Şimdi Ara

Yükleme yapınca disk kullanımı 100% oluyor. Sistem donuyor ( SSD )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
727
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bilgisayarıma herhangi bir yükleme yapınca özellikle yüksek boyutlu oyun. Disk kullanımı 100% oluyor ve bilgisayarda takılmalar meydana geliyor gezinemiyorum rahatça.

SSD : Kingston UV300 480GB

Çok iyi bir ssd olduğunu iddia etmiyorum ama genede böyle olmaması gerekli değil mi? Nasıl çözülebilir acaba teşekkürler şimdiden.

• Merhabalar, disk kullanımı dediğiniz disk kapasitesinin dolması mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Efe Zorba

Merhabalar, disk kullanımı dediğiniz disk kapasitesinin dolması mı?

Diskin okuma ve yazma isteklerini işleme zamanının yüzdesi.

Yani şöyle düşünün benim diskim saniyede max 500mb okuma yapabiliyor.

Mesela bir oyun yüklerken yüklenen oyun dosyalarını 400mb saniye gibi bir sürede okuyor ve geriye kalan 100mb ise bilgisayarda rahatca dolaşabilme gibi durumlar için diyelim.

Lakin oyun yüklerken diskin okuma ve yazmasını tam kapasite kullanıyor haliyle bilgisayarda dolaşabilecek kadar yer bırakmıyor.
  • Yazılımsal bir problem olmasıda mümkün gibi görünüyor o zaman. Daha iyi bilen arkadaşlar bakalım ne diyecekler.
  • Yardımcı olabilecek kimse yok mu acaba disk konularında bilgili birisi?
  • windows 10 mu kullaniyorsunuz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yüksek disk kullanımı sorununu ben 2 yıldır yaşıyorum. Sırasıyla Windows 8-8.1 ve Windows 10. En sonunda usb den windows 10 temiz yükleme yaptım. Gerçi senin pc yükteyken yapıyormuş.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tihilu

Yüksek disk kullanımı sorununu ben 2 yıldır yaşıyorum. Sırasıyla Windows 8-8.1 ve Windows 10. En sonunda usb den windows 10 temiz yükleme yaptım. Gerçi senin pc yükteyken yapıyormuş.

ben bu disk kullanimi % 100 sorunu yüzünden win 7 kullaniyorum hala. 3 defa win 10 yukleyip kaldirdim hepsinde ayni sorun. cozumu de yok neler denedim neler. ben sorunun win 10 ile bir donanim uyumsuzlugu nedeni oldugunu dusunuyorum. kullandigim ssd den kaynaklandig8ndan şüpheleniyorum. sadece fsrkli bir hdd de yada ssd ye kurmayi denemedim. Arkadasin sorunudaboyle bir surumdan kaynaklaniyor olabilir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.