Şimdi Ara

Yüksek cpu kullanımı.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
695
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar konuyu birden çok kez farklı yerlerde açıp sonuç alamadım, bilgisi olanlardan yardım bekliyorum.
    Sistem
    İ5 6402p
    Msi h110m pro
    Gskill 1x8gb ripjaws
    Power xigmatek tauro 600w +80 bronze

Windows 10 64 güncel
    Bios güncel
    Driverlar güncel
    Win performans modda
    Çok fazla şey denedim, power besliyor powerda sıkıntı yok stres teste soktum , ram miktari denildi onuda denedim.
    Arka planda çalışan birşey yok.
    Ekran kartım sapphire rx 580 nitro 4.
    Bundan önce asus 1050 ti ve asus dual 1060 3g kullandim.
    Bf1 i hiç bir ayarda oyniyamiyorum cpu %100 kullaniliyor, ekran karti dalgalaniyor, darboğaz yok olsa 1050 ti dada ayni durum olmaz.
    İŞLEMCİ YETMİYOR DENİLİYOR,, Fakat i5 4460 la arkadaşım kaymak gibi oynuyor ultra yuksek düşük karışık ayarlarda.
    Testlere bakiyorum 200 tl lik pentium g4560 gibi islemcilerle bf1 oynuyorlar, işlemciyi stres teste soktum error çıkmadı. Çaresini bulana helal olsun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• bf1 zaten işlemciye yüklenen bir oyun. i5 8600k ve 1080 ilede aynı sorun oluyor. işlemci %100 çalışıyor. sizin işlemci o ekran kartına düşük kalıyor.
  • Peki kardeşim 1050 ti adami az geliyodu?

• kasadaki ve anakarttaki statik elektriği boşalt. prizin topraklamasının düzgün olduğundan emin ol. hwinfo ile yükte işlemcinin sıcaklığına bak.
  • Kimsenin dediğine bakmanıza gerek yok. Zaten ben de ezbere bilmiyorum hangi işlemci hangi ekran kartına darboğaz yapıyor. Çözüm basit. MSI Afterburner kurulur. Gerekli ayarlar yapılır. Oyuna girilerek gerçek zamanlı olarak cpu kullanımı, frekansı ve sıcaklığı takip edilir. Aynı şekilde ekran kartının değerleri de takip edilir. Eğer frekanslar en azından üreticinin verdiği değerlerde ise throttling yok demektir. Eğer daha yüksekse iyi haber sisteminiz serin serin çalışıyor olacak ki turboboost da devreyye girmiş. Daha yüksek performans alıyorsunuz demektir.
    Throttling olmadığına göre gpu ve cpu kullanım yüzdelerini kontrol edelim. Eğer işlemci %100 değerini görürken gpu %100den daha az kullanılıyorsa geçmiş olsun darboğaz var. İşlemciniz yetersiz geliyor. Ha gpu hep %100 fakat işlemci kullanımı değişkenlik gösteriyorsa sorun yok. Alabileceğiniz max fpsyi alıyorsunuz.
    Son olarak PSU yetersiz geliyorsa da frekans düşüşü veya hiçbir neden yokken yükselmeyen kullanım oranlarıyla karşılaşabilirsiniz. Bu da aklınızda olsun.
    Her zaman güncel driverler kullanın ve bu tip testleri unigine heaven gibi benchmark programlarıyla gerçekleştirin ki diğer olasılıklar ortadan kalksın.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• zwanzig kullanıcısına yanıt
    Ben yıllardır alışkanlık olarak her oyunda msi afterburner kullanirim, o zaman test lerin hepsi yalan çünkü cpu sürekli 100, gpu dalgalaniyor, tipik bir darboğaz örneği. Benim anlamadiğim konu ben bu işlemci yi 1050 ti lada kullandim ondada darboğaz ?? :(

Ve i5 4460 r9 280 kombini ultra dusuk ayarlar karışık kaymak gibi oynatırken bu sistem niye oynatmaz, ısı sorunu yok işlemci stres testde error vs çıkmıyor başka powerlada denendi, anormallik yok heralde işlemci çöp

• start_system kullanıcısına yanıt
    Priz topraklı değil ve iki adet uzatma ile kullaniyorum,

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    GPU KULLANIMI STABİL DEĞİL
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Hakanozderya H kullanıcısına yanıt
    Hocam cidden darboğaz olduğu görülüyor bu testlere bakarak. Eğer işlemciyi arkaplanda yoran bir uygulama veya virüs yok ise bariz darboğaz var.
    Dediğim gibi cpu ve gpuların performanslarını ezbere bilmiyorum. Eskisi gibi kafada tutamıyorum artık ama darboğazı test etmenin yolu budur. İşlemci %100 iken gpu dalgalandığına göre darboğaz var bu kadar basit. Bunu bir nebze aşmak için işlemciye oc yapılır. Çözünürlük düşük ise iyice yükseltilir ki yük ekran kartına binsin. FPS olarak bir kazancınız olmaz ama aynı FPS ile daha iyi görüntü alabilirsiniz kimi zamanlarda.
  • Darboğaz işlemcideyse hangi ekran kartını takarsan tak yığılma olur.

İşlemci kullanım oranı kadar sıcaklıklarına da bak eğer 75 80 derece üzeriyse işlemcin yanmasın diye throttle edip düşük hızda çalışıyor olabilir. Bu durumda termal değişimini kaliteli bir macunla yap.

T-Bone ZGamesyoutube
    battlefield 1 on gtx 1060 and i5 6402p (ultra setting@60 fps)
    https://www.youtube.com/watch?v=YKRnhiv3tsc

Buna göre adam 60 fps alıyor senin işlemcinle ve benzer bir kartta.

Bir Cpu-z programını kurup işlemci özelliklerini buraya yapıştır.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.