Şimdi Ara

yüksek devirde de aynı düşük devirde de

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
585
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • slm arkadaşlar AMD athlon 64 x2 6000+ 3.1 ghz işlemci kullanıyorum. Yeni bi tane işlemci soğutucusu aldım, aldığım marka ve model
    http://www.xigmatek.com/product/air-hdts963.php bu sitede.
    Sorunuma gelince, amd nin stok fanını kullandığımda boştayken 34-36 derece oluyordu, şimdi bu soğutucuyu taktım 40 dereceden aşağı inmiyor,
    hatta işlemci hızını 3.3 ghz çıkarttım gene 40 derece, fanı %100 den %30 a indirdim gene 40 dereceden aşağı inmedi. Termal macununu özenerek ve dikkatlice sürdüm
    sorun nerde olabilir yardım ederseniz çok sevinirim

• fan devirinin yükselmesi ve düşmesinden hiç etkilenmiyorsa soğutucu yani heatsink işlemciye tam basmamış olabilir.
  • tam oturduğundan eminim. Macunu yeni olduğundan yapabilirmi,
  • bence o cpu ya overclock yap biraz daha yine bide yük altına sok bakalım kac dereceye cıkacak bendede stok fan var 35 dereceden yukarı fazla cıkmıyor 2ghzden 2.6ghzcıkardın ht te 1ghzde full yani sende problem var demektir yada o soğutucu bi işe yaramıyor bid ene bakıyom ben ara ara konuna bakalım sonucların ne olacak ben bile stok fanla senden daha iyi sonuçlar alıyom yoksa o faı at cöpe gitsin birde var amd işlemcilerin soğutucuları cift fanlı bi cpu soğutucusu var o cok güzel o soğutucuyu testlerde bile kullandı adminler termaltakeden
    yüksek ayarda GRİD oynarken 54 derece
    " " nfs undercover 59 derece
    GTA IV 60 derece
    Daha Fazla Göster
  • Normal.
    max 63-70 C oluyor amd lerde.
    Zaten daha uzerine cikarsa anakart otomatikman kapatiyor sistemi genelde.
    amd nin fusion diye bir uygulamasi var. Ayrica overdrive diye ba$la bir uygulamasi da mevcut.
    Oyunlara girmeden once onu acip oyle offline gaming profilini aktive ederek oyunlara girmeni oneririm.
    otomatikman overdrive ile i$lemcini, catalyst ile de ekran kartini hizlandiriyor. Ayrica o sirada gerekmeyen bilimim windows servislerini felan da kapatiyor.
    Oyundan ciktiktan sonra, fusion dan, offline gaming profilini de active ederek cikman gerekiyor.
    Boylece sistemi ilk duruma geri getiriyor.
    http://game.amd.com/us-en/drivers_fusion.aspx?p=1
    http://game.amd.com/us-en/drivers_overdrive.aspx

• boşa alınmış bir soğutucu olmuş bence hiç gerek yoktu vede eskisi ile söylediğine göre daha kaliteliymiş
    Alacağınız macuna dikkat edin arkadaşlar, çok cıvık ve nemli olan macunları almayın
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.