Şimdi Ara

Yüksek FPS olduğunda, çığlık sesi... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
35
Cevap
0
Favori
2.422
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Arkadaşlar sorun psu değil, bunu anlattim, bunu tartışmıyoruz =))
  • quote:

Orijinalden alıntı: timi555

pff sallamak ne demek arkadasım önce bunu acıklarmısın 2. olarak ben deki psu dan geliyordu degistirdim kesildi simdi deneyim anlatmak sucmu sen kac yasındasın da adam tersliyosun insanca yaklasım sergilersen daha saygılı olur ,sen arkadasa yardım mı etmis oldun simdi ben yıllarca bu sesle kullandım ne demek adam arastıracak tabiki hatalıysa geri verecek senin gibi yıllarca arastırmadan kabullenip o sele mi yasıyacak

Önce ne demek istediğimi anla da sonra yorum yaparsın... Bu işler yaşla olsaydı dedem şimdiye cumhurbaşkanı olmuştu... neyse;

Demek istediğim şu; sonuçta bu çıkan ses bir sorundur evet ama bu sorun adamın kafasını şişirmekten öteye gitmeyen bir sorun. Yok uzun vadede yıpranırmış, sıkıntı yaratırmış vs. böyle birşey yok yani kastettiğim oydu. Boşuna kendini yormasın kartı garantiye yollamakla zira %90 değişmeyecektir diyorum, bu kadar basit. Bizim ülkedeki yetkili insancıklar onun sesiyle bilmemnesiyle uğraşmaz, kart çalışıyor mu çalışıyor... o zaman sorun yok mantığı ile hareket ederler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TiesTorN -- 21 Kasım 2011; 18:30:50 >

• Zamaninda aldigim Zotac 9800'de ayni sorun okuyordu. Ne zaman ki ekran kartim yuke biniyordu bir tuhaf ses ortaya cikiyordu.
    Sorunun ekran kartinin uzerindeki faz devresinde bulunan bir kompanentten geldigini anlamistim ve karti bir daha almamak uzere iade etmistim

Yüksek FPS olduğunda, çığlık sesi...
    Bendeki ses cikartan komponentler uzerinde 1R0 yazanlardan ortadakiydi. Diger ikisi onun kadar ses cikartmiyordu.

Edit : Fotograf eklendi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi axiadam -- 21 Kasım 2011; 18:53:53 >

• quote:

Orijinalden alıntı: OverD@Se

Aynı ses bendede mevcut. Aslında ilk defa duyduğum bir ses değil birçok defa denk geldiğim bir durum, sadece sizde olduğunu düşünmeyin. Bendeki sesin gpu kaynaklı olduğundan eminim ekran kartına hiçbir yük binmediğinde hiçbir şekilde ses çıkmıyor. Kasadaki bütün fanları devre dışı bırakıp cpu ve memory testleri yaptığımda en ufak bir ses duyulmuyor.

Ben biraz dış kaynaklarda da araştırma yaptım marka model farketmeksizin bu durum kullancıların çoğunda mevcut. Bende yok diyenlerin çoğu da sesin farkında değiller. Çok farklı bir frekansda olduğu için her insan aynı hassaslıkta duyamıyor.Özellikle bu konunun farkına varıp takıntı yaparsanız ses daha çok kulağınızı tırmalamaya başlar. Ben şahsen gpu full yükteyken kasanın yanına kulağımı dayamadığım sürece duyamıyorum bu sesi, zaten fan sesleri içinde karışıp gidiyor. Zaten normal kullanımda ses filan yok ortada. Gecenin sessizliğinde oyun oynarken duyabilme ihtimaliniz var belki ama sıfır ses ile de oyun oynamak pek tercih edilecek birşey değil, en azından kulaklık kullanılır yani. Birde dediğiniz gibi V-Sync sorunu neredeyse kökünden hallediyor, ses de oyundan oyuna değişiyor.

Sesin kapasitör kaynaklı olduğu ortada, kafanız rahat edecekse gidin durumunuzu anlatın. Kartı açıp kapasitörde şişme varmı yokmu ona bakabilirler. Eğer değişim yapsalar bile yeni alacağınız karttda aynı şekilde olabilir bunu da göz önünde bulundurun. Garantiye yollayacağız deme ihtimalleri çok yüksek böyle bir durumda da uzun bir süre kartsız kalmak sıkıntı yaratır. Aslında Asusun bu konudaki garanti sürecini merak etmiyor da değilim açıkcası

Sizinde dediginiz gibi her insanin algilamasi mumkun degil. Ben kendi kartimda direkt duymus ve sorunu cozumlemistim ama nvidia kartlarda sorun GPU'dan degil. Kartin uzerindeki
    diger kompanentlerden ve malesefki bizim gibi bu sesi duyan kisilerin o sesi bir daha duymamasi 2-3 ay alir

• Benim en büyük sıkıntım, gece F@H'i açık bıraktığımda, sesin uykuma engel olması :(( sırf bunun için fanlara ve gpu'ya dünyanın parasını saçıyorum, böyle olacağını bilsem, en sesli fanlari alırdım, en azından o ses de uyunur, insanın kulağını tırmalamaz.
    1 saat sonra vatanda olacam, ne olduğunu paylaşırım
  • Kartta bir soruna rastlamamislar, ve bana geri verdiler kartımı, bununla yaşama zamanı artık.
  • Sakalımız yokki dinlesin insanlar... aynen dediğim oldu işte.
  • Yurtdışında, bunun için değişim yapıyorlar. Asus ile iletişime geçicem, elimden geleni yapicam en azından =)
  • oyun oynarken vsync açmayı deneyin, 4870x2 kullanırken bende aynı sorunu / olayı yaşamıştım. yüksek fps' ye çıktığında oluyor genelde, bu şekilde önleyebilmiştim. ama F@H tarzı uygulamarda yapacak birşey yok, gpu' nun kökünü kurutuyor onlar
  • O ses kesinlikle ekran kartının üzerindeki bir bobin gibi bir şeyden geliyor tam hatırlamıyorum ama kafa şişirmekten başka hiç bir zararı yok.Eğer kartın garanti süresi devam ediyorsa ve o sesi teknik serviste halledemiyorlarsa (ki halledemiyorlar) mutlaka kartı deiştirmek zorundalar.(O baş ağrıtıcı sesi çekmek zorunda değilsin) Aynı şeyi hd 6990 kartında yaşadım para iadesi yapmışlardı.(kartın yenisini ben istememiştim). Tabi yeni gelen kartta da aynı ses ile karşılaşma ihtimalin var ama karttan o ses geldiği sürece yenisi ile deiştirmek yada para iadesi yapmak zorundalar.(Olmazsa tüketici hakları d. felan başvur) (2 tane asus hd6970 direct cu 2 aldığımdan itibaren o sesi hiç duymadım.) Sende sessiz bir kart eline geçinceye kadar yenisini talep edebilirsin : D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Traxformania -- 21 Kasım 2011; 22:27:45 >
  • Beklendiği gibi bir tepki vermişler zaten vatandan farklı birşey beklemiyordum ben.

Bu konu forumda daha öncede uzun uzun tartışılmış hatta konuyu açan arkadaş 3-4 farklı ekran kartı, farklı anakart, farklı psu, ram ne varsa denemiş ama kökünden halledememiş sorunu. Eğer incelemediyseniz bir göz atın derim.

http://forum.donanimhaber.com/m_48288632/tm.htm
  • Evet üstad okudum o yazıyı.

Yabancı forumlarda da tonla şey okuduktan sonra, şu karara vardım, neredeyse bütün kartlar bu sesi yapıyor, ama çoğu insan ya fanların altında kaldığı için farketmiyor, ya da kulakları o frekansı duyamadığı için farketmiyor.

Maalesef ben bunu farkettim, ve hiç hoş değil =) Demek ki, sessiz ekran kartı değil, en seslisinden birşeyler almak lazımmış :p Benim eski 5770 ne güzel uçak sesi çıkarıodu =))
  • quote:

Orijinalden alıntı: b1ck132

Evet üstad okudum o yazıyı.

Yabancı forumlarda da tonla şey okuduktan sonra, şu karara vardım, neredeyse bütün kartlar bu sesi yapıyor, ama çoğu insan ya fanların altında kaldığı için farketmiyor, ya da kulakları o frekansı duyamadığı için farketmiyor.

Maalesef ben bunu farkettim, ve hiç hoş değil =) Demek ki, sessiz ekran kartı değil, en seslisinden birşeyler almak lazımmış :p Benim eski 5770 ne güzel uçak sesi çıkarıodu =))

Kart 1 haftalık ise kutu full ve DVI HDMI ve kablo poşetlerini de yırtmamışsan git kartı geri ver. Yerine 1 yıl geçerli kupon al. Ürünü %25 indirimde aldıysan yine her zaman Vatan'da 1 yıl boyunca indirim olmayan zamanda bile beğendiğin ürünü %25 ile alırsın. Servise
    gider sorun bulunmazsa artık değişim de olmaz. 1 haftalık kartta en iyi seçenek budur. Aslında kapasitör çığlığı en güzel fanı bir an tutarsın ve sesi dinlersin ama başına iş açarsın bu daha ziyade 15 günü geçmiş karta yapılacak bir deneme olur. 1 haftalık karta hiçbir şey yapma sök kutula kupon karşılığı iade et. Eğer gerçekten sesin kaynağının kart olduğuna eminsen. Çünkü PSu içindeki kapasitörler de acayip ötebilir eğer sorunluysa.....

• Açıkçası, bu iade işini ben de düşündüm, ama dolar kurunun yüksek seyretmesi, kartsız kalmak istememem, vs gibi sebeplerden dolayı, iade etmek istemedim, yine alacağım kart 570 serisi olacaktı muhtemelen, 580 için üstüne bir şeyler eklemek istemiyordum vs.

Gerçekten beni idare edebilecek 2. bir ekran kartım olsa, dediğiniz gibi yapar, kur düştüğü gibi, gider başka bir şey alırdım, ama yapacak bir şey yok =I
  • abi aynı sorunu bende yaşıyorum.referans tasarım asus gtx480 kartım var, kart yük altına girdiğinde çığlık sesi çıkarıyor.fanı % 100 yapsam bile bu ses duyuluyor ve rahatsız ettiği durumlar oluyor sanırsam bu garantiyle halledilebilecek bir sorun değil...
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.