Şimdi Ara

YÜKSEK GÖRÜNTÜ KALİTESİNE sahip uydu alıcısı tavsiyesi? (56. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
4.050
Cevap
99
Favori
449.025
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5455565758
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albani -- 14 Ocak 2016; 17:03:37 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: boys818181

quote:

Orijinalden alıntı: maholin79

Görüntü için sadece uydu alıcısı yetmez. Ona göre tv'nizinde kaliteli olması gerek.
    Sağolsun Can abinin (albani) tavsiyesiyle Philips PFL5507H aldım. Serkan Güzel'in tavsiyesiyle de Neta 6400HD uydu cihazı aldım. Uygun fiyata iki kaliteli ürünle harika görüntü mümkün. Led Tv'lerde Philips'i tercih etmenizi öneririm.

5507 orta sınıfın altı gibi bi tv den memnunsan bide phılıpsn 7008 modelini denemeni tavsiye ederim sana doğa üstü gibi görünebilir . not menü hızı hariç ..

7008 modelini bilmiyorum fakat daha üst model de olsa 5507 modeli Can abinin (albani) o segmentte üzerine basa basa durduğu bir üründü.Yani kendinden çok daha pahalı ürünlerden daha iyi görüntü verdiğini belirtmişti.Zaten alınca farkını göstermişti. 7008 modeli hakkında bilgim yok. Dediğiniz de haklı olabilirsiniz. Fakat fiyat/performans olarak ben dikkat çekmek istedim.

• albani kullanıcısına yanıt
    ben led ve plazma konusundaki çoğu yazınızı okudum diyebilirim albani hocam hata son almış olduğum pana 42stw60 ve phılıps 7008 arasında çok gidip geldim hangisini seçmiş olsam gözüm arkada kalıcaktı ikisinide canlı gözle çok izledim 7008 in haraketli görüntü performansına stw60 da resim tonlaması ve resim kalitesine karşın vede daha önceki 2 panasonik tv de en ufak bi sorun yaşamadığımdan bende kazanan stw60 plazma oldu . ancak şu an bi led tv seç deseler yani çıkmış bi çok modele aldırmadan düşünmeden 7008 alırdım arkadaşımdada var aynı tv den ben aldırmıştım . geriye dönmek yok tabi ne aldıysak o kullanılır vede kullanıyoruz .
  • 5 adet cihaza ait pdf dosyası var ama nasıl paylaşılacağını bilmiyorum.
  • ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albani -- 14 Ocak 2016; 17:04:13 >
  • Can bey pany 845 için yorumuna güvendiğim bir sitede (burası başka cihazlar için gördüğü olumsuzlukları çekinmeden söyler) 845 in 576i yani SD yayınları 4k ya upscaling yapmadığını sadece 1080 e upscaling yaptığını o yüzden UHD tv lerde SD yayından mucizeler beklemeyin demiş. Hatta bu cihazın farkını hissedebilmek için referans panellerde kullanacaksanız alın değilse boşuna o kadar para vermeyin demiş. 720, 1080 yayın yapan uydu ve DVD filmleri 4k upscaling de ise başarılı bulmuş.

940 ve 845 teknik olarak aynı özelliklere sahip biri 2tb disk diğeri 1tb disk. birinde dvbc ve dvbt var diğerinde yok sadece twin dvbs var.
    845 in alüminyum dış kasası daha çok hoşuma gittiğinden 845i alırım gibime geliyor. fiyat farkı da sadece 87 euro. ne dersiniz ileride bana dvbt ve dvbc lazım olurmu acaba?
  • ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albani -- 14 Ocak 2016; 17:04:43 >
  • Can ağbi kolay gelsin, gene hareketlenmiş form.
    Selamlar.
  • ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albani -- 14 Ocak 2016; 17:05:07 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sabitkale

5 adet cihaza ait pdf dosyası var ama nasıl paylaşılacağını bilmiyorum.
    ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albani -- 14 Ocak 2016; 17:05:33 >
  • Merhaba albani hocam 916 ım geldi kurmaya çalıştım ama pek beceremedim yardımcı olurmusun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Astra 19 u kurabildim hd kanalar 10 üzerinden 10 .. Sd kanalar ise 10 üzerinden 9 ..

• Toplamda 9,5'dan 10 yani hayırlı olsun..Bende ne alsam ya 9,5 dan yada 10 üzerinden 10 alırım..
  • Selamlar uzun süredir takip ettiğim Pana 845 in konuşuluyor olması güzel.Lakin ilk mesajıma kimsenin cevap vermemesi üzücü oldu.Hayırlısıyla 25 inden sonra Almanya dan komşuma ısmarladım gelecek.İzlenimlerimi paylaşırım ak koyun kara koyun belli olacak.
  • Hayırlı olsun cihazınız. Gelince paylaşımlarınızı bekliyoruz. Panasonic cihazları takip edenlerin sayısı az değil ama kullanan sıfır.

Daha önceki iki mesajınızı birçok arkadaş da okumuştur ama cevabı biraz muallak olduğu için bu konuda pek cevap yazılmıyor. Ancak bu konuya ciddi manada değinmenin zamanının geldiğini düşünüyorum. Öncelikle bahsedeceklerim teknik açıklama değil izleme zevkime göre edindiğim izlenimlerin sonucudur. Bana göre televizyonların dahili uydu alıcılarının görüntü kalitesi ciddi manada iyidir. Hatta Türkiye piyasasında halen satılmakta olan cihazların tamamından da iyidir. Bundan 5-6 sene önce nispeten daha kaliteli ürünler görmüşsek de şimdilerde bu kalitenin ''k'' sından bahsetmek mümkün değil. Bir dibe vurmuşluk var. Bundan sonra bir sıçrama olur mu bilemem. Buradaki birçok arkadaşın yurtdışından cihaz getirme düşüncesi de zaten durumu biraz özetliyor.

''En iyi görüntü kalitesi dahili uydudadır'' görüşünü savunanlar bunu resmin nihai olarak tv işlemcisinden geçmesine dayandırıyor. İkinci bir kaynak ve kablo fazlalığı olmadığı için en az kayıpla görüntünün aktarıldığı ve bu yüzden ortaya iyi bir resim çıkacağını söylüyorlar. Fakat bu da tatmin edici bir teknik açıklama değil. Zaten manzara da öyle olmadığını gösteriyor bize. Zira donanım+yazılım uyumu sağlanmış bir uydu alıcıda işlemci SD ve HD görüntüyü çok kaliteli işleyerek, yine kaliteli olması şartıyla tvnin panel-modül-işlemci mekanizmasına gönderince ortaya çok temiz bir resim çıkıyor. Benim kullandığım Toshiba 42WL863 ve Sony 40W905 televizyonlarda dahili tunerin görüntü kalitesi oldukça iyi olmasına rağmen hem SD hem de HD görüntülerde daha önceden kullandığım Technisat ve Vantage ve şimdi kullandığım Opticum Actus Duo modellerinin gerisinde kalıyor. Fark SD görüntülerde daha belirgin oluyor. Bunu dün gece özellikle 1 saatten fazla süreyle test ettim. Daha önce de birkaç kez sırf görüntü kalitesini görmek için dahili tunerleri bir süre kullanmıştım. Yalnız bu farkları herkes görebilir mi ondan emin değilim. Kimileri bu farkları göremiyor. Mesela çevremdeki insanların birçoğu ilk başta fark görmüyorlar ama ben işte burada, şurada diye gösterince hakikaten öyle diyorlar. Yalnız yine farkları gösterdiğim kişilerin bir kısmı büyük bir fark görmediği için dahili tunerleri kullanmaya daha sıcak bakıyorlar. Millette bir kablo korkusu var. İstiyorlar ki aldıkları televizyonda herşey olsun. Ama o televizyona eklenen her ekstra zımbırtı tvnin performansından ve stabilitesinden birşeyler çalıyor. Keşke şu kullandığım tvlerde 3D, smart özellikleri, dahili uydu özellikleri olmasa diyorum şahsen. Benim gibi spor ve sinemasever izleyiciler için salt panel yeter de artar bile.

Yine konuya dönecek olursak bazı harici media player ve bluray cihazları için de benzer durum geçerli. Üst düzey harici medya cihazlarından oynatılan görüntünün kalitesinin, aynı resmin harddisk-usb üzerinden direkt tv tarafından oynatılan görüntüden kaliteli olması da bizi aynı sonuca götürmüyor mu?

Sonuç olarak tvlerin dahili tunerlerinin resim kalitesi genel manada iyi olmakla birlikte usta işi bazı cihazların gerisinde kalmaktadır. Bir de tabi harici uydu alıcı lehine olan kullanım özgürlüğü durumu var. Kimi tvlerde dahili uyduda kanal silme yok. Kanal taşıma komple eziyet. Kanal listesi yapmak eziyet. Kimisi biss şifresi çözmez. Paylaşım mevzusuna girmeye hiç gerek yok. Kumanda kullanışsız. Kanal geçişleri kiminde ciddi ağır. Modülle kullanım yine birçoğunda sıkıntı. Geneli sırf dahili tuner var mı-var demek için konulmuş özellikler. Yalnız bu olumsuzluklarına rağmen, ben bu şekilde kullanmaya razıyım diyen biri, nispeten tatmin edici görüntü sunacağı için dahili tunerleri pekala kullanabilirler. Burada kilit kelime MEMNUNİYETTİR. Memnunsan problem yok demektir. Bugünki LED LCD teknolojisinde de kusursuz görüntü hayaldir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sinyorahıskalı -- 4 Nisan 2015; 2:47:48 >

• Sayın Fetih 51 cevabınız ve temenniniz için teşekkür ederim.Esasında her şey tüplü tv mi değiştirme isteğinden sonra gelişti.Led mi Lcd mi Plazma mı diye uzun süre araştırdıktan sonra Plazmada karar kıldım,+ ları - lerinden bahsetmiyeceğim.

Uydu alıcı meselesine gelirsek o kadar muallakta kaldım ki anlatmam gittim gittim geldim.Yaklaşık 2,5 yıldır uydu alıcısı meselesiyle boğuşuyorum.Okuduklarımdan gerekli cevabı bir türlü bulmadım.Sonunda bu işi nihayete erdirebilmek amacıyla gözümü karartıp BEDEL ÖDEMEYE karar verdim.

Ben bu işlerde uzman değilim AMA KAHRETSİN Kİ GÖZ bir defa İYİYİ görünce kötüsüne bakmak istemiyor işte.

Pana BST 845 EG de karar kılmamın temel sebebi TV (VT 50) ile uyumlu olacağı ve okuduğum bütün yazılarda MÜKEMMEL RESİM kalitesine sahip olduğu ve iki ayrı cihaz ihtiyacımı karşılayacak olması idi.Diğer kıvır zıvır işleri beni ilgilendirmiyor.Dahası her bakımdan ucuza geliyor diye düşünüyorum cihazın,kaliteli uydu alıcı + kaliteli HDMI kablo + kaliteli BR cihazların toplamını düşünün 1 TB hdd+BR kaydedici cabası.Bir kablo ile iki cihaz bağlanacak.
    Tabii ki Türkiye fiyatından bahsetmiyorum,fiyatı ÇOK UÇUK böyle bir bütçe ayıra bilmem söz konusu bile olamaz.

Birde dedim ya BEDEL ÖDEMEYE karar verdim diye kendimi kaybettim yanında DARBEE DVP 5000 gelecek.Kendimi fena şekilde aştım.

Değerlendirmelerimi esirgemem çünkü yıllardır yorumlarından faydalandığım insanlara ve benim gibi kararsız kalmış veya karar verecek olanlara borç bilirim.

• ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albani -- 14 Ocak 2016; 17:06:14 >
  • Siparişi verdim bir kere geri dönüşü yok artık.,kafamda oturtamadığım bütün soruların cevabını artık böyle alacağım.

İyi yada kötü şansa kaldı her gün acaba demektense kestirip atıyorum işte
  • Albani ustad evdekı dıgıturku ıptal ettırdım plus rahatlıgına devam etmek ıstıyorum dıgıturk plus gıbı bı kanalı ızlerken baska bır kanalı kayıt etme ozellıklı cıhaz arıyorum bı kac modele baktım 2 adet uydu baglamak gerekıyor dıye bı ıbare var dıgıturk plus bunu tek uydu ıle yapabılıyordu bu tarzda F/P uydu alıcısı var mı? sımdıden tskler
    Next machina ve gildmaster 1090 hd modelleri var bunla o isi gorur mu yada daha ucuza digiturk hd plus kutunun yaptıklarını yapacak baska model

• Sanırım elinizde openbox sx9 combo ve opticum actus duo cihazlar var. Bu iki cihazı, Kathrein 916'yla kıyaslarsanız (bu modeli görme ve inceleme şansınız olmadıysa 913 modeli de olabilir) görüntü kalitesi, kullanılabilirlik (arayüz, donanım v.s) ve CS yönünden nasıldır?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 5455565758
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.