Şimdi Ara

YÜKSEK GÖRÜNTÜ KALİTESİNE sahip uydu alıcısı tavsiyesi? (186. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
3.992
Cevap
95
Favori
432.309
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 184185186187188
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Çünkü combo cihaz olduğu için. Biraz açayım;


    Combo cihazlarda "uydu izleme + iptv izleme" birlikte düşünüldüğü için 2 GB. RAM'in yeterli olmaktadır. Yani combo cihazlarda, "pür android" cihazlar gibi birkaç uygulamanın aynı anda çalıştırılmayacağı öngörüsü üzerinden 2 GB. RAM yeterli görülmüş. 4 GB. RAM'li pür android cihazlarda, birkaç uygulama aynı anda çalışabilmektedir.


    s905x3 işlemcili cihazlara her ne kadar 4 GB. RAM takılabilse de, işlemcide teknoloji düzeyinin *melez olması nedeniyle, işlem gücü bir kaç uygulamayı aynı anda çalıştırabilecek kadar güçlü değildir.


    *melez ; s905x3 işlemci 12 nm iken, işlemciye entegre gelen Mali-G31 gpu birimi 28 nm'dir. Bu durum, işlemcide birkaç uygulamanın aynı anda çalıştırılırsa, cihazın yavaşlamasına neden olmaktadır.


    Ayrıca amlogic işlemcili pür android cihazlarda RAM, en fazla 4 GB.'a kadar çıkabilmektedir.


    Örneğin ; Amlogic serisinde s905x3 işlemciden daha güçlü s922x işlemci bile, en fazla 4 GB. RAM takılabilmektedir. Ama s922x işlemci( cpu ) + Mali-G52 gpu birimi 12 nm olduğu için, daha hızlı çalışmaktadır. Bu işlemci ile bir kaç uygulama aynı anda çalışırken cihazda yavaşlama olmamaktadır.


    Android cihazlara 4 GB. tan fazla RAM eklenemiyor ? Ya da neden mümkün değil ? sorusu akla geliyor.


    Şu zamana kadar piyasaya çıkan ve android tv box'ları çalıştıran amlogic işlemci modellerine en fazla 4 GB. RAM tanımlanabilmektedir. Tek istisnası;


    Yalnızca rockchip 3566 işlemcili pür android cihazlara 8 GB. RAM takılabilmektedir. Fakat rockchip 3566 işlemcide, teknoloji düzeyi 22 nm'dir. Android yazılımlar bu işlemcide, amlogic serisinde olduğu gibi kararlı değildir.


    Bir de android tv box'ların tamamında, gerek amlogic işlemci olsun, gerek diğer işlemciler olsun, RAM'ler yalnızca 32 bit veri yolunda çalışmaktadır. Yani işlemci mimarileri, RAM'lerin yalnızca 32 bit veri yolunda çalışmasına izin vermektedir.


    Vs vs daha çok detay var.


    *********

    *********

    *********


    Biraz da işin android yazılım boyutuna değineyim.


    Android yazılımlar google firması tarafından hazırlandığından, android tv box'ların donanımının içinde yazılımın çalışabilmesi için, donanıma ait ürün numarası yazılıma tanımlanması gerekmektedir.


    Bu tanımlama işleminde, L3 ve L1 olmak üzere iki tür sertifika düzeyi vardır.


    L3 sertifikalı cihazlarda; temel google araçları sürelidir. Yani anlamı; örneğin yazılımda bir süre sonra youtube çalışmaz hale gelebilir. Daha bunun gibi birçok google bazlı araçlar, uygulamalar ve servisler çalışmaz hale gelebilmektedir. Bu süre genellikle 2 - 3 yıl gibi...


    L1 sertifikalı cihazlarda; android yazılımın bütün özellik ve uygulamaları süresiz çalışmaktadır.


    **********

    **********

    **********


    Şimdi tekrar donanımlara dönelim.


    Dreamstar A5 cihaz; L1 sertifikalıdır,

    s905x3 ---- Mali-G31 ---- 16 GB ROM / 2 GB RAM ---- Dvb-s2x



    Hiremco Impala ; L3 sertifikalıdır,

    s905x3 ---- Mali-G31 ---- 16 GB ROM / 2 GB RAM ---- Dvb-s2 + Dvb-T2 + Dvb-C



    GTmedia GT Combo ; L3 sertifikalıdır.

    s905x3 ---- Mali-G31 ---- 16 GB ROM / 2 GB RAM ---- Dvb-s2x + Dvb-T2 + Dvb-C





  • serkanguzel_ kullanıcısına yanıt

    Yalnız şunu fark ettim üründe google lisansı var ama netflix lisansı yok galiba l1 lisansı sadece google içinmiş netflix garantisi nasıl veriyor dreamstar anlamadım şu an 1080 izletiyor ama netflix tarafından bir hamle yapılırsa işler değişebilir gibime geldi ayrıca dreamstar a5 te uydu yayını sorunları ve emu vs daha çözülmesi gereken birçok yazılımsal sıkıntılar var ve tahminime göre bu sıkıntıların üstüne gitmek yerine dreamstar markası yeni cihaz çıkarma peşinde sorun yaşayıp teknik servisle görüşen kişilere servis yeni cihaz çıkaracağının bilgisini vermiş stabil ve kararlı olmayan cihazları piyasaya sürüyorlar cihazı tam olarak stabil hale getirmeye uğraşmadan yeni cihaz çıkarmayı düşünüyorlar. Bence bu durum ticari ahlaka hiç uymuyor ayrıca netflix olayıda cabası.

  • Açıkcası yerli cihazlardan zaten soğuktum bu olaylarda düşüncemi destekliyor 4-4 lük bir cihaz zaten istemiyorum isteyecek olsam dm one-two ya yönelirim ama aşağı yukarı bir cihaza 1000 tl gibi bir para vereceksem de uzun zaman boyunca beni idare edecek yazılım desteği donanım ve kalite de beklerim yani ama piyasa hep çer çöp cihazlarla dolu iyi adı altında cihaz yok gerçekten iyi olanı çok pahalı kötü olan bence iyi olandan daha pahalı donanım fiyat bandına baktığımız zaman.

  • Netflix bir iptv platformudur. Yani netflix'in google 'un yazılım sertifikaları ile hiç bir alakası yoktur. Netflix izlemek için, ilaveten netflix lisanslı cihaz satın almak gerekmektedir. ( Yani L1 + netflix lisanslı cihaz )


    A5 cihaza mod'lu( yani crack'li ) netflix apk yüklü satılıyor. Bu yolla Netflix 1080p çözünürlükte izlenebiliyor. Ben netflix ve diğer iptv platformlarının hiç birini izlemiyorum. Firman netflix garantisi veremez. Ancak, kumanda üzarine netflix tuşu koymuş. Firmanın yaptığı bu açık hatayı, netflix Türkiye masasına, netflix web sayfası içinden bildirdim. Not aldık dediler ama hikaye... Netflix'in lisanslı müşterisi çoksa, yüksek çözünürlükle izlenmesine engel olur. Bildiğim kadarıyla millet eskisi kadar netflix izlemiyor. Bu durumda netflix platformu, netflix lisansı olmayan cihazlarda, yayınlarının izlenmesine göz yumacak demektir. Durduk yerde abonesini neden kaybetsin. Yani a5'i piyasaya süren firma, bu boşluktan yararlanarak netflix'i de 1080p çözünürlüğe kadar izlenmesini temin ettim demiş... Artık gerisi, netflix izlemek isteyenlerin bu cihazı tercih edip etmemesine kalıyor. Bana göre netflix izlemek isteyen neden bu cihazı alsın ki ? Gide Botech Wzone alır.


    A5 cihazda benim kullanım alışkanlarım dahilinde, uydu bölümünde pek bi aksaklık görmedim. Yalnızca belirttiğim iptv 'de iken, uydu bölümüne geçişte bazen sinyal yok sorunu ile karşılaşıyorum. Cihazda emu vs şifreli yayın alanları ile hiç ilgilenmediğimden sorun var mı, yok mu bilmiyorum. Beni de pek ilgilendirmiyor açıkçası... Belirttiğim gibi oturma odasında uydu yayınını merkezi sistemden izliyorum. Cihaz da dvb-s2x tuner'li olduğu için, sinyal sıkıntısı çıkarmayacağını avantaj gördüm ve aldım. Kullandığım işlevler itibariyle de memnum.


    A5 cihazı bütün özellikleriyle birlikte kullanmak isteyenleri memnun etmeyebilir. Belirttiğiniz gibi, detayda kalan işlevlerde sıkıntılar var olduğu muhakkaktır. Yazılım android ile çalıştığından dolayı, firma aksaklıkları gideremez. Çünkü aksaklık diye bahsedilen şeyler A5 cihazın aksaklığı değil, android yazılımın aksaklığıdır. Bu nedenle de a5 cihazı çıkaran firma yazılım aksaklıklarının giderilmesiyle ilgili hiç birşey yapamaz. Eli konu bağlıdır. Zaten ağırlıklı uydu yayını izleyeceklere android cihaz önermiyorum.


    Hangi android cihazı alırsanız alın, mutlaka stabilite sorunları ile karşılaşırsınız. Stabilite sıkıntısı yaşamamak için, s922x işlemcili cihazlara yönelmelisiniz. Salonda kullandığım cihaz s922x-j işlemcili, L1 sertifikalı Ugoos AM6b Plus cihaz, temel android fonksiyonları itibariyle oldukça kararlı çalışmaktadır. Bu işlemcili cihazların da combo modeli yoktur. Olsa da yine birşey değişmeyecekti. Çünkü Android cihazların tamamının uydu tarafında stabilite sıkıntıları yaşanması kaçınılmazdır. Sebebi; cihaz uydu bölümüne geçince, uydu tuner'ini kullanması gerekmektedir. Android yazılımlar, uydu tuner'leri tam uyum içinde çalışmakta yetersiz kalmaktadır.


    Tekrar konunun özüne dönecek olursak; ağırlıklı uydu yayını izleyeceklere hiç bir zaman android cihaz önermedim/önermiyorum. Hele hele emu'dur, camd'lerdir vs vs detayda kalan özelliklerle derinden ilgilenenlere combo android cihazlar hiç uymaz.





  • serkanguzel_ kullanıcısına yanıt

    önceliğim uydu izleme olduğu için android sistemlere pek içim ısınmadı aklımda 3 cihaz var :


    • hiremco turbo s10
    • hiremco turbo 4k
    • octagon sx88 4k


    bu 3 cihaz arasında kaldım s10 ile turbo 4 k aynı cihaz hiçbir fark göremedim turbo 4k varken neden s10 çıktı anlamışta değilim açıkçası


    sizce seçimlerim nasıl halen a5 mi almalıyım yoksa bu üç cihazdan birini mi sizin tercihiniz hangisi olurdu ?

  • Sorunuzu yanıtı, daha önce yazdığım şu mesajımdadır ;

    https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/151720023

  • serkanguzel_ kullanıcısına yanıt

    tamamdır yarın s10 siparişi vereceğim bilgilendirdiğiniz ve ilgilendiğiniz için çok teşekkür ederim.

  • herkese merhaba

    her şey zamlandığı gibi uydu cihazları da uçmuş haliyle  .. samsung tv'nin uydusunu kullanıyorum fakat memnun değilim. sanki tüm kanalları göstermiyor. görüntü kalitesi de düşük.

    4k özellikli cihaz bakayım ama (hem android box, hem uydu cihazı olmasın) 4k uydu cihazı istiyorum. Açıkçası 500 600 tl üstü vermek istemiyorum.

  • Satın alacağınız en iyi, en pahalı uydu cihazı y ada tv box cihazı bile, tv'den direkt aldığınız görüntü kalitesinin bir tık altında olur. Çok az da olsa tv lehine görüntüde kalite farkı olur.


    4K uydu cihazlarının fiyatları ise malum. Belirttiğiniz rakamlara mümkün değil. Bütçeyi çok çok artırmanız lazım.

  • serkanguzel_ kullanıcısına yanıt

    görüntü kalitesi fark etmeyecekse..... boşuna uydu için para vermeyeyim o zaman

    (udu alsam mı daki diğer sebep sanki tv uydusu tüm kanalları almıyor)

    ki söyleminizden de tv uydusu ile devam edin anlıyorum...

    o zaman soruyu değiştireyim görüntü kalitesi iyi 4k bir cihaz (sadece uydu) için minimum bütçe nedir sizce?

    teşekkürler..

  • falcon57 kullanıcısına yanıt

    Evet doğru anlamışsınız...


    TV'nizin bazı kanalları çekmemesi, tv'deki tuner parçasıyla alakalıdır. Tuner zayıf yani... Tuner'in zayıf olmasının görüntü kalitesine bir etkisi yoktur.


    Görüntü kalitesi itibariyle ve sadece uydu yayını almak için, Hiremco Turbo 4K ya da Hiremco S10 cihazlardan birini almalısınız. Yani minimum bütçe bu cihazlar.


    Neden bu cihazlar ?


    Bu cihazlar uydu yayın izlemek amaçlı üretilmiştir. Ayrıca, cihazdaki Hi3798mv200 işlemci arm kütüphanesinin scaling( ölçekleme ) ayarlarını kullandığı için, iyi kalitede görüntü üretmektedir.

  • serkanguzel_ kullanıcısına yanıt

    çok teşekkür ederim zaman ayırdınız. sağolun..

  • serkanguzel_ kullanıcısına yanıt

    Serkan hocam Dreambox tow modelini yurtdışı dan almami önerirsiniz

    Yurtdışı dan getirtesm yazıl falan kolay atabilirmiyom


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ahmedcan A kullanıcısına yanıt

    Evet, yurtdışı( Almanya ) web satış yerlerinden birinden satın alıp, getirtebilirsiniz.


    Cihaz internete bağlı iken, tarayıcıya cihazın ip numarasını yazınca, direkt yükleme ekranı geliyor.


    Nasıl yükleneceği, aşağıdaki video'da resim slaytı şeklinde gösteriliyor ;


    SRG NETWORKyoutube
    How to flash DREAMBOX 900 UHD
    https://www.youtube.com/watch?v=2o_Hs6pMGlI
  • serkanguzel_ kullanıcısına yanıt

    Allah razı olsun teşekkürler


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • serkanguzel_ kullanıcısına yanıt

    Almanya'da 400 kusur Euro

    Türkiye'de 4000 TL trden almak daha mantikli


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ahmedcan A kullanıcısına yanıt

    Bakın işte, hesabınıza nereden geliyorsa...

  • serkanguzel_ kullanıcısına yanıt

    selam hocam octagon sx88+ kullanıyorum. bence tv uydu görüntüsü ile arasında fark var. şimdi de hiremco 4k düşünüyorum. sizce nasıl modeldir?

  • sindem09 S kullanıcısına yanıt

    Evet. Tv'nin görüntüsü, uydu cihazının görüntüsüne göre, bir tık daha iyidir.


    Hiremco Turbo 4K ve Hiremco S10 aynı cihazdır. Bu iki cihazın da görüntü kalitesi, diğer birçok uydu cihazından daha iyi görüntü vermektedir.

  • Merhaba bilen arkadaşlara birkaç sorum olacaktı. Samsung 75 inç q95t 4k qled tv aldım birkaç gün önce.

    Bende uydu alıcısı hiremco turkbo 4k var. Ama Hiremcoda uydu kanallarında alt yazılar genelde titriyor. Tv nin kendi uydu alıcısına geçtim hem görüntü kalitesi arttı hemde altyazılardaki titreşim yüzde 95 oranında azaldı.

    Ama TV'nin uydu alıcısında mı kalayım yoksa iyi bir uydu alıcısı mı alayım kararsız kaldım. Tv nin kendi uydu alıcısında kanal geçişler yavaş.

    Almak istediğim Uydu alıcısından beklentilerim şunlar :

    1) uydu yayınlarında görüntü kalitesinin iyi olması. Görüntü kalitesi hem Hiremco turbo 4k dan hem de TVnin kendi uydu alıcısından iyi olmalı.

    2) uydu yayını kanal geçişleri çok hızlı olmalı.

    3) Digiturk için 4k uyumlu Cl+ uyumlu modül girişi olmalı.

    Kendi araştırmalarım vu uno 4k, vo uno 4kse, vu Duo 4k, vu ultimo4k, drembox one uhd, Dreambox two uhd. Tabii fiyatlar 2.5 ile 5.5 bin arası değişiyor.

    Bir sorumda Dreambox two uhd de 55000 dmibs işlemci olduğu bilgisi var. Bu rakam yükseldikçe görüntü kalitesi mi artıyor.

    Yardımcı olursanız sevinirim.

    @serkanguzel_



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hozarlak -- 3 Mart 2022; 1:57:4 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 184185186187188
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.