükseklisanstan okumakla açıktan okumanın farkı ne acaba
Alıntıları Göster
Önlisans ve yüksek lisansın farkına gelince ne iki yıllık ne de dört yıllık işletme okuduğumdan ve işletme yüksek lisansı okumadığım dolayı kişisel bir tecrübem/bilgim yok ama genel bilgiye dayalı bir tahmin yapmam gerekirse farklar; eğitim seviyesi, okuyan kişi sayısı ve piyasada aranabilirliği olur.
-
o zaman seneye açıktan öğretimle bilgisayar programcılığı vb bir şeye kayıt olup yüksek lisansda da işletme öğrenmem daha mı sağlıklı olur acaba?quote:
Internette okuduğum ve etrafımdan gördüğüm kadarıyla başka bölümlerden mezun olan (mühendislik vb.) kişiler yöneticilik, halkla ilişkiler, ekonomi vb. bilgiler öğrenmek için ve yöneticilik pozisyonlarına girmede şanslarını arttırmak için işletme yüksek lisansı okuyorlar. Özellikle bazı kurumsal şirketlerin müdür/yönetici pozisyonları ararken işletme yüksek lisansına değer/önem verdiklerini biliyorum. Örneğin bilgisayar bölümlerine bir yönetici ararken alakasız bir daldan birisini almak yerine bilgisayar mühendisliği yapmış, işletme yüksek lisansı yapmış ve yönetim/müdür deneyimi olan birini almayı terich edebiliyorlar.
Önlisans ve yüksek lisansın farkına gelince ne iki yıllık ne de dört yıllık işletme okuduğumdan ve işletme yüksek lisansı okumadığım dolayı kişisel bir tecrübem/bilgim yok ama genel bilgiye dayalı bir tahmin yapmam gerekirse farklar; eğitim seviyesi, okuyan kişi sayısı ve piyasada aranabilirliği olur.
Alıntıları Göster
teşekkürler bu arada cevaplarınız için :)
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X