Şimdi Ara

YÜCE DİVAN OYLAMASINDAN AK PARTİYİ ŞOK EDECEK SONUÇ (28. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
638
Cevap
7
Favori
15.158
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: nayifhakan

Soruma cevap verecek misin?Kaç adet AKPli idamın kaldırılmasına evet oyu kullandı?

Ben cevap vereyim müsaadenle ¿

AKP'yi sakalımın kılı kadar sevmem, ülkeye yaptıklarını günbegün görüyorum ancak idamın kaldırılması ne Bahçeli zamanında oldu ne de AKP zamanında.

AB ile yapılan idamın kaldırılmasına ilişkin protokolde Necmettin Erbakan, Abdullah Gül, Abdullatif Şener ve Fehim Adak'ın da imzası var.

Yani idam cezası Erbakan zamanında kalktı. Mecliste bekleyen yanlış hatırlamıyorsam 82 idam cezası da müebbet hapse çevrildi...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Quarysma

quote:

Orijinalden alıntı: Yalçın Ç.

Fatih olmasaydı sen bugunki cografyayı ruyanda görürdün. Sence kurtuluş savasımı yoksa istanbulun fethimi zor ve onemliydi ? Bence İstanbul fethedilmeseydi muhtemelen sende olmazdın

Fatih'le Atatürk'ü yarıştırmıyoruz, ikisi de atamız ama birini tek başına FSM yapmış gibi anlatırken sıra Atatürk'e gelince "tek başına mı yaptı" denilmesin diye izah etmeye çalıştım ancak boşa çalıştım gibime geliyor.

Neyse; polemiğe girecebileceğim bir seviye göremiyorum konuda.

İyi akşamlar herkese...

bak kardeşim burda atatürke hakaret eden yok biz atatürke gösterilen saygının fatihe alparslan gösterilmesinide istiyoruz bu ülkede bir başbakan alp arslanın şiirini okudu diye hapse atıldı niye leştirmiyorsunuz ?ve benim imzaamda bir söz yazıyordu atatürke ait

Asla şüphem yoktur ki, Türklüğün unutulmuş medeni vasfı ve büyük medeni kabiliyeti, bundan sonraki inkişafı ile âtinin yüksek medeniyet ufkunda yeni bir güneş gibi doğacaktır.

bu benim için 2023 yıldır yanlış anlayorsunuz galiba

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akhenaton. -- 23 Ocak 2015; 0:53:52 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Befega19

Ülkeyi Atatürk kurtardı demek ? Ülkenin savaşa girmeden önceki toprak boyutuna ve savaştan çıktıktan sonra ki boyutuna bir bak savaşı kim kazanmış ? Sömürge devletler işgal ettikleri yerlere kendi örfünü, adetini götürür. Ülkemizin İngiltere'den, Fransa'dan, İsveç'den kalır yanı var mı peki ? Adamların yönetim biçimi bizde, harfleri bizde, anayasaları bizde, kuralları bizde, hatta ve hatta kıyafetleri bizde ama ne hikmetse biz savaş kazandık ve 7 düvele karşı savaştık. Vay bee ne büyük masal ?! Bana dedem vs. şuydu buydu anlatmadı, söylemedi. Ben kendim araştırdım, baktım, yorumladım, buldum. Bu benim kendi iradem, kendi kararlarım. Başkasının fikrine saygı duymamak ve onu hor görmek sizin geleneklerde yazıyor herhalde ?

Arkadaş güzel cevap vermiş. Peki Abdülhamit kalsaydı toprak bütünlüğü ne olacaktı ? Şuanda çok sevdiğin AKP yönetiminde toprak bütünlüğü ne halde ? Daha güneydoğudaki bölgede güvenliği sağlayamıyorsunuz, ülkeyi mi kurtaracaktı bu zihniyet ?
    Şuan en saygı duyulan müslüman devleti Türkiye'dir. Bunun nedeni, diğer müslüman devletlerinden gelişmiş olmamızdır. Bu gelişime de en çok katkı verenlerden biri Atatürk'tür. Hasta adam denilen ülkeye inan şimdikinden daha az saygı duyuluyordu.
    Bir de yönetime, kıyafetlere, anayasaya, alfabeye saydırmışsın. Yahu arap alfabesi ile okuma yazma oranını karşılaştır, bir de Latin alfabesinden sonraki eğitim durumunu araştır. Anayasa sayesinde sana haklar verilmiş. Yöneticisini halk seçiyor. Sana fazla mı geldi bu yasa ? Sen padişah tarafından güdülmek mi istiyorsun ? Kız kardeşlerine, annene saygı duyulması, insan yerine konması seni rahatsız mı ediyor ?
    Bugün Türk kadını öğretmen, doktor, bilim adamı, başbakan olabiliyor. Osmanlı'da kadına verilen değeri açıklar mısın bana ? Kıyafet konusuna zaten girmiyorum.

Öz Türkmen kültürünü savunsan, inan saygı duyacağım. Ama bana gelip Türk kuralları adı altında Arap kültürünü savunuyorsun ya birşey demiyorum. Yahu bu zamanda yozlaşmış Arap kültürünü sen bu ülkeye nasıl getirebilirsin. Avrupa uçuyor, biz zıplıyoruz, sen bize sürünelim diyorsun. Yakında istediğim yönetim gelecek diyorsun ? Gelecek olan yönetim biçimindeki olumlu olacak şeyleri yaz bakalım...

• quote:

Orijinalden alıntı: HEPARLI TÜRKÇÜ

quote:

Orijinalden alıntı: Yalçın Ç.

quote:

Orijinalden alıntı: HEPARLI TÜRKÇÜ

quote:

Orijinalden alıntı: Akhenaton.

türk olduğunuz içinmi kk ile ittifak yaptınız çatı adaya py verdiniz bende ülkücüyüm türkmen göçmeniyim ülkücülük öyle laf ile olmaz elin oğlu gök gürültüsü gibi hayalet savaş uçakları ile geldimi aşağıdan yukarı kafa atardsınz piskopatız lan diye

Lan Allah in lanetli kulu,bizzat OSMAN PAMUKOGLU PASA seçimi boykot etti ne hirsiza oy verdik ne de Arabistan'dan ithal bir köpege. CHP ve MHP ampül partisinin yardimcilari olmasalardi ve OSMAN PASA'YI aday yapsalardi o zaman görürdünüz TÜRKÇÜ ATATÜRKÇÜ TÜRKIYE nasil yönetilir.

He he osman paşa son rambo sinemalarda. Tam pkklıları temizliyorduki film bitti

Osman Pamukoğlu, 1. Dereceden Altın Üstün Cesaret ve Feragat Madalyası, 2 kez Üstün Cesaret ve Feragat Nişanı ve 5 kez Üstün Birlik Yetiştirme Nişanı almıştır. Pamukoğlu, Türk Ordusu'nda 5 tane Üstün Birlik Yetiştirme Nişanı'na sahip tek kişidir.

ATATÜRK'ten sonra askeriyle omuz omuza çarpisan tek generaldir.

Oturdugunuz yerden hainlik yapiyorsunuz TÜRKÇÜLER bitti mi saniyorsunuz ?

Anlamazlar dostum heparın değerini bilmezler türkçü ve pkk düşmanı partilere alerjileri var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Schmerzhaft -- 22 Ocak 2015; 23:51:55 >

• Osman Paşa çok yaşa

• birazdan ak troller ile pkk lı dostları burayı her zaman yaptıkları gibi sabote ederler, iki çift adam gibi muhabbet edemeyiz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: asruh03

Görmeyi bilirsen kanıt her yerde :) Şöyle düşün. Bir insan yokluktan gelip 13 yılda gemilere sahip oluyorsa burada bir çalma çırpma yok mudur sence? Başbakanlık maaşıyla bütün bunlar nasıl yapılabilir? Küçücük bir matematik sadece..Tabi telefon konuşmaları vs en büyük kanıt. Bu objektif bakmadığınla alakalı. Sen onları seviyorsan çalması umrunda değildir zaten. Herkes kendi gibi insanı sever...

Doktor bir tanıdığım var gemiside var fabrikasıda. Oda çaldı sanırım doğru soyluyorsun. Baban başbakan olsa sen herhalde ofis boy olarak çalışacaktın. Bu adam 2000 den beri belediye baskanı ve basbakan. Herhalde birikimleri olucak onune fırsatlar gelicek değerlendiricek. Çaldı çaldı diyorsunuz da 15 senede adamın kazandığı para 5 milyon tl. Bugun ossuruktan bir futbolcu o parayı kazanıyor bir senede. Koskoca ulkenin basbakanı 15 senede kazanmıs cokmu yani

• Arkadaşlar bende ak partiye oy veren birisiyim ama Atatürk düşmanlığı yapan akp lileri anlamıyorum neye dayanarak bunu söylüyorsun ? Osmanlı padişahlarının yaptıklarını kimse küçümsemiyor ve onlarıda zaten atamız olarak kabul ediyoruz. Bir ülkenin gücü toprak büyüklüğü ile ölçülemez osmanlının son zamanlarındaki savaşlarına bak bakalım bir tane zaferi varmı ? 300 senede aldığımız balkanları 30 senede ruslara kaptırdık Osmanlı o dönemde hasta bir adamdı ve iyileşme şansı yoktu ne istiyorsunuz yani 21.yy da hala krallık ilemi yönetilelim.
  • özcan35 kullanıcısına yanıt
    Sana ne desem boş. Ezberlediğin tarihinden başka bir şey bilmiyorsun. Senin tarihin konuştuklarına bakarsak sadece 92 seneden ibaret. Neyse hep ben mi araştırıp kaynak verecem. Birazda sen araştır kaynak ver bakalım Osmanlı'da ki eğitim düzeyiyle alakalı, kadına verilen haklarla alakalı, kadınların yaptıkları faaliyetlerle alakalı. Sizin o muhteşem ileri zekalı, aydın, lleri görüşlü (!) profesörlerinizin yazdığı tarih kitaplarında bunlar yazıyor bana bunlarla gelme gerçek tarihi bulursan onunla gel.
  • quote:

Orijinalden alıntı: emre1393

birazdan ak troller ile pkk lı dostları burayı her zaman yaptıkları gibi sabote ederler, iki çift adam gibi muhabbet edemeyiz.

Oho sabote etmeye sayfalar önce başladılar haberin yokmu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Soyunu sürmüş Oğuz beyinden gelmiş gelmiş , yemişim senin soyunu.

daha 19 yaşında gelmiş buraya sallıyor da sallıyor.senin ideolojin ancak babanın sana verdiği harçlık kadar
  • quote:

Osman Paşa çok yaşa

füzeye kaf atacaklarmış pisikkopatlarya piskopatız lan bunlar bir harita yapmışlardı turan türk grubu diye gülmkden karnım arımıştı bulabilrsem atacağım

• quote:

Orijinalden alıntı: sspanzerr

Arkadaşlar bende ak partiye oy veren birisiyim ama Atatürk düşmanlığı yapan akp lileri anlamıyorum neye dayanarak bunu söylüyorsun ? Osmanlı padişahlarının yaptıklarını kimse küçümsemiyor ve onlarıda zaten atamız olarak kabul ediyoruz. Bir ülkenin gücü toprak büyüklüğü ile ölçülemez osmanlının son zamanlarındaki savaşlarına bak bakalım bir tane zaferi varmı ? 300 senede aldığımız balkanları 30 senede ruslara kaptırdık Osmanlı o dönemde hasta bir adamdı ve iyileşme şansı yoktu ne istiyorsunuz yani 21.yy da hala krallık ilemi yönetilelim.

Dünyada gördüğüm en ılımlı akpli

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Schmerzhaft -- 23 Ocak 2015; 0:00:18 >

• quote:

bak kardeşim burda atatürke hakaret eden yok biz atatürke gösterilen saygının fatihe alparslan gösterilmesinide istiyoruz bu ülkede bir başbakan alp arslanın şiirini okudu diye hapse atıldı niye leştirmiyorsunuz ?ve benim imzaamda bir söz yazıyordu atatürke ait

Asla şüphem yoktur ki, Türklüğün unutulmuş medeni vasfı ve büyük medeni kabiliyeti, bundan sonraki inkişafı ile âtinin yüksek medeniyet ufkunda yeni bir güneş gibi doğacaktır.

bu benim için 2013 yıldır yanlış anlayorsunuz galiba

Birinin, sizin saygı duyduğunuz değerlere hakaret etmesine karşılık olarak sizin de onun saygı duyduğu değerlere hakaret etmeniz sadece ortamdaki seviyeyi düşürür. Atilla'da atamız, Alparslan'da atamız, Fatih'te atamız, Atatürk'te atamız.

Bizim tek sorunumuz Kuran'ı Kerim'i bir kez olsun açıp da "ne diyor acaba bu kitapta" diye okumayışımız.

Cumhuriyet tarihi boyunca "Allah" diyen kim varsa başımıza geçirdik ve onların her dediğine inandık.

"Sabah ezânının kaçta okunduğunu en iyi mü'minler ve hırsızlar bilir. Biz, sabah namâzının vaktini bilen herkesi mü'min sanıp başımıza getirdiğimizde anladık ki aslında bunlar hırsızmış" (Anonim)

"Yeterince çalarsan, çaldığın paralarla seni “Aziz” ilan edecek bir kilise satın alabilirsin."
    Comte De Lautreamont

Ben çıkıp da "bu bakara iyi makara haa" desem kafa derimi yüzüp Allah'u Ekber nidalarıyla evimi taşlarlar. Bilmem anlatabildim mi..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Quarysma -- 23 Ocak 2015; 1:00:05 >

• quote:

quote:

Osman Paşa çok yaşa

füzeye kaf atacaklarmış pisikkopatlarya piskopatız lan bunlar bir harita yapmışlardı turan türk grubu diye gülmkden karnım arımıştı bulabilrsem atacağım

Sizinde avrupayı alabilme hayalinizi çok iyi biliyoruz

• 15 ağustos gecesinde yüksekova kent merkezine roket, makinalı tüfek ve havan ateşi ile şehir milislerine saldırı düzenlenmiştir. zaten kent merkezi askeri taburdan oluşmakta, eylemin amacı da devlete ve osman paşa'ya bir mesaj vermekti. şehir içindeki binalardan yoğun ateş açılmış, hatta kimi resmi kurumlardan bile bu eylem devam ettirilmiştir.

daha sonra terorist örgüt şehir içinde askerlik şubesi, karakol, polis, kamu binalarına da saldırılarda bulunmuş, toplu halde yerleşim alanına ''silahlı kalkışma'' amacı ile girilmişti.

aynı döneme denk gelen kirpi operasyonu sonrasında iki yaka dağlarında 400 ölü terorist bilgisi kamuoyuna yansımış ve macit gündüz görüntüleme adına operasyon bölgesine gitmişti. burdaki ''pkk ölüleri'' görüntülemek isteyen basın mensuplarına osman pamukoğlu bu tarihi bu açıklamayı yapmıştır.

macit gündüz'ü kenara çekip dağı göstermiş ve ''ne görüyorsun'' sorusunu sormuştur. macit gündüz'ün dağ görüyorum cevabı üzerine dürbünle ölüleri göstermiştir. macit gündüz de ''tamam da paşam resim çekmeden kamuoyunu inandırmak mümkün değil. bir haberin önemli kısmı özü, resimdir.'' cevabını vermiştir.

''ben askerlere siz resim çekeceksiniz diye ölü ve leş toplatmam'' açıklamasını yapmıştır..

''benim görevim leş toplamak değil buraya hain öldürmeye geldim. 400 terorist bu vadinin içinde. istiyorsan sana bir manga asker vereyim git diz bunları resimlerini de kendin çek. analar babalar bu çocukları buraya leş toplatmak için göndermediler. onlar öldükler yerde kalırlar çünkü onlar oraya layıklar... ben işimi yapmaya geldim buraya ve işimi de yaptım'' açıklaması yapmışlardır..

Leslerle akraba bu arkadaslar

• quote:

Orijinalden alıntı: Quarysma

quote:

bu benim için 2023 yıldır yanlış anlayorsunuz galiba

Birinin, sizin saygı duyduğunuz değerlere hakaret etmesine karşılık olarak sizin de onun saygı duyduğu değerlere hakaret etmeniz sadece ortamdaki seviyeyi düşürür. Atilla'da atamız, Alparslan'da atamız, Fatih'te atamız, Atatürk'te atamız.

Bizim tek sorunumuz Kuran'ı Kerim'i bir kez olsun açıp da "ne diyor acaba bu kitapta" diye okumayışımız.

Cumhuriyet tarihi boyunca "Allah" diyen kim varsa başımıza geçirdik ve onların her dediğine inandık.

"Sabah ezânının kaçta okunduğunu en iyi mü'minler ve hırsızlar bilir. Biz, sabah namâzının vaktini bilen herkesi mü'min sanıp başımıza getirdiğimizde anladık ki aslında bunlar hırsızmış" (Anonim)

"Yeterince çalarsan, çaldığın paralarla seni “Aziz” ilan edecek bir kilise satın alabilirsin."
    Comte De Lautreamont

Ben çıkıp da "bu bakara iyi makara haa" desem kafa derimi yüzüp Allah'u Ekber nidalarıyla evimi taşlarlar. Bilmem anlatabildim mi..

yanlış yazmışım 2023 yılı atatürkğün söylediği tarih ben buna inanıyorum ben hiç anıt kabire gitmedim nye bilyormusun çünkü 10 kasımda veya çumhuriyet bayramında dışında madein usa yazan silahlarla orada olmanın bir anlamı yok atatürkün vatan severliğinden hiç bir şüphem yok askeri dehasındanda bunu canaklaede gösterdi zaten ama maalesef atatürke ihanet edilmişti ve atatürke en büyük haksıslığı atatürkün arkasına saklananlar yapmıştır gerçek atatürkü sevmek biz 2023 yılında 10 kasımında anıtkabirin önünde kendi savaş uçaklarımızla kendi tank toplarıızla helikopterlerimizle balistik füzelrimizle anıt kabirin önünden geçiş yaptıüımız zaman işte o zaman atatürkü kimin ne kadar sevdiğini saygı gösterdiği ortaya çıkacak yoksa dediğim gibi paranda 20 sıfır var üzerine atatürkün resmini basmak en büyük saygızılıkdır ha şuda var atatürk ateisti tartışmasız ben müslümanın maalesef türk toplumu lakliği kabul etmedi bunu bilemezdi ama bu ülkenin büyük çoğunlu hala laikliğiistemiyor ve bunun sonuncu olarak senle ben burda kavga ediyoruz son 80 yıldır olduğu gib ama ataist ve müslüman herkes herkeisn inancına saygı göstermeli herkes fatihe alparslana atatürke saygı göstermeli hç kimsenin atatürk ülkeyi sattı demeye hakkı yok ama islamı türk halkından kopartmak istediğide doğru adam buna inanıyordu kimse bile ble hata yapmak istemez

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akhenaton. -- 23 Ocak 2015; 1:13:52 >

• quote:

Orijinalden alıntı: nayifhakan

Cevap bu değil,Hala soruyorum Kaç akp milletvekili idamın kaldırılmasına evet oyu verdi.Bir ipucu da vereyim,padişah da orada seyrediyordu olanı biteni.

Türkiye’nin kurucuları arasında yer aldığı Avrupa Konseyi’nin 1954’de imzaladığı Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nin savaş halleri dışında idamı kaldıran ek protokollerin yürürlüğe girmesini onaylayan bakanlar kurulu kararı 2003’te Tayyip Erdoğan tarafından imzalandı. 7 Mayıs 2004 tarihinde yeni bir Anayasa değişikliği yapıldı. Meclis’te iki parti AKP ve CHP vardı. Teklif, 193 AKP’li milletvekilince TBMM’ye verildi ve ‘’Savaş ve terör’’ istisnası da kaldırıldı. Anayasa’ya ‘’Ölüm cezası ve genel müsadere cezası verilemez’’ maddesi eklendi. İdam cezası 2006’da yine Tayyip Erdoğan hükümetinin önerisiyle tamamen kaldırıldı.

• Yalçın Ç. kullanıcısına yanıt
    Tamamen subjektif bir yorum yapıp sonrasında karşınızdakine objektif değilsiniz demek doğru yaklaşım değildir. Bu iktidar yaklaşık 13 yıldır bizleri yönetiyor ve bu süre azımsanacak nitelikte değil malesef. Şu gün gelinen noktada benim alamadığım hizmetler için sanırım çok uzun bir yazı yazacak derecede birikimim oluştu ancak sizlere hatırlatmam gerekirse öncelikle "hizmet" olgusunu tanımlamam doğru olacaktır. Bu konuda beklentilerimi en azından ifade etmem daha kolay olur.

Hizmet: Dünya'daki coğrafi konumumuz, nitelikli kaynaklarımız, popülasyonumuz ve kültürel birikimimiz göz önüne alındığında bizlere yeni nitelikler kazandıracak çağdaş medeniyetler seviyesine taşıyan toplu yaşama alışkanlıklarını pekiştiren olguların bütünüdür.

Burada çağdaş medeniyetler seviyesi olarak adlandırılan nitelikler bellidir. Uzun uzun örneklemelere gerek görmüyorum. Bu anlamda zaten internet üzerinden "gelişmiş ülkeler" sıfatıyla arama yaptığınızda üç aşağı beş yukarı hedeflenen nitelikler ortaya çıkacaktır.

Şimdi çok da uzun uzadıya karşılaştırmalarla ve ayrıntıya inerek tartışmak yerine sadece birkaç noktadaki hizmet kıtlığımı ifade edeyim.

- Eğitim;

Modern ve çağdaş seviyede eğitim alamıyorum. Bunu geçtim eğitimde eşitlik yok. Eğitim veren kurum ve kuruluşların devlet erkinden ayrılmış, serbest piyasaya bağlanmış bizleri birer ekonomik süreç olarak gören hazımsız bir gidişatı var. Devlet erki altında verilen eğitim "yetersiz" olgusu ile hepimizin zihinlerine acımasızca kazınmış durumda. Bu yüzden eğitimi yeterli kılmak için her birey ek çabalar içerisinde dersane ve özel eğitim kurumlarında bir ömür boyu bu açığı kapatmaya uğraşıyor. Bunun yanı sıra bir de eğitimde eşitsizliğe maruz kalmak beni daha da hayıflandırıyor. Nitelikli olarak eğitim veren insanlar ülkemizin belli coğrafi kesimlerine sıkışmış durumdalar. Bu alanların dışında eğitim alıyorsanız ne kadar nitelikli kişilerden alırsanız alın aldığınız eğitimin nitelikli değerlendirilmemesi malesef bunun en büyük göstergesidir.

- İşsizlik;

Eğitim kısmındaki hoşnutsuzluğum bu alanda daha da pekişiyor. Devlet erkinin bizlere iyi bir eğitim sistemi sunamayışının yanı sıra eğitim sürecinin arkasından istihdam edilemeyişimizle bizleri standartlardan uzaklaştırıyor. Popülasyonumuzun büyük kısmı global standartlarda niteliksiz olarak adlandırılan gelir dağılımına yerleşirken eğitim seviyesi olarak nitelikli seviyelerin de bu alana girmesi aslında bir takım yanlışları görmemizi sağlıyor. Artık ülkemizde toplam nüfusa oranla varolan üniversite mezunu işsiz istatistiği giderek artan noktalara ulaşmış durumda. Bunun en kaba nedeni, üniversite mezunu statüsündeki insanlarımızın "niteliksiz" olarak adlandırılan statüde ücretlere çalıştırılmak istenmesidir. Bu noktada ekonomik gelişimimizin iyi yönde olmadığı görülebilir.

- Ekonomi;

En başında belirtmiş olduğum modern ve çağdaş düzeyden ne kadar uzak olduğumuzu bu alandaki verilere bakarak algılayabiliriz. Bunun en büyük nedeni dışarıya bağımlılıktır. Ekonomik parametrelerden az çok anlayanlar artık cari açığın ne demek olduğunu rahatlıkla ifade edebilirler. Dışarıya bağımlı olabilirsiniz ancak bunun dengesini kurmanız ekonomideki istikrarın ve refahın en önemli unsurudur. Teknoloji satın alabilirsiniz ancak bu açığı hammadde ihrac ederek kapatabilirsiniz. Bu aynen basit bir bakkal hesabı olarak telafuz edilebilir, dışarıdan 10 liralık mal alıp 5 liralık mal satarak ekonomide refah sağlamanız, hatta modern ve çağdaş seviyelere ulaşmanız mümkün değildir.

Ayrıntıya girmeden ve örnekleri çoğaltmadan mümkün olduğu kadar kısa ve anlaşılır ifade etmeye çalıştım. Malesef 13 yıl gibi benim için önemli ve uzun bir sürede bahsettiğim konularda yeterli hizmet alamadım. Bulunduğumuz coğrafi konumun, kaynakların, kültür birikimimizin ve popülasyonumuzun bu hizmeti almamı sağlayacak seviyede olduğuna inanıyorum. Ancak buna rağmen aldığım hizmet bırakın modern ve çağdaş seviyeyi, beni çoğu dünya ülkelerinin gerisinde bırakır nitelikte. Bunu göremeyişinizin nedenini kendinize sorarsanız, mesafe katedeceğinize inanıyorum.

• quote:

en azından seninkinin ağzı gibi d... kokmuyor

Gece gece gülmekten öldüm ya o nasıl bir tabirdir

• 
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.